Nyheder

Overskrift
Pandas angreb på snemand fanget på overvågning
Nyhed
13. jan 2021Pandas angreb på snemand fanget på overvågning

Det gik rimelig roligt for sig, da pandaerne blev præsenteret for deres snemænd. Måske næsten mistænkeligt roligt. Så vi tjekkede overvågningskameraet senere samme dag, og vi blev ikke skuffede. Se optagelserne fra overvågningskameraet herunder.

Pandaer får snemænd
Nyhed
13. jan 2021Pandaer får snemænd

På årets første snevejrsdag besluttede dyrepasserne at forkæle pandaerne Xing Er og Mao Sun med hver deres snemand.

Elefantungen Mun oplever sne for første gang
Nyhed
13. jan 2021Elefantungen Mun oplever sne for første gang

Onsdag var også første gang, elefantungen Mun oplevede sne. Elefanterne er glade for sne, men for ikke at få forfrysninger på de tynde ører, kommer de kun ud i kulden kort tid ad gange, når temperaturerne nærmer sig nulpunktet.

Årets populæreste ZOO-videoer 2020
Nyhed
06. jan 2021Årets populæreste ZOO-videoer 2020

Nuttede dyreunger, dyrlæger på redningsaktion og pandaromance. Vi har samlet de ti videoer, som er blevet set allermest på ZOOs Facebook-side i 2020.

Tapirunge eller vandhund?
Nyhed
06. jan 2021Tapirunge eller vandhund?

Tapirer er nogle rigtige vandhunde! Eller med en mere korrekt betegnelse, 'semi-akvatisk'. Det vil sige, at de bruger rigtig meget tid i vand. Både for fornøjelsens skyld, men også af praktiske grunde. De bruger nemlig vandet til at skide i, for på den måde er det sværere for rovdyr at snuse sig frem til dem. I videoen her er der dog nok mest tale om leg.

God nytår og tak for støtten i 2020
Nyhed
06. jan 2021God nytår og tak for støtten i 2020

ZOOs administrerende direktør, Jørgen Nielsen, vil gerne sige et stort og dybtfølt tak for den uvurderlige støtte i et meget udfordrende år. Vi glæder os til et forhåbentlig meget bedre 2021 - vi har i hvert fald en masse godter i posen, som vi glæder os til at dele med jer. Se hans nytårshilsen i videoen her.

ZOO er midlertidigt lukket fra 8. januar
Nyhed
06. jan 2021ZOO er midlertidigt lukket fra 8. januar

Som følge af de skærpede restriktioner er ZOO blevet påbudt at holde midlertidigt lukket i perioden fra den 8. til 17. januar.

I lukkeperioden vil ZOO være bemandet med et nødberedskab af dyrepassere, dyrlæger og driftspersonale, der sørger for dyrenes trivsel og sundhed.


Oftest stillede spørgsmål

Som følge af de skærpede restriktioner er ZOO blevet påbudt at holde midlertidigt lukket i perioden fra den 8. til 17. januar. I lukkeperioden vil ZOO være bemandet med et nødberedskab af dyrepassere, dyrlæger og driftspersonale, der sørger for dyrenes trivsel og sundhed. Tak for jeres støtte - vi glæder os til igen at kunne åbne portene for jer, forhåbentlig allerede den 18. januar.

Står dit Zookort som udløbet i ZOOs app, selvom du har betalt?

Du kan finde de mest hyppige spørgsmål til ZOOs app her: https://www.zoo.dk/spoergsmaal-og-svar-til-zoo-app/

Har du ubrugte billetter, der udløber i lukkeperioden?

Entrébilletter til ZOO, der udløber i perioden under vores midlertidige lukning, vil kunne benyttes i en periode efter genåbning(en), som svarer til det antal dage, Haven har været nedlukket.

Det betyder, at du, naturligvis forudsat at din billet ikke allerede er anvendt tidligere, vil kunne benytte din billet til entré en gang efter genåbningen. Du skal blot aflevere billetten til vores personale i indgangen.

Får jeg kompensation for lukkedagene som Zookortholder? 
 
Vi har desværre ikke mulighed for at forlænge jeres årskort eller på anden vis kompensere yderligere, da tvangslunkningen skyldes force majeure, hvilket er indskrevet i vores handelsbetingelser. 
Indtil videre er vi blevet påbudt at holde lukket i 9 dage, men vi ved naturligvis ikke, hvordan situationen kommer til at udvikle sig, eller om nedlukningen bliver forlænget. Vi må derfor ligesom alle andre forholde os løbende til omstændighederne og tilpasse os som nødvendigt. Man kan til enhver tid holde sig opdateret herom på zoo.dk. 
Vi håber, at du har haft glæde af kortet, og at det også vil give dig mange gode oplevelser, når vi får lov at holde åbent igen. Zoologisk Have er en selvejende institution, og det betyder, at alt overskud går til Haven og til vores mange naturbevarelsesprojekter ude i verden - ikke i lommen på aktionærer eller investorer. Derfor er vi helt afhængige af vores gæsters støtte. 
Vi håber på din forståelse og fortsatte opbakning. 

Hvordan kan jeg støtte ZOO under nedlukningen?

Hvis du har lyst og mulighed for at hjælpe os, så kan du gøre det på følgende måder:

  • Køb dit Zookort allerede nu (gyldigt 1 år fra købsdato).
  • Køb billet online (gyldig 1 år fra købsdato):https://zoo.dk/billetter/
  • Køb gavekort på et selvvalgt beløb, som kan indløses i Haven, så snart vi åbner igen:https://zoo.dk/gavekort/
  • Øvrige donationer kan ske via MobilePay nummer 35422

Zoologisk Have er en selvejende institution, og det betyder, at alt overskud går til Haven og til vores mange naturbevarelsesprojekter i verden - ikke i lommen på aktionærer eller investorer. Derfor er vi helt afhængige af vores gæsters støtte.

Din støtte er med til at holde hånden under os og vores dyr i en svær tid, og det er vi uendeligt taknemmelige for.

Tak for jeres støtte - vi glæder os til igen at kunne åbne portene for jer, forhåbentlig allerede den 18. januar.

Carlsbergs bryggerheste flytter til ZOO
Nyhed
16. dec 2020Carlsbergs bryggerheste flytter til ZOO

Carlsberg og ZOO har indgået en aftale, der betyder, at Carlsbergs fire bryggerheste flytter til ZOO under ombygningen af Carlsbergs historiske stalde.

”Bryggerhestene og de historiske stalde er en vigtig del af Carlsbergs historie. Hestene blev helt frem til 1950’erne brugt til distribution af øl, men i dag bruger vi dem kun til specielle lejligheder, og jeg tror godt jeg kan sige, de er meget forkælede. Derfor synes vi heller ikke, de skal blive stående, imens vi bygger om,” siger Jakob Stilov, der er chef for Visit Carlsberg og Carlsbergs ejendomme.

ZOO har bygget en ny hestefold tæt på porten ved Roskildevej og overtager en del af pasningen af de fire bryggerheste. En kusk fra Carlsberg følger også med, og skal primært stå for, at hestene kommer ud og køre.

I ZOO har videnskabelig direktør Bengt Holst trukket i trådene for at få aftalen på plads, og han ser frem til at byde de fire bryggerheste velkommen:

”Det er nogle fantastisk flotte dyr med en lang og spændende historie med sig i bagagen. Jeg glæder mig derfor til, at vi og vores gæster kan opleve hestene på nært hold. Vi forsøger altid at forvalte vores kvadratmeter bedst muligt til glæde for dyr og gæster, så da Carlsberg henvendte sig, lagde vi os i selen for at finde den fornødne plads under forhold, der er de imponerende heste værdig. Det lykkedes, og vi glæder os til at byde hestene velkommen og give vores gæster en ekstra oplevelse,” siger Bengt Holst.

Ombygningen af det gamle Carlsberg varer frem til foråret 2022, hvor de fire bryggerheste forventes at flytte hjem igen.

Udgifterne til at etablere staldene og den daglige drift betales af Carlsberg.

Tapirunge med nyseanfald
Nyhed
10. dec 2020Tapirunge med nyseanfald

Nyseanfald, hikke, krudt i røven eller bare leg … vi er faktisk ikke helt sikre på, hvad det er, men I skulle ikke snydes for videoen af den grund.

Ny rød pandahun
Nyhed
10. dec 2020Ny rød pandahun

Vores enlige røde pandahan har fået en ny kompagnon. Han har været eneboer siden i sommer, hvor vores hun uventet døde. Det var endnu mere ærgerligt, fordi der kort forinden var blevet sendt bud efter hende til et genudsætningsprogram i Indien, hvor hendes afkom skulle genudsættes for at styrke den truede vilde bestand. Nu har vi allerede været heldige at få tildelt en ny ung hun, og hvem ved, om hendes unger en dag også vil blive udvalgt til at indgå i samme genudsætningsprogram.

Elefantungen Bully har fundet en vippe
Nyhed
03. dec 2020Elefantungen Bully har fundet en vippe

For nylig fik elefanterne doneret en stor trærod af en gæst. Nyt inventar er altid spændende, men man kan være helt sikker på, at det er et hit hos de to store elefantunger, hvis det tilmed kan vippe!

Hanflodhest laver sprinkleren
Nyhed
03. dec 2020Hanflodhest laver sprinkleren

Når en hanflodhest går på land for at græsse hele natten, starter han gerne lige med at markere sit territorium ved at sprede sin afføring så langt som muligt. Hvad vores hanflodhest ikke ved (eller er fløjtende ligeglad med) er, at der ikke lige kommer andre hanner forbi her på toppen af Frederiksberg bakke. Så han gør troligt sin pligt alligevel til stor fornøjelse for dyrepasseren, der får lov at rydde op efter ham dag efter dag, efter dag, efter dag…

Elefantunge med krudt i røven
Nyhed
03. dec 2020Elefantunge med krudt i røven

Husker du den vraltende, forsigtige lille elefantunge, der aldrig veg en millimeter fra sin mors side? Hun har så småt opdaget, hvad sådan fire stærke ben også kan bruges til.

70 flamingoer bliver vaccineret mod fugleinfluenza
Nyhed
26. nov 202070 flamingoer bliver vaccineret mod fugleinfluenza

Der er igen kommet fugleinfluenza til landet. Det er noget møg - men heldigvis ikke for fuglene i ZOO. Vi har nemlig for mange år siden søgt dispensation til at vaccinere, så vi ikke behøver aflive vores ca. 350 udendørsfugle, hvis en der bliver fundet en syg and i Frederiksberg Have.

En djævelsk indretning
Nyhed
26. nov 2020En djævelsk indretning

Hvordan en djævel gør det hjemligt, spørger du? Præcis som man kunne forstille sig. Tasmanske djævle markerer deres territorium med en fæl lugt fra de duftkirtler, der sidder på bagdelen. Ganske effektivt mod ubudne gæster!

Regnbuefamilie i Primaternes Verden
Nyhed
26. nov 2020Regnbuefamilie i Primaternes Verden

Somme tider opstår der nogle lidt specielle "venskaber" i dyreverden, når mennesker blander sig. Derfor sker der lige nu noget i Primathuset, som måske ikke er helt naturligt, men ikke desto mindre ret fint! Vores gyldne løveabehun er begyndt at bære rundt på to dværgsilkeabeunger – altså en helt anden art. Endnu mere usædvanligt er det, fordi det for begge arter normalt er hannen, der bærer rundt på ungerne, og kun afleverer dem til hunnen, når de skal die.

