HANDICAPFORHOLD OG SÆRLIGE BEHOV

HANDICAPFORHOLD OG SÆRLIGE BEHOV

Handicapparkering  

Der er handicapparkeringspladser ved indgangen til ZOO.  

 

Køretøjer i ZOO 

ZOO er et fodgængerområde. Gæster med funktionsnedsættelse kan medbringe en elektrisk eller manuel kørestol. Benzindrevne køretøjer er desværre ikke tilladt af hensyn til dyrene.  

 

Udlån af kørestole 

ZOO disponerer over et mindre antal kørestole, som udlånes gratis. Brugen af kørestolene sker på eget ansvar. Reservér venligst på forhånd – og gerne et par dage forinden – på telefon 72 200 200. 

 

Handicaptoiletter  

I ZOO findes handicaptoiletter alle steder, hvor der er toiletter.  

 

Fører- og servicehund  

Det er tilladt at medbringe sin fører- eller servicehund i ZOO. Af hensyn til Havens dyr må fører- eller servicehunde dog ikke færdes i de åbne anlæg. Det vil sige Marys Australske Have, Kænguruanlægget, Tropezoo og Flamingovolieren. 

 

Ledsagerkort

Gæster med handicap, der er i besiddelse af ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice), skal ved køb af entrébillet eller Zookort ikke betale entré til ZOO for en ledsagende hjælper. 

Zookortholdere med handicap kan få udstedt et ledsager Zookort. Kortet udstedes i Zookortholderens navn og er gyldigt for en unavngiven person, så det kan benyttes af forskellige personer, hvis Zookortholderen med handicap har flere hjælpere tilknyttet.  

For at få udstedt et ledsagerkort skal et gyldigt ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller et Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice) fremvises.  

Ledsager Zookortet giver adgang for en voksen ledsager, når Zookortholderen med handicap foreviser det sammen med sit eget Zookort i indgangen. Dette gælder udelukkende ved almindelig entré. Ved særlige arrangementer eller oplevelser i Haven, skal ledsageren have egen billet. Efter anbefaling fra Danske Handicaporganisationer skal en ledsager være fyldt 14 år for at få adgang med ledsagerkort.

 

God Adgang  

ZOO er tilknyttet mærkeordningen God Adgang, der gør det lettere for gæster med handicap at færdes i Haven.  

 

Usynligt handicap og Solsikkesnoren 

Gæster med usynligt handicap kan få udleveret Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på, men man viser medarbejdere og øvrige gæster, at man kan have behov for ekstra hensyn. 

Det er naturligvis frivilligt, om man ønsker at bære Solsikkesnoren. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra billetsalget og Zooshoppen.