Prisbelønnet madkoncern er flyttet ind i historisk hus i ZOO

31. maj 2024

Den kreative og prisbelønnede madkoncern Norrlyst har åbnet familievenlig restaurant i Zoologisk Haves historiske hvide bygning på toppen af Valby Bakke.

De sidste stole og bænke er sat på plads, malingen er netop tørret ind, glassene er pudset – og køkkenet gjort klar til det første rykind af gæster.

Fredag d. 31. maj har Norrlyst Group åbnet en restaurant i det, som nok mest er kendt som ”Det Hvide Hus”, men som nu har fået navnet ”Kjærbøllings Hus” efter Zoologisk Haves grundlægger Niels Kjærbølling.

- Vi er rigtig glade for, at Norrlyst Group flytter ind i ZOO. De har en moderne og bæredygtig profil samt et koncept, der handler om at servere mad af virkelig god kvalitet, der både egner sig til de daglige gæster i haven, men også til ZOOs mange arrangementer og events. Derudover har de i teamet en vidunderlig kreativitet samt en helt særlig sans for stemning og indretning, der får en til at føle sig ekstra velkommen i deres restauranter, lyder det fra Salg – og Marketingdirektør Mai Maria Beck.

Norrlyst Koncernen driver i forvejen populære restauranter som Væksthuset, Theo og den oprindelige restaurant Norrlyst som flere gange har fået tildelt udmærkelsen ”Bib Gourmand” af folkene bag MICHELIN- guiden.

Madkonceptet i Kjærbøllings Hus vil som udgangspunkt have hjemmelavet smørrebrød og særlige børnemåltider, men der vil også være et bredt udvalg af vin, øl, kage og kaffe, hvis man lige skal have pause i benene efter en lang gåtur i Haven.

- I ZOOs restauranter ønsker vi at kunne præsentere et sundt og spændene udvalg af mad og drikke til både børn og voksne. Bjarke Just Nielsen og hans team har været utrolig lydhøre over for vores ønsker om, at maden skal være nærende samtidig med, at den er ”folkelig”, siger Mai Maria Beck.

Restauranten vil især have fokus på familier med børn. Både lokalet og hele området udenfor er derfor blevet åbnet og udvidet, så der er blevet plads til flere borde og stole, et lille legeområde samt parkering til barnevogne. En børnemenu kan man få til under 50 kroner.

Direktør i Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen, glæder sig til at åbne sin – nu niende restaurant i ZOO, hvor børnefamilierne er i fokus.

- Vi har i tænkt rigtig meget i børnefamiliers behov. Derfor er hurtighed også et af parametrene. Jeg ved af erfaring, at det sjældent er en god oplevelse at stå i en kø med små sultne børn i længere tid, lyder det fra Bjarke Just Nielsen, der understreger, at både hjerne og hjerte er investeret i projektet.

- På selskabets vegne er jeg overbevist om, at vi sammen med ZOO har fået skabt et fremragende koncept, som passer godt ind i Zoologisk Haves værdier og behov. Jeg ser meget potentiale i vores samarbejde, siger direktøren og fortsætter:

- Personligt betyder det også noget for mig, da de fleste af mine weekender med familien alligevel bliver brugt i Zoologisk Have. Så på den måde går det jo op i en højere enhed, siger Bjarke Just Nielsen med smil på læben.

Kjærbøllings Hus