Bengt Holst giver stafetten videre
Nyhed
26. nov 2020Bengt Holst giver stafetten videre

Efter 37 års tjeneste trækker Bengt Holst sig tilbage som videnskabelig direktør i Zoologisk Have København.

Ved udgangen af 2020 har Bengt Holst valgt at trække sig tilbage som videnskabelig direktør i Zoologisk Have København og videregiver stafetten til zoofaglig chef og dyrlæge Mads Frost Bertelsen.

Bengt Holst har været ansat i ZOO siden 1983, først som videnskabelig assistent, siden som chef for dyreafdelingen og fra 1994 som viceadministrerende og videnskabelig direktør.

Bengt Holst har i de forløbne 37 år stået for udviklingen af ZOOs videnskabelige profil og har som led i dette bl.a. startet naturbevarelsesprojekter i Malaysia, Indonesien, Sydafrika, Brasilien, Grønland og selvfølgelig i Danmark. I det seneste halve år har han løbende overdraget sine mange arbejdsopgaver til Mads Frost Bertelsen, som derigennem og gennem sit 17-årige virke i ZOO er klædt godt på til at overtage stafetten.

Administrerende direktør Jørgen Nielsen taler ikke kun på egne vegne i sin vurdering af Bengts Holsts indsats gennem årene:

”Det kan ikke understreges nok, hvor kolossal betydning Bengt Holst har haft for ZOO. Bengt formår at kombinere sit rolige og venlige gemyt med en kompromisløs tilgang til naturformidling, og jeg ved, at han vil blive savnet i dagligdagen i alle led af organisationen. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til takke Bengt af hele mit hjerte og på vegne af hele virksomheden for 37 års loyal tjeneste i Zoologisk Have.”

Jørgen Nielsen og resten af ZOO får dog fortsat glæde af Bengt Holst, da han fra 1. januar til 31. december 2021 tilknyttes som særlig Advisor til ZOOs direktion, og han kan dermed støtte op om gennemførelsen af ZOOs mange spændende planer for fremtiden. Bengt Holst fortsætter også med at repræsentere ZOO i internationale fora, hvor han igennem en lang årrække på fornem vis har bestredet stærke tillidsposter, der for alvor har sat ZOO på verdenskortet.

Derudover vil Bengt Holst nu koncentrere sine kræfter på en mere aktiv deltagelse i den danske naturdebat, videreudvikling af udvalgte internationale naturbevarelsesprojekter og foredrag om de mange opgaver, han har haft i sit rige arbejdsliv, og ikke mindst de erfaringer, han har gjort sig nationalt og internationalt.

ZOO ønsker at markere skiftet ved en reception i løbet af foråret, når corona-situationen igen tillader forsamlinger af en vis størrelse. Sammen med inviterede samarbejdspartnere og gode venner af ZOO bliver der rig lejlighed til at sige pænt farvel til Bengt Holst og goddag til Mads Frost Bertelsen.

Løver leger med ananas
Nyhed
19. nov 2020Løver leger med ananas

Nolge gange skal der ikke mere til end en ananas, før en større leg kan bryde ud. Især når der er tre unge løver til at dele det.

Leopardungerne bliver vaccineret
Nyhed
12. nov 2020Leopardungerne bliver vaccineret

Ligesom huskatte skal eksotiske katte også vaccineres mod kattesyge og katteinfluenza. Derudover er der ikke meget huskat over leopardungerne – selvom de kun er 12 uger gamle, har de allerede til veludviklet rovdyrtemperament og kæmper hidsigt imod. Så vaccinationen foregår med tykke sikkerhedshandsker og så hurtigt som muligt.

Tapirungens første møde med gulerødder
Nyhed
12. nov 2020Tapirungens første møde med gulerødder

Tapirungen spiser ikke fast føde endnu, men som alle andre pattedyr, viser den interesse for det, mor spiser. Det er dog ikke helt nemt at finde ud af de store, gule pinde.

Elefanterne får kæmpegræskar fra Tivoli
Nyhed
12. nov 2020Elefanterne får kæmpegræskar fra Tivoli

Halloween kommer som altid til ZOO med lidt forsinkelse. Det er nemlig først, når alle andre har lukket og slukket for deres festligheder, at fejringen begynder i ZOO. Hvert år donerer Tivoli nemlig deres udtjente kæmpegræskar til dyrene i ZOO, som har stor glæde af både at spise, undersøge, smadre og lege med det usædvanlige inventar.

Elefantungen Mun tager mudderbad
Nyhed
05. nov 2020Elefantungen Mun tager mudderbad

Efter regnen kommer ... mudderbad! Elefantungen Mun imiterer de voksne i alt, hvad de gør. Og det tog ikke lang tid at lure, at mudder er et hit.

To hunleoparder sendt til Frankrig – en hanleopard aflivet
Nyhed
03. nov 2020To hunleoparder sendt til Frankrig – en hanleopard aflivet

Tirsdag morgen blev to af ZOOs hunleoparder sendt af sted til den franske zoologiske have Ecozonia. Her skal de på sigt indgå i det vigtige globale avlssamarbejde, der skal sikre en levedygtig bestand af leoparder i fangenskab og i naturen.

Den tredje leopard i kuldet – en han – er der desværre ikke blevet plads til, og han er derfor blevet aflivet. Zoofaglig chef Mads Frost Bertelsen forklarer her lidt af baggrunden for, hvordan det afgøres, hvilke dyr, der bliver udvalgt til at føre arten videre:

”Som udgangspunkt er det en god og spændende dag, når vi kan sende to unge leoparder ud i Europa og dermed give vores bidrag til, at leopardbestanden også består om 20-30 år. Men det vil desværre også ofte være sådan, at der kun er plads til at holde et vist antal leoparder i de 50 europæiske zoologiske haver, der er godkendt til at forvalte bestanden. Her er det helt afgørende for bestandens videre besvarelse, at pladsen bliver optaget af avlsdygtige dyr, og da hannen ikke passer ind i nogle af de europæiske anlæg, og da vi ikke kan have ham gående hos os længere, er han altså blevet aflivet. Uanset at der ligger mange gode og rationelle argumenter bag sådan en beslutning, er det jo aldrig sjovt at være nødsaget til at aflive en rask leopard. Men vi er forpligtiget til at varetage og fremtidssikre den samlede bestand af leoparder – og i det regnestykke er vi tvunget til at træffe nogle hårde beslutninger en gang imellem.”

Mads Frost Bertelsen er klar over, at en aflivning giver anledning til mange spørgsmål hos ZOOs gæster, og han appellerer derfor til, at gæsterne bruger et øjeblik på at læse svarene på de ofte stillede spørgsmål længere nede på siden og se de videoer ZOO jævnligt publicerer.

ZOOs bestand af leoparder består nu af:

·       To hanner, født juli 2020

·       En hun, født juli 2020

·       En hun, mor til de tre unger fra juli 2020

·       En han, far til de tre unger fra juli 2020

Læs svarene på de oftest stillede spørgsmål her:

HVAD ER DER SKET MED DE TRE UNGE LEOPARDER?

De tre unge leoparder (to hunner og en han) er nu halvandet år gamle. I naturen ville de i 12-14 måneders-alderen forlade deres mor for at leve for sig selv, og ungerne har derfor siden først på sommeren, hvor et nyt kuld blev født, gået for sig selv i en særskilt del af leopardanlægget. Tirsdag morgen blev de to hunner sendt til den franske zoologiske have Ecozonia. Her er arten helt ny, og de skal derfor gå der en periode, indtil den zoologiske have er klar til at udvide bestanden med to hanner.

Hannen passer desværre ikke ind i nogle af de europæiske anlæg, og da vi ikke kan have ham gående hos os længere, er han blevet aflivet.

 

HVEM BESLUTTER, AT HANNEN SKAL AFLIVES?

Beslutningen om at aflive hannen bliver taget i samarbejde med den europæiske artskoordinator for amurleoparder, der sidder i Berin Zoo. Avlskoordinatoren sætter allerede ved fødslen af leoparderne ind med at finde den rette zoo til at aftage ungerne, når de ikke længere kan gå sammen med deres forældre. I dette tilfælde er der således fundet et nyt hjem til de to hunner, men ikke til hannen.

LEOPARDER ER ET STÆRKT TRUET DYR – HVORDAN KAN I AFLIVE EN SUND HAN?

Det er helt rigtigt, at amurleoparder er truede i naturen (der findes færre end 100 i naturen og IUCN lister den som kritisk truet), og ikke mindst derfor er der god grund til at forvalte dem vi har i fangenskab med stor omhu, seriøsitet og fremsynethed. Det kan lyde ulogisk, at sunde dyr må lade livet, men på sigt kan det meget vel ende med, at den globale bestand af leoparder i fangenskab skal sikre, at der også findes amurleoparder i naturen i fremtiden. I vores samarbejde med de øvrige zoologiske haver er det derfor helt afgørende, at vi har en optimal bestand af leoparder fordelt i de zoologiske haver. Det gælder rent genetisk, hvor de bedste og stærkeste gener skal danne grundlag for fremtidige generationer af leoparder. Og det gælder mere lavpraktisk, hvor pladsen i de zoologiske haver skal optages af den mest optimale sammensætning af hanner og hunner. En han, der enten ikke er egnet til at avle på grund af nært slægtskab med hunnerne, eller en han med knap så stærke gener, må således ikke optage plads for en han med de rette gener. Det kan lyde hårdt, men i det fri sørger naturen for den selektion, i de zoologiske haver er det vores ansvar. Det betyder ikke, at vi er glade for at aflive en leopard, der ikke bliver plads til, men vi er glade for, at de leoparder vi har, yngler så gode og stærke unger, at de to hunner fremadrettet kan bidrage til artens fortsatte beståen.

Der findes i øjeblikket 123 amurleoparder i europæiske zoologiske haver og i alt 231 på gobalt plan.

HVORFOR LADER I LEOPARDER YNGLE, NÅR I RISIKERER AT AFLIVE UNGERNE EFTERFØLGENDE?

For det første er det som nævnt helt afgørende at sikre en fortsat sund og levedygtig bestand af leoparder fordelt over zoologiske haver i hele verden. Samtidig har det også vist sig ved mange dyrearter, at sætter man avlen ’på pause’ ved at kastrere en han eller give hunnen p-piller, kan det være meget svært – og i nogle tilfælde umuligt – at genstarte avlen. På den måde vil leoparder i fangenskab, der ikke yngler, udgøre en blindgyde i det vigtige arbejde med at bevare arten. Endelig – og mindst lige så vigtigt med dyrevelfærd for øje – er selve yngelplejen, der udgør en meget stor del af dyrenes naturlige adfærd. Forældreadfærden, som leoparderne bruger 24 timer i døgnet på gennem et helt år, er dermed helt afgørende for, at vi kan give dem en meningsfuld og udfordrende hverdag. Så hvis vi forhindrer leoparder i at få unger, nedsætter vi deres velfærd markant for at undgå at komme i en situation, hvor vi er nødt til at aflive de dyr, der ikke kan afsættes til andre zoologiske haver.
Det er også værd at bemærke, at i eksempelvis et løvekuld i naturen vil kun én unge ud af fire overleve til 2årsalderen, mens det hos leoparder vil være én unge ud af et kuld på to til tre unger. I zoologiske haver spiller den naturlige selektion ikke så stor en rolle, når trusler som sult, tørst, sygdom m.m. er reduceret væsentligt. Derfor vil de rovdyr, der trives og yngler godt i zoologiske haver, ofte ende med at have langt flere levedygtige unger i 2årsalderen, end de har naturen. Vores opgave er i samabejde med avlskoordinatorerne at få dem afsat til andre zoologiske haver og i nogle tilfælde at aflive dem, der ikke er egnede til at føre avlen videre.

HVORFOR KAN MAN IKKE SÆTTE LEOPARDERNE UD I NATUREN?

For alle arter, der skal genudsættes i naturen, ligger der et stort og langvarigt arbejde bag – både i forberedelserne og i forvaltningen af genudsættelsen. Blandt mange udfordringer er bl.a. at finde uberørte naturområder, der ikke er fragmenteret af infrastruktur eller finde områder, hvor dyrene ikke generer lokalbefolkningen - fx ved at æde deres afgrøder eller husdyr).

I forhold til amurleoparderne har det gennem flere år været forsøgt at oprette et genudsætningsprojekt i den russiske del af Amurregionen. Tiden indtil nu har været brugt til at udvælge individer, som var egnet til udsætning rent genetisk og morphologisk. Planen er, at genetisk velegnede individer flyttes til reservatet Primorski Krai, hvor der er oprettet et meget stort naturreservat, som dyrene skal leve i så vildt som muligt. Indtil videre er et par sat ud i reservatet, og meningen er, at her skal de blive, mens deres afkom udsættes i den vilde natur langs kysten af Amurregionen. Amurleoparderne fra ZOO er endnu ikke kvalificeret til at bidrage til denne del af programmet.

HVAD SKER DER MED DEN AFLIVEDE LEOPARD?

Der tages vigtige prøver til forskning: øjne, hjerne, hjerte indgår i større projekter. To ben skal bruges til den anatomiske samling på Landbohøjskolen.

Sjælden tapirfødsel i ZOO
Nyhed
03. nov 2020Sjælden tapirfødsel i ZOO

For første gang siden 2013 blev der natten til tirsdag født en tapir i Zoologisk Have København. Tapirens dyrepassere har de seneste uger forberedt fødslen ved at holde huntapiren i den varme stald og strøet et tykt lag halm over gulvet. Derudover klarer tapiren selv fødslen, og dyrepasser Henrik Futtrup var kl. 7 i morges derfor den første til at hilse på den nyfødte tapir. ”Navlestrengen var stadig ikke tørret ind, så mit gæt er, at den er blevet født i de meget tidlige morgentimer,” siger Henrik Futtrup. Dyrepassere og dyrlæge holder nu øje med, hvornår ungen dier første gang – og før det sker, er der ingen adgang til stalden: ”Ungen er huntapirens første, så hun og ungen skal selvfølgelig have ro til finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Det er vores førsteprioritet lige nu,” siger Henrik Futtrup.

Sent tirsdag aften registrerede dyrepasserne, at ungen diede hos moren, og vi kan derfor gradvist lukke op for besøgende i stalden.

Tapirerne i ZOO er af arten skaberaktapir (malaysisk tapir). Den lever i naturen i Indonesien, Malaysia, Myanmar og Thailand. Der findes omtrentlig 2500 skaberaktapiren i naturen, hvor den har status som ’truet’.
Det seneste år er der født 12 tapirer i zoologiske haver over hele verden. Zoologisk Have København oplevede sidst en tapirfødsel i 2013, hvor faren til dagens nyfødte tapir blev født.
Siden 2001 har ZOO deltaget i tapirforskning i Malaysia. Det nuværende forskningsprojekt går ud på at undersøge mulighederne for at bruge radiomærkning af tapirerne i den tætte skov. Mere info på ZOOs hjemmeside

Tapirerne i ZOO:

Hantapir, født 2013 i ZOO. Far til den nyfødte unge

Huntapir, født i 2016 i tjekkisk zoo (kom til København 2017). Mor til den nyfødte unge

Nyfødt tapirunge, født 3. november 2020 i ZOO

Mao Sun daser med en fredagssnack
Nyhed
29. okt 2020Mao Sun daser med en fredagssnack

Ryger fredagsslikket også lidt hurtigt hjemme hos jer? Så lad jer inspirere af Mao Suns smarte trick til at få guffet til at holde lidt længere. I ZOO kalder vi det ”berigelse”.

Dødningshovedaber til årligt sundhedstjek
Nyhed
29. okt 2020Dødningshovedaber til årligt sundhedstjek

En gang om året kommer hele ZOOs flok af dødningehovedaber til dyrlægen for at sikre, at de er sunde og raske. Under bedøvelse får de tjekket alt, hvad tjekkes kan. Som regel finder vi heldigvis kun småting. Se hvordan sådan et samlebåndsarbejde foregår i videoen. OBS: Vi beklager den manglende lyd!

Boglancering i ZOO: ’WILD – What you love you will protect’
Nyhed
29. okt 2020Boglancering i ZOO: ’WILD – What you love you will protect’

For nylig blev det fotografiske mesterværk ’WILD – What you love you will protect’ lanceret til en liveudsendelse fra ZOO. Bag bogen står National Geographic-fotograferne Helle og Uri Løvevild Golman med forord af ZOOs videnskabelige direktør, Bengt Holst. I forbindelse med lanceringen slog tv-eventyrer Mikkel Beha vejen forbi til en snak med de tre om ønsket om at dokumentere og beskytte verdens sidste vilde steder og naturens skatkammer, biodiversiteten. Se bogen og et udsnit af samtalen her.

Sælunge hilser på fotograf
Nyhed
22. okt 2020Sælunge hilser på fotograf

Kan man blive lidt sæloptaget af al den opmærksom? Sælfølgelig kan man det!

Ups! Elefantunge får lort i hovedet
Nyhed
22. okt 2020Ups! Elefantunge får lort i hovedet

Som elefantunge er der meget, man skal lære. For eksempel hvor man skal stå, og hvor man ikke skal.

Ulveanlæg nedlagt
Nyhed
21. okt 2020Ulveanlæg nedlagt

Det er slut med ulve i ZOO – samtidig er der spændende nye anlæg på vej

Amurleopardungernes første tur i anlægget
Nyhed
15. okt 2020Amurleopardungernes første tur i anlægget

De tre amurleopardunger, der blev født den 19. august, er kommet ud i anlægget for første gang. Det er omtrent den alder, hvor de i naturen ville begynde at bevæge sig uden for fødehulen sammen med deres mor. Udflugten gik i starten meget forsigtigt, men snart kom der fart på den små klatrekatte.

Ny stjernekonditor forsøder ZOOs spisesteder
Nyhed
15. okt 2020Ny stjernekonditor forsøder ZOOs spisesteder

I løbet af efteråret præsenterer vi et helt nyt konditorikoncept i ZOO. I spidsen står konditor Torben Bang, som har adskillige velrenommerede projekter bag sig, eksempelvis Cakenhagen i Tivoli. Kagerne er en fryd for øje såvel som mund og kan opleves i både Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Elefantungens første tur udenfor
Nyhed
08. okt 2020Elefantungens første tur udenfor

I dag kom Mun ud i udeanlægget for første gang, og hun veg ikke mange centimeter fra sin mors side. Ved samme lejlighed kunne vi afsløre, at ungen skal hedde Mun. Mun er opkaldt efter Thailands tredje længste flod, som løber igennem regionen Surin - som også er navnet på Muns mor.

Elefantungen har endelig fundet mælkebaren
Nyhed
08. okt 2020Elefantungen har endelig fundet mælkebaren

Vi nåede lige at blive nervøse, da elefantungen var længe om at komme i gang med at die efter fødslen. Nu flyder mælken derudaf, og ungen vil over de næste år tage cirka et kilo på om dagen. Se hvordan diegivningen går i videoen.

Hils på den nyfødte elefantunge!
Nyhed
08. okt 2020Hils på den nyfødte elefantunge!

Kort efter kl. 21 torsdag aften kom en velskabt elefantunge til verden. Hunelefanten Surin havde vist de første tegn på at være gået i fødsel i weekenden, og siden da har hele holdet af dyrepassere og dyrlæger krydset fingrene lidt mere end normalt, for at det hele skulle gå godt.
Allerede 20 minutter efter fødslen var ungen på benene og gik rundt i flokken blandt de andre hunner og de to store hanunger. Alt tyder på, at den nyfødte elefantunge er en lille hun. Lige nu venter vi på, at ungen skal die, så derfor er den i øjeblikket inde i stalden. Der kan derfor godt gå et par dage, før den kan ses i ZOO.

Q&A om den forestående elefantfødsel
Nyhed
01. okt 2020Q&A om den forestående elefantfødsel

ZOOs drægtige hunelefant, Surin, har vist de første tegn på at være gået i fødsel. Fra de første tegn viser sig, går der sandsynligvis højst 14 dage, før ungen kommer ud.

Du kan følge fødslen på vores overvågningskamera fra stalden, hvor flokken opholder sig efter ZOOs lukketid. Fødslen kan foregå om natten eller i en af kameraernes blinde vinkler, men uanset hvad, vil der efterfølgende komme en opdatering her på hjemmesiden og på vores sociale medier, så du ikke risikerer at gå glip af noget.

 

Som forberedelse kan du få svar på de hyppigste spørgsmål af vores dyrlæge Mads Bertelsen i videoen.

Sød gæstevideo: Isbjørn laver vandgymnastik
Nyhed
01. okt 2020Sød gæstevideo: Isbjørn laver vandgymnastik

En gæst var på pletten, da vores isbjørne muntrede sig med at hoppe op og ned oven på tunellen i Den Arktiske Ring.

Ny avlshan til girafferne
Nyhed
01. okt 2020Ny avlshan til girafferne

Tirsdag kunne vi endelig byde velkommen til unge Mwana, som skal føre avlen videre i ZOOs girafflok. Han viste sig lynhurtigt som en modig og robust ung han, og hunnerne har taget godt imod ham. Men hvorfor har det egentlig taget så lang tid at finde en ny avlshan? Det svarer dyrlæge Carsten på her.

2200 m2 landbrug på et loft i ZOO
Nyhed
01. okt 20202200 m2 landbrug på et loft i ZOO

Fremtidens klimavenlige fødevareproduktion er flyttet ind på et loft i Zoologisk Have København

Set udefra ligner ZOOs store hvide restaurant- og konferencebygning et fint gammelt bindingsværkshus. Men på loftet gemmer sig en hel plantefarm, der på sigt vil forsyne alle Havens restauranter med bladgrønt, krydderurter og grøntsager - helt uden brug af jord og med en vandbesparelse på 98% i forhold til konventionel dyrkning. Grøntsagerne vokser i etager, og loftet i ZOO huser 56 m2 plantekasser. Målt i produktivitet svarer det til 2240 m2 udendørs landbrug. 

Farmen er et samarbejde mellem Madkastellet, der driver restauranterne i ZOO, og den danske startup Nextfood. Rasmus Bjerngaard CEO i Nextfood forklarer her princippet i den vertikale farm:

”Dyrkningsmetoden er kendt som aeroponics, der kort sagt betyder, at vi dyrker planterne i et miljø af luft, tåge og den nyeste teknik indenfor LED-lys. På den måde kan vi producere næringsrige grøntsager med bl.a. 98% vandbesparelse, 75% mindre næringsstoffer, ingen pesticider, ingen vandforurening, intet madspild og ingen transport, da høsten bare skal bæres ned ad trappen og ud i restaurantens køkken.”

I ZOO er Madkastellets CEO Rasmus Pors begejstret over det nye samarbejde, for udover de åbenlyse klimamæssige fordele ved at producere ultralokalt, giver de forfinede dyrkningsmetoder også helt nye muligheder for at påvirke smagen:

”Landbruget på loftet i ZOO giver kok og landmand mulighed for at inspirere og drage nytte af hinanden på en helt ny måde. Kokkene har mulighed for at være med i smagsprocessen og påvirke, om en krydderurt eller bladgrønt skal smage kraftigt, mildt, syrligt eller noget helt fjerde,” siger Rasmus Pors.

Zoologisk Haves driftschef, Camilla Schaarup Haugsted, ser også masser af muligheder i samarbejdet mellem Havens restauranter og fremtidens fødevareproducenter:

”For os er det jo på alle måder en god historie, når vores gæster får klimavenlige, velsmagende og dugfriske grøntsager serveret, samtidig med at vi udnytter et loftsrum, der ellers bare trækker støv. Når vi så ovenikøbet kan levere strøm til projektet via solceller på taget, så bliver det jo næsten ikke bedre,” afslutter Camilla Schaarup Haugsted.

Glædelig international næsehornsdag!
Nyhed
24. sep 2020Glædelig international næsehornsdag!

Vi markerer dagen med en samling af de bedste øjeblikke med årets måske største ballademager, Moloto.

Hos os er hver dag næsehornsdag. Vi arbejder altid for at passe på verdens næsehorn - derfor har vi blandt andet medarbejdere fast placeret i Pilanesberg National Park i Sydafrika, hvor de beskytter næsehorn mod krybskytter. Det er du med til at støtte, når du besøger ZOO. Tak for det!

Nu kommer der snart en elefantunge
Nyhed
24. sep 2020Nu kommer der snart en elefantunge

Det er ikke uden en vis nervøsitet, at vi nærmer os Surins termin. Hun har nemlig en lidt tragisk historie bag sig. Vores dyrlæge Mads deler sine forventninger til den forhåbentlig festlige begivenhed. Du kan følge elefanterne og den kommende fødsel live her: https://www.zoo.dk/dyr/zoo-tv/

Hanelefant på midlertidigt ophold
Nyhed
23. sep 2020Hanelefant på midlertidigt ophold

Onsdag ankom den 39-årige hanelefant Naing til Zoologisk Have. Her skal han bo et halvt års tid, inden han flytter i nyistandsat elefantanlæg i den polske by Lodz. Under opholdet i København kommer han til at gå i hanelefantstalden, der i øjeblikket står tom efter ZOOs tidigere hanelefant døde i sommer. 

Gæsten i Elefanthuset kommer ikke til at gå sammen med ZOOs øvrige fem elefanter, der udgøres af tre hunner og to store unger. Kurator Flemming Nielsen forklarer:

”En introduktion af en ny hanelefant til flokken er en kompliceret og længerevarende proces, og når han kun skal være her i et halvt år, er det ikke noget vi sætter i gang. Men da elefanterne både kan se, lugte og høre hinanden, skal der nok opstå masser af kommunikation mellem dem,” siger Flemming Nielsen.

En anden god grund til at holde elefanterne adskilt er den kommende elefantfødsel, som forventes at finde sted i løbet af oktober. Under fødslen er det kun flokkens hunner og øvrige unger, der må være til stede, så den begivenhed får hanelefanten lov at følge på sikker afstand.

På sigt skal ZOO have en ny avlshan til flokken, men hvem det bliver, er endnu for tidligt at sige:

”Koordineringen af elefanter på tværs af de europæiske zoologiske haver er et puslespil med meget store brikker. Nu hjælper vi med at passe godt på Niang det næste stykke tid, og når han efterfølgende bliver sendt videre til sin ungkarlegruppe i Polen, kan vi få plads til en ny avlshan,” afslutter Flemming Nielsen.

Zebramangustunge putter med mor
Nyhed
16. sep 2020Zebramangustunge putter med mor

Se det søde klip af en zebramangustunge, der deler en hyggestund med sin mor.

Leopardunger til dyrlægetjek
Nyhed
16. sep 2020Leopardunger til dyrlægetjek

De fire uger gamle amurleopardunger er nu blevet tjekket af dyrlægen, og de er alle tre sunde og raske. Der er to hanner og en hun, som ved samme lejlighed har fået deres chip og været en tur i baljen - bogstavelig talt.

Chimpanse med grineflip
Nyhed
10. sep 2020Chimpanse med grineflip

Marti har altid været en mor, der leger meget med sine unger. Det kan se lidt voldsomt ud, men det, du kan høre i videoen, er faktisk sønnen Mutai, der griner. Det er først, hvis en chimpanse trækker læben op og blotter tænder, at der er fare på færde.

Kapivar med hikke
Nyhed
10. sep 2020Kapivar med hikke

Ligesom os andre kan kapivarerne også få hikke. Se med her når en af kapivarungerne døjer med et hikkeanfald. 

Info om Zookortdage
Info
09. sep 2020Info om Zookortdage

Lørdag d. 28. november og søndag d. 29. november afholdes der Zookortdage i ZOO. Zookortdagene afvikles på vanlig vis, og du kan tage en gæst med gratis på dit Zookort. Vi holder tal på gæsterne og måler hele dagen gæstetrykket og sikrer et godt flow gennem Haven. Hvis vi, mod forventning, vurderer, at gæsteflowet er for tæt, forbeholder vi os retten til at lukke (midlertidigt) for adgangen til ZOO. Vi vil oplyse om dette, og der vil gå ansatte ved køen for at informere nærmere, hvis det skulle blive nødvendigt. Haven har åbent til kl. 20 lørdag og kl. 18 søndag, så det vil være muligt at ankomme senere og undgå det største pres på Indgangen. Restauranterne holder åbent i ZOOs åbningstid, så der vil være rig mulighed for et aftensmåltid.

Mandag den 7. september 2020 blev forsamlingsforbuddet midlertidigt sænket til 50 personer. Derfor ændrer vi lidt i afviklingen af de kommende Zookortdage, hvor du som Zookortholder må tage en gæst med gratis i ZOO.

De næste Zookortdage skulle have været afviklet i weekenden den 19.-20. september, men for at undgå, at alt for mange kommer i ZOO samme dag, kan du som Zookortholde nu frit vælge, hvilken dag, du vil medtage en ven fra den 18. september og helt frem til og med den 27. november. Du må ydermere medbringe to gæster gratis på dit Zookort – enten to venner på samme dag, eller en ven på to forskellige dage:

Zookortweekenden den 19. og 20. september er aflyst, men vi holder stadig åbent til kl. 20 begge dage
I stedet kan du i perioden fra den 18. september til og med 27. november selv vælge hvilken som helst dag, hvor du tager to gæster med gratis i ZOO
Eller

Du kan vælge at tage i ZOO to gange i perioden og begge gange medbringe én ven gratis
Alt, du behøver at gøre, er følgende:

Tag en eller to venner under armen og mød op i ZOO
Benyt indgangen for Zookortholdere
Indgangspersonalet scanner dit Zookort (enten fysisk kort eller i ZOOs app) og noterer, om du har en eller to venner med
Hvis du kun har én ven med, kan du komme igen en anden dag i perioden og få én ven gratis med der også
Bemærk følgende vigtige datoer og betingelser:

Tilbuddet kan benyttes i perioden fra den 18. september til og med den 27. november 2020
Tilbuddet gælder alle gyldige Zookort (barn, voksen, pensionist), der er oprettet senest den 20. september 2020
Næste planlagte Zookortdag er lørdag den 28. november, som afvikles på vanlig vis

Kænguruunge til dyrlægetjek
Nyhed
03. sep 2020Kænguruunge til dyrlægetjek

Når en kænguruunge begynder at "flytte hjemmefra", dvs. ud af mors pung, så er det tid til at komme et smut forbi dyrlægeklinikken, ligesom alle dyreunger skal. Udover det almindelige sundhedstjek og chipning, får vores flokdyr også øremærker i begge ører. De er nødvendige for, at man kan skelne dem fra hinanden på afstand. Hvis fx én i flokken skal i behandling eller have noget andet foder end de andre, så kan man bedøve den rigtige i første hug og undgå unødig stress.

Når træningen giver pote
Nyhed
03. sep 2020Når træningen giver pote

Røde pandaer er meget sky. Derfor træner vi den til at blive berørt, blandt andet ved at få løftet poterne som i videoen her. Berøring er bl.a. nødvendig for at dyrepasserne kan mærke efter små sår og skader, eller om pandaen pludselig taber sig, hvilket kan være tegn på sygdom. Det kan nemlig være svært at se på afstand på grund af den tykke pels, så tillid er et vigtigt redskab i den daglige pleje af dyrene.

Tre nyfødte leopardunger
Nyhed
03. sep 2020Tre nyfødte leopardunger

Den 19. august kom 3 amurleopardunger til verden. I videoen er de 12 dage gamle og i fuld gang med at lære at møve sig rundt på maven. Det er kun anden gang, vores leopardhun har unger. Selvom det normalt kræver et par forsøg, før det lykkes førstegangsfødende at holde liv i ungerne, så klarede hun yngelplejen til UG i første forsøg - så i år er hun allerede en branddygtig mor. Ungerne opholder sig i fødehulen sammen med deres mor, indtil de er 1-1,5 måned gamle.

Skruer yderligere op for gastronomien
Nyhed
31. aug 2020Skruer yderligere op for gastronomien

ZOOs store satsning på mad og drikke har båret frugt og tiltrækker nu både ny topkok til gryderne og stjernekonditor i konditoriet.
Madkastellet, der driver tre restauranter i ZOO, henter Mondäns køkkenchef Mads Dalsborg til Bistro panpan og konditor, bager og chocolatier Torben Bang til Café Botanika. 

Den nye køkkenchef Mads Dalsborg og Madkastellet har allerede en række planer på tegnebrættet for det kommende år. Målsætningen er at imødekomme den stigende efterspørgsel på Bistro panpans mad ved at udvide åbningstiderne, udvalget og salgsstederne. Det indebærer eksempelvis planer om at holde aftenåbent, også når resten af ZOO er lukket, udvikle et panpan street food-koncept, afholde eksklusive gæsteoplevelser med det bedste fra to verdener: Tæt på dyrene-oplevelser og gastronomi i topklasse.

Ansættelsen af Mads Dalsborg sker i forbindelse med, at Casper Sobczyk fratræder stillingen som køkkenchef for at fokusere sin tid på familie, TV og kogebøger. 

“Casper har været en enestående medspiller i Madkastellets, måske, største opstart nogensinde. På få måneder udtænkte, konceptualiserede og etablerede vi tre restauranter i ZOO. Vi åbnede samme dag, som højsæsonen startede, og pandaerne meldte deres ankomst. Havens gæster har taget fantastisk imod os og den gode mad. En succes, Casper, blandt mange andre, har en stor andel i, og det vil jeg gerne sige ham tak for,” udtaler partner i Madkastellet, Rasmus Pors.

I ZOO har administrerende direktør Jørgen Nielsen også kun roser til den afgående køkkenchef, og han glæder sig samtidig til den videre udvikling af Havens vigtige satsning på mad og drikke.

”Casper Sobczyk har sat et kolossalt aftryk i ZOO, og han har sammen med Madkastellet placeret os solidt på det kulinariske danmarkskort. Det stærke fundament bygger vi nu videre på sammen med Mads Dalsborg og Torben Bang, som vi forventer vil tage os og vores gæster med videre på den rejse, hvor kvalitet og convenience går hånd i hånd,” siger Jørgen Nielsen.

Den velkendte gastronomiske røde tråd i panpan vil fortsætte med Mads Dalsborg ved roret.  

“Smagene fra det fransk-asiatiske køkken har altid stået mit hjerte nært, derfor glæder jeg mig også utrolig meget til at blive en del af projektet. At kunne få lov til at kombinere gourmetmadens verden og en oplevelsespark som Zoologisk Have er helt unikt, og jeg glæder mig helt vildt,” udtaler Mads Dalsborg

Torben Bang bliver ansvarlig for et helt nyt konditorikoncept der starter op i løbet af efteråret. Ambitionen er at skabe et af landets fremmeste “kaffe-kage-oplevelser” for både de store og små gæster.
Til dagligt vil der være et stort og varieret udvalg af kager, flødeboller samt den allerede succesfulde brunch i Café Botanika. I weekenden ønsker Torben Bang at præsentere byens største og vildeste kagebord, hvor børn og voksne kan spise al den kage, de overhovedet kan.

“At kunne lave et konditori i ZOO er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det giver så ufatteligt mange muligheder for at skabe de bedste og mest fantasifulde kager, når vi både skal skabe et kageunivers til de små børn på fire år og deres bedsteforældre, der måske er garvede kagespisere med høje forventninger til håndværk og råvarer,” udtaler Torben Bang.

Om Mads Dalborg. køkkenchef
Mads Dalsborg (1981) er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen og brugte en del af sin elevtid i Saint-Maxime, Sydfrankrig, hvor interessen for den enkle og kraftfulde smag for alvor blomstrede. Siden har Mads arbejdet på bl.a. Krogs Fiskerestaurant, Umami, Fredensborg Store Kro og vandt DM på Rømø til østersfestival i kategorien ’Østers og smørrebrød’. Mondän har siden sin åbning høstet et hav af udmærkelser, flotte anmeldelser og blev i 2019 nomineret til ’Årets gennembrud’ i Den danske spiseguide. 

Om Torben Bang, konditor
Torben Bang er bager, konditor og chokolatier med både dansk og udenlandsk erfaring. Torben Bang har adskillige års erfaring indenfor konditorfaget, og hans passion for det søde og delikate har ført ham vidt omkring fra Falsleds Kro, som dessertkok, til Knipschildts Chokolatier i USA. Han har opnået store anerkendelser for sit håndværk gennem sin næsten 20 år lange karriere og medvirket i talrige danske og internationale konkurrencer og TV-programmer.
Torben arbejder ud fra filosofien ‘At det skal være kalorierne værd`. Han startede successen ’Te på Slottet’ på Kokkedal Slot Copenhagen, ’Afternoon Tea’ i Nimb Bar samt Cakenhagen i Tivoli. 

Om Madkastellet
Madkastellet, der er en af de største aktører på den danske mad- og restaurantscene, har snart 20 års erfaring i at designe kulinariske oplevelser, såvel højgastronomiske, folkelige og jordnære. I 2015 overtog Madkastellet Langelinie Pavillonen, totalrenoverende den og transformerede den til et af byens mest populære konferencecentre. 1. januar 2018 blev Madkastellet forpagter på to af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner, Nationalmuseet og Den Blå Planet, og åbnede henholdsvis Restaurant Smör og Tang Café & Bistro. Begge steder står Madkastellet også for al møde- og eventforplejning. Siden 2019 har Madkastellet drevet tre restauranter i Zoologisk Have København: Spisehuset FOLK, Café Botanika og Bistro panpan.

Lomvier lever livet på kanten
Nyhed
27. aug 2020Lomvier lever livet på kanten

Lomvier lever livet på kanten – bogstavelig talt! De bygger nemlig deres reder mange meter over havoverfladen på stejle klippeskrænter. Så de har udviklet et ret smart trick til at redde deres æg fra styrte i havet.

Elefantunge træner balancen
Nyhed
27. aug 2020Elefantunge træner balancen

Tumblefeederen er egentlig lavet til at blive rullet rundt af elefanterne, så der falder godbidder ud. Men "kloge børn keder sig aldrig", så for en intelligent elefantunge som Bully, kan den selvfølgelig også bruges som balancebræt.

Man skal ikke skue næsehornet på huden
Nyhed
19. aug 2020Man skal ikke skue næsehornet på huden

Dyrepasserne er ved at opbygge et tillidsbånd med næsehornsungen Moloto. Selvom man ikke skulle tro det, så er næsehorn faktisk vilde med at blive kløet lidt bag øret! Tilliden er vigtig for at mindske stress hos dyret og for at gøre dyrepassernes arbejde mere sikkert.

Hvorfor leger isbjørneungen?
Nyhed
19. aug 2020Hvorfor leger isbjørneungen?

Isbjørneungen Inuvik leger tit. Det er noget, alle menneske- og dyreunger har til fælles. Men har du nogensinde tænkt over hvorfor? Udover at det selvfølgelig er sjovt, så handler det faktisk om overlevelse. Se den søde video af Inuvik, der leger med en bold, og bliv klogere på, hvorfor legen er så vigtig.

Mød den yngste korsanger hos gibbonaberne
Nyhed
13. aug 2020Mød den yngste korsanger hos gibbonaberne

Gibbonaber lever i små familiegrupper, som synger sammen for at styrke fællesskabet. Sangen bruges også til at markere territorie over for rivaliserende grupper eller til at advare mod farer. Man kan somme tider høre ungen forsøge at synge med, men det bliver endnu ikke til så meget mere end nogle spæde pip. Når ungen bliver kønsmoden om 4-6 år, vil den finde sin egen sang, som bruges til at tiltrække en mage.

Det vrimler med dyreunger i Børnezoo
Nyhed
13. aug 2020Det vrimler med dyreunger i Børnezoo

Kom og hils på dyreungerne! Lige nu vrimler det med dyrebørn i Børnezoo, som gerne vil klappes og aes. Hils på både en jerseykalv, kaninunger og masser af gedekid. Pssst … man behøver ikke at være et barn for at være velkommen i Børnezoo.

Fire uregerlige unger hos zebramangusterne
Nyhed
07. aug 2020Fire uregerlige unger hos zebramangusterne

Zebramangusterne bliver ofte forvekslet med alt fra rotter til bævere til "Timon'er". Men zebramangusterne er faktisk små rov dyr, der lever i store familiegrupper på savannen i det centrale og sydlige Afrika. Og lige for tiden kan man få ekstra lang tid til at gå med at kigge på de finurlige små desmerdyr, for der er fire unger, som virkelig sætter fut i anlægget.

Flodhest til tandlæge
Nyhed
30. jul 2020Flodhest til tandlæge

Skæve tænder er næppe en dødsdom hos mennesker, men i dyreverden kan det være en anden sag. Derfor måtte en af vores flodheste en tur til tandlægen, da en af hendes tænder var begyndt at vokse skævt.

Hanelefant obduceres i otte timer (OBS: stærke billeder)
Nyhed
29. jul 2020Hanelefant obduceres i otte timer (OBS: stærke billeder)

Fredag var på mange måder en tung dag for både dyrepassere og dyrlæger. Obduktionen af den seks ton tunge elefant tog otte timer, men det er en nødvendig procedure for at få så meget viden ud af en ulykkelig situation som muligt. Viden, som kan hjælpe os med bedre at forstå, behandle og i sidste ende redde elefanter i fremtiden. Hør Videnskabelig direktør Bengt Holst fortælle om, hvad obduktionen viste, og hvad fremtiden bringer for elefantflokken.

Hærfugleunger chippes
Nyhed
24. jul 2020Hærfugleunger chippes

Seks nye hærfugleunger er klækket og klar til at blive chippet og tjekket af dyrlægen. I Zoologisk Have har vi generelt stor succes med at få vores fugle til at yngle, og det giver efterspørgsel hos europæiske zoologiske haver.

Nandukyllinger chippes
Nyhed
24. jul 2020Nandukyllinger chippes

Der blev kaldt i kor efter far, mens nandukyllingerne blev chippet og tjekket af dyrlægen. Ni kyllinger lyder måske af mange, men i naturen kan hannen opfostre hundrede kyllinger på én gang fra mange forskellige hunner. De kan endda finde på at stjæle kyllinger fra andre hanner, fordi deres faderinstinkt er så stærkt.

Hanelefant død efter længere tids sygdom
Nyhed
24. jul 2020Hanelefant død efter længere tids sygdom

Fredag morgen klokken 07.10 er Zoologisk Haves hanelefant død efter længere tids sygdom. Hanelefanten Chang har i halvanden måned været i behandling for en sjælden tilstand, der har forsaget vævsdød i en kirtel ved tindingen.

”Vi har hele tiden været optimistiske om hans chance for overlevelse. I mandags troede vi, vi havde nået et vendepunkt, fordi han var begyndt at spise igen. Men efter så lang tids sygdom har immunforsvaret været svækket, og det har formentlig været årsagen til den diarré, der til sidst fik hans krop til at gå i chok,” fortæller dyrlæge Carsten Grøndahl om forløbet.

Obduktionen foretages i ZOO og forventes at tage seks timer. Obduktionen skal både bruges til nærmere at bestemme den præcise dødsårsag samt at lære mere om den sjældne sygdom. Der tages desuden prøver til forskning, som undersøges både på stedet og sendes til internationale laboratorier.

Chang er født og opvokset på Frederiksberg og har været udlånt til forskellige zoologiske haver i Europa som avlshan.

FAKTA

  • Født i Zoologisk Have København den 10. november 1981 (38 år)
  • Udlånt til Odense Zoo, Chester Zoo i England, Le Pal Zoo i Frankrig og Planckendael Zoo i Belgien som avlshan
  • Far til 20 unger, 16 ”børnebørn” og 3 ”oldebørn”
Inuviks første tur i det store anlæg
Nyhed
17. jul 2020Inuviks første tur i det store anlæg

Isbjørneungen Inuvik har nu fået en størrelse, hvor den er klar til at komme over i det store anlæg. Ungen og dens mor har indtil nu gået i det gamle anlæg, indtil ungen var stor nok til at komme over i det store anlæg, som stiller lidt højere krav til dens klatre- og svømmeevner. Det er også første gang i cirka et år, at moren Noel befinder sig i det store anlæg, så det er også en spændende afveksling for hende.

Hver en klippeblok og mudderpøl blev undersøgt grundigt af ungen, som også brugt en hel del tid i vandet sammen med sin mor. De uvante omgivelser betyder dog også, at ungen hele tiden holder sig tæt på sin mor i starten, og den giver sig straks til at kalde i panik, hvis mor er ude af syne i blot et kort sekund.

Ny kalv hos moskusokserne
Nyhed
17. jul 2020Ny kalv hos moskusokserne

Moskusokserne har fået en kalv. Han går ude bagved de første to måneder, indtil han har groet sin lange yderpels, som fungerer som en regnjakke. Uden den kan han nemlig hurtigt blive underafkølet, hvis det regner meget. Det er blandt andet en af de udfordringer, moskusokser står overfor i deres naturlige leveområder i Nordøstgrønland. Klimaforandringer betyder større mængder regn, som afkøler de udsatte kalve, og som kan danne islag på sneen, hvilket gør det svært for moskusokserne at finde føde. Når du besøger ZOO, så er du blandt andet med til at støtte vores forskningprojekt i moskusokserne levevilkår i Nordøstgrønland.

Hanelefant i behandling for sjælden sygdom
Nyhed
17. jul 2020Hanelefant i behandling for sjælden sygdom

Vores hanelefant Chang er i behandling for en alvorlig og sjælden sygdom. Det er en kompliceret sag at behandle så stort et dyrt. Han får dagligt over 100 smertestillende piller, og hver gang han skal opereres, koster bedøvelsen alene over 15.000 kroner. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at smertelindre og helbrede ham. Chang er født og opvokset her på Frederiksberg og har i sit 39 år lange liv været lånt ud til fire forskellige zoologiske haver i Europa. Han er far til 20 unger og meget vellidt blandt både dyrepassere og hunelefanter, fordi han er så rolig og venlig.

Dramatisk sælfødsel
Nyhed
09. jul 2020Dramatisk sælfødsel

En flok heldige gæster fik smæk for skillingen i fredags, da en sælunge blev født midt i anlægget under stort drama. Den spættede sælunge havde svært ved at komme på land for at die. Heldigvis kan vores maskinmester fjernestyre vandstanden hjemmefra med en app, så kort efter var vandstanden hævet en smule, så ungen kunne ungen møve sig op på land.

Det nye ZOOLAB er åbnet
Nyhed
02. jul 2020Det nye ZOOLAB er åbnet

ZOOs nye, smukke formidlingshus, ZOOLAB, er netop blev indviet. ZOOLAB er stedet, hvor små og store pilfingre kan lære om dyr ved selv at lave stop-motion-film og gå på opdagelse i de skiftende temaudstillinger.

”Med det nye ZOOLAB har vi fået endnu en mulighed for at kombinere leg, læring og underholdning. At rammerne ovenikøbet er så smukke og indbydende, at du nærmest bliver trukket herind, det er jo kun med til at forstærke oplevelsen,” sagde administrerende direktør Jørgen Nielsen bl.a. ved åbningen.

Isbjørne får iskold gave
Nyhed
02. jul 2020Isbjørne får iskold gave

Fra tid til anden får ZOO doneret store mængder is til vores isbjørne. Isbjørnene er vilde med at boltre sig i isen, som har en anderledes struktur og duft. Isen blev spredt ud med hjælp fra deltagerne på vores Zoocamp, så den har været fyldt med spændende, fremmede dufte. Se, hvordan den blev taget imod af Imaq og Lynn i videoen herunder.

Sakimor sørger for sine unger
Nyhed
02. jul 2020Sakimor sørger for sine unger

Hos sakiaberne er det hunnen, der bestemmer - især når det kommer til groomingen! Mange tror, at aber groomer hinanden for at spise de kryb, de finder i pelsen hos hinanden - men i zoologiske haver har de næsten intet utøj i pelsen, og alligevel groomer de hinanden. Det understreger blot, at det i lige så høj grad er en vigtig social adfærd til at etablere hierarki og fællesskab.

Nandufar med ni unger
Nyhed
26. jun 2020Nandufar med ni unger

Vores nanduhan er i øjeblikket på farsel, og han har vingerne fulde med hele ni kyllinger fra to forskellige mødre. I strudsefamilien er det nemlig hannerne, der ligger på æg og opfostrer kyllingerne. Hannen parrer så mange hunner som muligt, for derefter at samle alle de æg, hunnerne ligger, for herefter at klare forældrepligten uden hjælp fra hunnerne.

Nye impalakalve på Savannen
Nyhed
26. jun 2020Nye impalakalve på Savannen

Impalaer er lynhurtigt på benene efter fødslen, så dyrlægen skal helst nå at chippe og tjekke kalven inden for fire timer. Ellers er de så godt som umulige at fange uden bedøvelse - de kan nemlig løbe op til 90 km/t og springe op til 12 meter.

Hvorfor holder vi International girafdag?
Nyhed
19. jun 2020Hvorfor holder vi International girafdag?

Verdens ”længste” landlevende dyr bliver naturligvis fejret på årets længste dag, som i år falder søndag den 21. juni. For kun få år siden, blev man opmærksom på det, man kalder en ”silent extinction” – en lydløs uddøen blandt giraffer. Bliv klogere på giraffens udfordringer i videoen her.

Ny hule til løverne
Nyhed
19. jun 2020Ny hule til løverne

Vi laver løbende forbedringer af dyrenes anlæg, og en af de ting, der længe har ligget højt på ønskesedlen, har været en ny 'kopje' til løverne. Der går mange overvejelser forud for designet af moderne zooanlæg - nogle af dem kan du få et indblik i her.

Mød de nye rensdyrkalve
Nyhed
11. jun 2020Mød de nye rensdyrkalve

4 små rensdyrkalve er netop blevet lukket ud til resten af flokken i rensdyranlægget.

Elefantunger i vandleg
Nyhed
11. jun 2020Elefantunger i vandleg

De to sammenbragte elefantfamilier har nu gået sammen i over et halvt år, og det går bedre og bedre. Især de to jævnaldrende hanunger har stor glæde af hinanden og leger sammen hver dag. Derudover er hunnen Surin drægtig, så hvis alt går godt, kommer der en legekammerat mere til ungerne til oktober.

Helt tæt på ny sakiunge
Nyhed
11. jun 2020Helt tæt på ny sakiunge

Den lille saki-familie i Primathuset har fået en ny unge. Den er 10 uger gammel og hænger stadig på mors ryg, men meget snart vil den begynde at hoppe rundt selv. Inden længe vil pelsen omkring ansigtet begynde at skifte farve, og først der vil man kunne se, om det er en han eller hun.

Panda har været ude af anlægget i Zoologisk Have København
Nyhed
08. jun 2020Panda har været ude af anlægget i Zoologisk Have København

Tidligt i morges forcerede ZOOs hanpanda to barrierer og slap ud i Zoologisk Have. Pandaen blev opdaget af ZOOs vagtmester. Han aktiverede alarmen, og ZOOs beredskab var hurtigt til stede og fik pandaen trængt op i et hjørne og bedøvet den med en pil. Dernæst blev den båret tilbage til stalden og er nu under opvågning.

Videnskabelig direktør Bengt Holst har kigget på overvågningsvideo fra anlægget, og han fortæller her: ”Vi kan se på videoen, at hanpandaen kravler op ad en metalpæl, der er besat med tre rækker eltråd. Ikke desto mindre får han sig klemt under eltråden og kravler dernæst ud i Haven. Det må naturligvis ikke kunne ske, og vi vil nu gennemgå anlægget minutiøst for at sikre, at det ikke sker igen.”

Bengt Holst hæfter sig ved, at ZOOs beredskab fungerede så hurtigt og effektivt, og at pandaen blev indfanget igen uden at komme til skade: ”Vi afholder jævnligt beredskabsøvelser netop med henblik på situationer som denne, og alle vores medarbejdere kender deres rolle, når alarmen går. Det ændrer ikke ved, at vi for alt i verden ønsker at undgå den slags fremadrettet.”

Hanpandaen ligger nu i sin stald og er ikke kommet noget til. Så snart anlægget er blevet gennemgået minutiøst og yderligere sikret, vil hanpandaen få adgang til anlægget igen. Hunpandaens anlæg er også blevet gennemgået nøje, og hun vil få adgang til sin del som sædvanligt.

Anlægget blev før ibrugtagning i april 2019 godkendt både af det kinesiske inspektionsteam og af den danske Fødevarestyrelse.

Babyboom hos pingvinerne
Nyhed
04. jun 2020Babyboom hos pingvinerne

Ombygningen af humboldtpingvinernes anlæg har medført en glædelig rekord! Vi har i år fået flere pingvinunger end nogensinde før. De sydamerikanske pingviner er i stærk tilbagegang i deres leveområder, så vi har brug for al den viden om deres trivsel, vi kan få. Det har hidtil været vanskeligt at få dem til at yngle i zoologiske haver, så 17 unger er lidt af et gennembrud!

Har dyrene også savnet jer?
Nyhed
29. maj 2020Har dyrene også savnet jer?

Mange har spurgt os, hvordan dyrene har reageret på den nye, mennesketomme virkelighed, mens ZOO har været lukket for gæster. Bliver de mon stressede, når det pludselig vælter ind med gæster igen? Næ, tværtimod. Dyrlæge Mads fortæller, hvilke reaktioner personalet har set hos de forskellige dyr.

Mød næsehornsungen Moloto
Nyhed
29. maj 2020Mød næsehornsungen Moloto

Næsehornsungen er nu 6 uger gammel og bliver mere og mere modig, for hver dag der går. Den unge han er meget fremme i skoene over for de andre i flokken - men kun så længe mor er lige i nærheden, så man kan komme hurtigt i sikkerhed. Se i videoen, hvordan det gik, da den knapt tre uger gamle kalv skulle møde resten af flokken for første gang.

Moloto er opkaldt efter et område i den nordvestlige del af Pilanesberg Nationalpark i Sydafrika, hvor der lever mange sydlige bredsnudede næsehorn. ZOO har gennem mere end 25 år har arbejdet med bevarelsen af næsehorn og bekæmpelsen af ulovlig krybskytteri. Du kan læse mere om ZOOs arbejde i Pilanesberg her.

Forholdsregler i ZOO
Nyhed
21. maj 2020Forholdsregler i ZOO

Zoologisk Have har nu fået mulighed for at igen at slå portene op og tage imod vores savnede gæster. Det betyder, at vi åbner LØRDAG DEN 26. MAJ KL. 9.00.

Hjælp os med at passe på dyrene
Nyhed
14. maj 2020Hjælp os med at passe på dyrene

Hver en krone er afgørende i den alvorlige økonomiske situation vi står i. Tusind tak til alle jer, der allerede har støttet os! Læs mere. 

ZOO er midlertidigt lukket
Nyhed
17. mar 2020ZOO er midlertidigt lukket

ZOO lukker midlertidigt som følge af regeringens forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer. Læs mere.

Forårets første gedekid
Nyhed
04. mar 2020Forårets første gedekid

Forårets anden dag bød på to nye gedekid, som pludselig stod og brægede i stalden tirsdag eftermiddag. De har allerede sluttet sig til resten af flokken og venter bare på, at du kommer og klapper dem. Du finder dem i Børnezoo sammen med et væld af andre aktiviteter og dyr i børnehøjde.

Isbjørneungen udforsker anlægget
Nyhed
03. mar 2020Isbjørneungen udforsker anlægget

På isbjørneungens anden dag i anlægget havde den lille unge allerede fået væsentligt mere selvtillid. Den brugte lang tid på forsigtigt, men nysgerrigt, at undersøge de nye omgivelser. Moren og ungen går foreløbigt i det gamle anlæg, men skal på sigt bytte plads med den anden hun og hendes unge fra sidste år, Imaq. Derefter vil de to par bytte plads med jævne mellemrum.

Isbjørneunge så verden for første gang
Nyhed
27. feb 2020Isbjørneunge så verden for første gang

Torsdag formiddag stak den nye isbjørneunge for første gang snuden udenfor i Zoologisk Have København. Det skete på den internationale isbjørnedag i selskab med dens mor, der for første gang kunne vise en levende unge frem.

Uheldig løvefar
Nyhed
27. feb 2020Uheldig løvefar

Av, av, av … En af vores gæster fangede løvefar i et noget uheldigt og prekært øjeblik. Se klippet via linket nedenfor.

Isbjørneungen leger med mors pote
Nyhed
18. feb 2020Isbjørneungen leger med mors pote

Torsdag den 27. februar på den Internationale Isbjørnedag lukker vi isbjørneungen ud i anlægget for første gang. Kl. 11 kan du komme og kigge med, når mor og unge for første gang i tre måneder bevæger sig ud af fødehulen. Som altid foregår den store dag på dyrenes præmisser. Vi har en forventning om, at ungen er nysgerrig efter at komme ud og hilse på verden, men vi kan ikke garantere, at de kommer ud.

Badeglad myresluger
Nyhed
11. feb 2020Badeglad myresluger

ZOOs myreslugere er særdeles badeglade? Selvom den har både et badebassin i anlægget og stalden, er det nogle gange bare sjovere at forstyrre dyrepasseren, når han gør rent i baggangen. Myreslugeren er skumringsaktiv og bor på Pampassen sammen med kapivarer, nanduer og maraer.

Isbjørneungens første skridt
Nyhed
05. feb 2020Isbjørneungens første skridt

I weekenden tog isbjørneungen sine første skridt ud af fødehulen. Moderen har ellers været meget beskyttende over for den nysgerrige unge. Som det kan ses i videoen, er ungen stadig meget usikker på benene, men udviklingen går rigtig hurtigt fra nu af. Den forventes at være klar til at komme ud i anlægget og hilse på ZOOs gæster om en måneds tid.

Langsigtet hjælp til Australiens dyreliv
Indsamling
04. feb 2020Langsigtet hjælp til Australiens dyreliv

Zoologisk Have København følger bekymret udviklingen i de australske skovbrande, og i ZOO er eksperterne ikke i tvivl: ”Den bedste hjælp, vi kan yde, er den langsigtede,” siger zoolog Mikkel Stelvig

Miljøminister på besøg i ZOO
Nyhed
28. jan 2020Miljøminister på besøg i ZOO

Miljøminister Lea Wermelin besøgte mandag Zoologisk Have København til et møde med videnskabelig direktør Bengt Holst. Formålet med besøget var blandt andet at give ministeren inspiration og konkrete værktøjer til arbejdet med biodiversitet både i Danmark og internationalt.

Isbjørneungen er halvvejs
Nyhed
28. jan 2020Isbjørneungen er halvvejs

7 uger er gået, og det betyder, at vi er over halvvejs gennem ventetiden, før ungen kommer ud i anlægget. Det bliver nok også rimelig tiltrængt for mor og unge, når tre måneders afføring begynder at hobe sig op. Det lyder utroligt, men mor og unge forlader ikke hulen i al den tid - hverken for at besørge, æde eller andet.

Andet skridt mod pandaparring
Nyhed
27. jan 2020Andet skridt mod pandaparring

Der er ingen tvivl om, at bambus trumfer det meste i en pandas liv. Men kan duften af en hunpanda mon vække Xing Er’s opmærksomhed? 

Uheldig panda fanget på overvågning
Nyhed
22. jan 2020Uheldig panda fanget på overvågning

Dyrepasserne undrede sig over, hvorfor Mao Sun en dag var plaskvåd. Det kunne overvågningskameraet afsløre. Se, Mao Sun på glatis i videoen via linket nedenfor.

Første skridt mod pandaparring
Nyhed
21. jan 2020Første skridt mod pandaparring

Når man kun har 2-3 dage om året til at parre sig, skal alt helst forløbe gnidningsfrit. Derfor begynder forberedelserne i god tid for at give pandaerne de bedste forudsætninger for et succesfuldt første møde. Se, hvordan vi forbereder pandaerne via linket nedenfor.

Ambitiøst direktørteam sikrer rekordår i Zoologisk Have København
Nyhed
20. jan 2020Ambitiøst direktørteam sikrer rekordår i Zoologisk Have København

Med rekordmange besøgende i 2018 og 2019 har administrerende direktør Jørgen Nielsen og kommerciel direktør Christian Higraff stået i spidsen for en markant transformation af den 160 år gamle have. 

Drabeligt flotte bisser
Nyhed
08. jan 2020Drabeligt flotte bisser

Det er meget muligt, at ham her får alle dværghjortedamerne, fordi han har de største og flotteste hjørnetænder. Men i naturen ville han ikke have haft længe til at sprede sine gener, fordi tænderne kunne risikere at vokse ind i hans kind og slå ham ihjel. Derfor kommer han med jævne mellemrum en tur til dyrlægen for at få klippet sine tænder ned - men selvfølgelig ikke længere, end at hunnerne stadig kan se, at han er en prægtig han.

Vigtig oplysning til Zookortholdere
Nyhed
03. jan 2020Vigtig oplysning til Zookortholdere

Vi er torsdag aften blevet kontaktet af en softwareingeniør, der har gjort os opmærksom på en sårbarhed i vores medlemslogin på zoo.dk. ZOOs it-afdeling gik straks i gang med at undersøge, hvorvidt det var muligt at hacke sig ind med de oplysninger, softwareingeniøren gav os. I samarbejde med vores it-leverandør fik ZOO torsdag aften lukket det potentielle hul i sikkerheden, så en tilsvarende handling ikke kan foretages.

Top 5 pandaøjeblikke
Nyhed
02. jan 2020Top 5 pandaøjeblikke

En pjaskende panda, en legesyg panda og en tilbagelænet panda. 2019 bød på mange mindeværdige panda-øjeblikke. Se de fem mest populære panda-videoer fra Facebook.

Hvad gør vi for dyrene nytårsaften?
Nyhed
29. dec 2019Hvad gør vi for dyrene nytårsaften?

Nytårsaften er faktisk ganske udramatisk for dyrene i en byhave, som vores. De er vant til, at støjniveauet udefra kan variere, og de har altid godt med foder og en lun stald at trække sig tilbage i. Bliv klogere på dyrenes nytårsaften her.

Top 10: Årets populæreste videoer fra ZOO
Nyhed
29. dec 2019Top 10: Årets populæreste videoer fra ZOO

2019 har været et helt forrygende år! Vi har samlet en Top 10 over vores mest populære videoer på Facebook. Og der er vist ingen tvivl om, hvem der har vundet jeres hjerter i 2019.

Isbjørneungen trives
Nyhed
16. dec 2019Isbjørneungen trives

Snart to uger er gået i den lille fødehule, hvor isbjørnehunnen og ungen vil opholde sig de næste 10-12 uger, såfremt alt går godt.

Det vrimler med flodsvin
Nyhed
10. dec 2019Det vrimler med flodsvin

Pampassen i ZOO vrimler med små flodsvin. For omkring tre uger siden kom seks små unger til verden, som nu er blevet vejet, chippet og kønsbestemt.

Gammel hunelefant død efter kort tids sygdom
Nyhed
04. dec 2019Gammel hunelefant død efter kort tids sygdom

Zoologisk Haves ældste hunelefant er natten til onsdag død efter et kort sygdomsforløb. Elefanten var den seneste uge under behandling for problemer med den ene fod, og har de seneste dage ydermere lidt af kolik.

Isbjørnene får græskar
Nyhed
26. nov 2019Isbjørnene får græskar

Bedre sent end aldrig! I ZOO fejrer vi Halloween med lidt forsinkelse. Hvert år får vi nemlig doneret en masse økologiske overskudsgræskar, som dyrene har stor glæde af. Græskar er glimrende som berigelse, fordi de fleste dyr skal bruge lang tid på at få hul på dem. Se selv, hvilke metoder isbjørnene tager i brug i videoen.

FOOL spiller for panda
Konkurrence
26. nov 2019FOOL spiller for panda

ZOO har indledt et samarbejde med musikstreamingtjenesten Moodagent, hvor du får chancen for at opleve popduoen FOOL optræde for en eksklusiv skare af gæster og hanpandaen Xing Er lørdag den 7. december i Pandaanlægget. Der udtrækkes 25 vindere, som får mulighed for at tage en ven med til denne særoplevelse.

Pingviner på samlebånd
Nyhed
25. nov 2019Pingviner på samlebånd

Én gang om året skal alle ZOOs fugle igennem et sundhedstjek og vaccineres mod fugleinfluenza. Med hele 53 pingviner skal der derfor lidt af et system og rigtig mange hænder til for at holde styr på tropperne. Hvordan det gik, kan du se i videoen.

Fingrene væk fra blad-buffeten
Nyhed
18. nov 2019Fingrene væk fra blad-buffeten

Med efteråret følger en masse nedfaldsblade i okapiernes anlæg, som de nyder godt af. Det gør deres sarte maver dog knap så meget. Derfor må dyrepasserne ty til løvblæseren hver morgen. Bliv klogere på, hvad dyrepasserne derudover gør for at holde okapierne sunde og raske.

Hvorfor rokker elefanten?
Nyhed
12. nov 2019Hvorfor rokker elefanten?

En af vores nye elefanter har taget en dårlig vane med sig, som går mange år tilbage. Adfærden hedder stereotypi. Heldigvis har vi et dygtigt hold af adfærdseksperter og dyrepassere, som arbejder med at træne og berige elefanterne hver dag.

Indbydelse til debataften om krybskytteri
Nyhed
11. nov 2019Indbydelse til debataften om krybskytteri

Kampen mellem krybskytter og vagter, der beskytter de afrikanske næsehorn og elefanter, koster i nogle tilfælde menneskeliv. Kan det forsvares, når en hel dyreart er på spil?

Isbjørn møder isbjørn
Nyhed
06. nov 2019Isbjørn møder isbjørn

I virkeligheden er der tale om en isbjørnebamse. Det er isbjørneungen dog næppe klar over. Den ser blot en genstand, den ikke har set før, hvilket udløser nysgerrighed og leg. 

Få et eksklusivt kig ind til vombatungen
Nyhed
29. okt 2019Få et eksklusivt kig ind til vombatungen

Vombatten opholder sig i stalden meget af tiden. Derfor har vi været en tur bag kulissen, så I kan møde ZOOs vombatunge. Vombatten er et pungdyr og vejer ved fødslen kun 2 gram. Derfor er det svært at vide, hvor gammel ungen er. Når ungen bliver født kravler den straks op i moderens pung, hvor den suger sig fast på en dievorte og bliver siddende i fem måneder.

Fra fødsel til løb på en halv time
Nyhed
28. okt 2019Fra fødsel til løb på en halv time

Hurtige striber og masser af jernvilje, skal der til, når man lever i et landskab uden skjulesteder. Zebraen er derfor kampdygtig allerede en halv time efter fødslen, så den kan løbe med resten af flokken, for ikke at ende som løvemad.

Flodhestene får nyt rensningsanlæg
Nyhed
24. okt 2019Flodhestene får nyt rensningsanlæg

Det har været længe undervejs. Flodhestene har fået nyt rensningsanlæg og du vil nu kunne se flodhestene indendørs gennem klart vand. Vidste du, at flodhestenes anlæg er det mest energikrævende anlæg i hele ZOO? Det skyldes, at vandet skal filtreres for over et halvt ton lort dagligt og opvarmes til en konstant temperatur på 18-23 grader. Det batter derfor, at vi med det nye anlæg sparer to tredjedele af det hidtidige strømforbrug.  

Elefantungerne bliver legekammerater
Nyhed
22. okt 2019Elefantungerne bliver legekammerater

De to elefantunger er blevet legekammerater. Det har dyrepasserne set frem til, da elefantunger har rigtig godt af at være sammen med andre unger. Dels lærer de en masse adfærd af hinanden, men det kan også være gavnligt for den samlede flok, fordi det knytter dem tættere sammen

Vombattens vilde forsvarsmekanisme
Nyhed
22. okt 2019Vombattens vilde forsvarsmekanisme

Tirsdag den 22. oktober var det International Vombatdag. I den anledning satte vi fokus på det særprægede pungdyr. Vidste du, at vombattens primære forsvar er dens bagparti? Bliv klogere på vombatten her.

Isbjørneunge boltrer sig i vandet
Nyhed
15. okt 2019Isbjørneunge boltrer sig i vandet

Isbjørneungen Imaq er snart 11 måneder gammel, men det betyder ikke, at hun er blevet for gammel til at lege. Berigelsesrøret er et hit både hos mor og unge. Se isbjørneungen boltre sig i vandet.

Ny kamelunge flytter ind i ZOO
Nyhed
14. okt 2019Ny kamelunge flytter ind i ZOO

Der er kommet et ungt, livligt indslag i kamelanlægget. En ung hunkamel er nemlig flyttet til ZOO fra Ree Park for at gøre ZOOs enlig hunkamel selskab. Kameler er nemlig flokdyr og trives bedst med selskab. Se, hvordan mødet mellem de to kameler gik.

Pandaanlæg præmieret
Nyhed
02. okt 2019Pandaanlæg præmieret

Pandaanlægget i Zoologisk Have København er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger. Pandaanlægget, der er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter, blev indviet i april af H.M. Dronningen få dage efter de to pandaer Mao Sun og Xing Er flyttede ind under stor bevågenhed.

Verdenskendt smørbøf landet i ZOO
Dyr
01. okt 2019Verdenskendt smørbøf landet i ZOO

Smør, smør, og lidt mere smør. Køkkenchef Casper Sobczyk’s verdensberømte signaturret er kommet på menukortet hos Bistro panpan. Prisvindende ribeye af finsk kvæg modnet i en kåbe af 8 kilo smør gennem to måneder. Se Sobczyk kokkerere i Bistro panpan nedenfor og prøv selv den famøse smørbøf i Bistro panpan

Hanchimpanse aflivet
Dyr
01. okt 2019Hanchimpanse aflivet

Tirsdag formiddag måtte ZOOs dyrlæger aflive den 32 årige hanchimpanse Carl efter et voldsomt slagsmål blandt chimpanserne. Hanchimpansen fik under kampen så voldsomme skader, at han ikke stod til at redde.

Hannæsehorn aflivet som følge af alvorlig sygdom
Dyr
29. aug 2019Hannæsehorn aflivet som følge af alvorlig sygdom

ZOOs dyrlæger har gennem tre uger forsøgt at behandle ZOOs hannæsehorn for en aggressiv hudsygdom, der har angrebet næsehornets ansigt, mund, næsebor og andre dele af kroppen.

Tico flytter hjemmefra
Dyr
28. aug 2019Tico flytter hjemmefra

Vores girafhan Tico er nu parat til at flytte hjemmefra. Den 10. september flytter han Bristol Zoo. 

Næsehorn i behandling
Dyr
21. aug 2019Næsehorn i behandling

ZOOs hannæsehorn er i øjeblikket i behandling for en alvorlig hudsygdom. Sygdommen ses tydeligt omkring hornet og flere andre steder på kroppen herunder i munden. Det har frataget ham lysten til at æde, og han er derfor meget svækket i øjeblikket.

Hanpandaen får taget blodprøve
Dyr
30. jul 2019Hanpandaen får taget blodprøve

Dyrepasserne har nu for første gang taget en blodprøve på hanpandaen Xing Er. Det har været et stort arbejde, at træne Xing Er til at få taget en blodprøve. Se videoen, hvor dyrepasserne tager blodprøven.

Hunpandaen Mao Sun er begejstret for at klatre
Dyr
29. jul 2019Hunpandaen Mao Sun er begejstret for at klatre

Selvom pandaer typisk vejer omkring 100 kilo, er de gode til at klatre i træer. Hunpandaen Mao Sun er kendt for at være en dygtig klatrer. Se videoen med klatretøsen.

Legesyge leopardunger
Dyr
26. jul 2019Legesyge leopardunger

De knap syv uger gamle leopardunger er nu begyndt at kigge ud i anlægget i løbet af dagen. Der er størst chance for at se dem, hvis du væbner dig med en god portion tålmodighed og kigger forbi anlægget først på eftermiddagen.

Plasma til elefantungen
Dyr
15. jul 2019Plasma til elefantungen

De tre voksne elefanters blod er nu matchet med elefantungens og lagt på køl, så vi har mulighed for at behandle ungen, hvis uheldet er ude.

Leopardunger til dyrelægetjek
Dyr
10. jul 2019Leopardunger til dyrelægetjek

De tre amurleopardunger har været til dyrlægetjek. De tre unger kom til verden 10. juni og vejer nu cirka to kilo hver. Ungerne er de eneste, der er født i Europa i år. Derfor er de vigtige for det internationale avlssamarbejde. 

Rensdyrkalve udforsker anlægget
Dyr
09. jul 2019Rensdyrkalve udforsker anlægget

De tre rensdyrkalve er nu så store, at de går i anlægget, hvor du kan se dem sammen med resten af flokken.

Bjørnebrødre har fået nyt hjem
Dyr
08. jul 2019Bjørnebrødre har fået nyt hjem

De to brunbjørneunger har fået nyt hjem. Ungerne kom til verden 6. januar 2018. Nu er bjørnebrødrene flyttet ind i en stor belgisk park, hvor de skal bo sammen med andre nulevende europæiske dyrearter.

Kattalemurerne har fået unger
Dyr
01. jul 2019Kattalemurerne har fået unger

Det boomer med unger i Zoologisk Have. Nu er kattalemurernes nysgerrige unger også begyndt at komme ud i anlægget.

Hunelefanter scannes
Dyr
01. jul 2019Hunelefanter scannes

Alt tyder på, at en elefantunge er på vej. Hele elefantflokken har i dag været til dyrlægeundersøgelse. Her blev hunelefanten Kungrao scannet, og der er med stor sandsynlighed endnu en elefantunge på vej.

Nyfødte leopardunger
Dyr
26. jun 2019Nyfødte leopardunger

Det nye leopardpar har fået tre unger. Lige nu er de i stalden, hvor der er fred og ro. De ser ud til at være ved godt mod alle tre, men der kan gå op til otte uger, før man kan se dem i anlægget.

Sådan træner man en panda
Dyr
24. jun 2019Sådan træner man en panda

Hvad kan man træne en panda til? Og hvorfor gør man det? Dyrepasser Nadja Søndergaard fortæller om træningen af ZOOs to pandaer Xing Er og Mao Sun.

Ambitiøst samarbejde om bæredygtig energi
11. jun 2019Ambitiøst samarbejde om bæredygtig energi

Ambitiøst samarbejde skal reducere ZOOs strømforbrug med 20%. ZOO og PKA's energifond er gået sammen om et storstilet projekt, hvor de forhåbentlig mange solskinstimer, skal gøre ZOOs energiforbrug mere bæredygtigt. 

Guanacoer aflivet
Dyr
05. jun 2019Guanacoer aflivet

For at få ro på Pampassen og plads til både myreslugere og flodsvineunger og maraunger har vi desværre måttet aflive de to guanacoer.

Vi har i længere tid forsøgt at få vænnet guanacoerne og myreslugerne til hinanden, men det var tydeligt, at ingen af parterne ønskede den anden.

 

Nord til Aalborg
Dyr
16. maj 2019Nord til Aalborg

København ZOOs hanisbjørn Nord blev i dag sendt til Aalborg for at gøre noget af det, han er bedst til: at lave isbjørneunger

Isbjørneungen undersøger en feeder
Dyr
02. maj 2019Isbjørneungen undersøger en feeder

Dyrene i ZOO får berigelse for at understøtte deres naturlige adfærd. Her er det isbjørneungen Imaq, der undersøger en feeder. Det er forskelligt, hvad der er i feederen. Det kan være mad eller duft af byttedyr.

Okapi død efter operation
Dyr
15. mar 2019Okapi død efter operation

Torsdag eftermiddag døde ZOOs knap 10årige hunokapi efter en kompliceret tarmoperation.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen bliver ny protektor for Zoologisk Have København
Dyr
11. mar 2019Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen bliver ny protektor for Zoologisk Have København

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Zoologisk Have København.

Nu lander pandaerne!
Dyr
11. mar 2019Nu lander pandaerne!

”Pandaernes ankomst og åbningen af Pandaanlægget bliver i ordets oprindelige forstand en historisk begivenhed.” Jørgen Nielsen, administrerende direktør Zoologisk Have København.

Isbjørneungen udforsker anlægget
Dyr
06. mar 2019Isbjørneungen udforsker anlægget

Den nysgerrige isbjørneunge er vild med at udforske anlægget. Lige nu er bassinet i det gamle isbjørneanlæg tømt for vand og i stedet fyldt op med halm. I naturen vil ungen ikke nærme sig frit vand endnu, og derfor venter vi også lidt med at fylde bassinet med vand.

Moskusokse aflivet
Dyr
11. feb 2019Moskusokse aflivet

ZOOs dyrlæge aflivede den 19. januar en moskustyr med helbredsproblemer.

Isbjørneungen kigger ud igen
Dyr
06. feb 2019Isbjørneungen kigger ud igen

Endnu engang var ZOOs dyrepasser hurtig til at gribe mobilen, da den lille isbjørneunge stak snuden frem under isbjørnehunnens tur ud til maden.

Ny pandahan: Xing Er
Dyr
17. jan 2019Ny pandahan: Xing Er

Siden foråret 2017 har navnene på de to pandaer, der kommer til København til april, været kendt og brugt flittigt. Men en udskiftning af pandahannen betyder nu, at ZOOs ansatte og gæster skal lære et nyt kinesisk navn at kende: Xing Er.

Zoologer holder vågent øje med isbjørneungen
Dyr
12. dec 2018Zoologer holder vågent øje med isbjørneungen

Zoolog Mikkel Stelvig er blandt de mange eksperter i ZOO, der nøje overvåger, hvordan isbjørneungen udvikler sig i fødehulen.

Isbjørnefødsel
Dyr
03. dec 2018Isbjørnefødsel

Efter mere end 20 års venten blev der født to isbjørneunger i Zoologisk Have København. Den ene unge klarer sig indtil videre godt, mens den anden unge gik til kort efter fødslen.

Generationsskifte hos amurleoparderne
Dyr
26. nov 2018Generationsskifte hos amurleoparderne

ZOOs to gamle amurleoparder er efter 16 år i Haven begge blevet aflivet som følge af aldersrelaterede skavanker og sygdom. 

Kæmpegræskar til elefanterne
Dyr
14. nov 2018Kæmpegræskar til elefanterne

Elefanterne var så heldige at få nogle kæmpegræskar fra Tivolis Halloweenudstilling. Se, hvordan det gik.

Halloween hos flodhesten
Dyr
31. okt 2018Halloween hos flodhesten

Flodhestene skal naturligvis ikke snydes for lidt Halloween trick n' treat! Det første græskar var måske en anelse større end hvad flodhesten er vant til at få i gabet, så der skulle lige arbejdes en tand hårdere.

Ung hanokapi flyttet til Polen
Dyr
20. okt 2018Ung hanokapi flyttet til Polen

Den unge hanokapi, der kom til verden i Zoologisk Have i oktober 2016, er nu blevet så gammel, at han er flyttet til et nyt hjem. Læs hele historien og se videoen.

Dyrepasser træner de røde pandaer
Dyr
18. okt 2018Dyrepasser træner de røde pandaer

Dyrepasser Maja har filmet lidt med sit eget kamera for at vise, hvordan hun træner med de røde pandaer.

Pingviner opfostrer egne unger
Dyr
02. okt 2018Pingviner opfostrer egne unger

Humboltpingvinerne har for første gang siden pingvinanlægget åbnede i 1982, formået at opfostre deres unger 100% selv.

Bananpalmer til elefanterne
Dyr
25. sep 2018Bananpalmer til elefanterne

Elefanterne fik lidt ekstra sødt til ganen, da gartnerne fældede to bananpalmer i Tropezoo.

Rejsegilde
Dyr
25. sep 2018Rejsegilde

Arkitekter, ingeniører, byggearbejdere og ZOOs ansatte fejrede i dag rejsegilde i Pandaanlægget. Byggeriet skal tage imod to kinesiske pandaer til april.

Ubuden gæst hos elefanterne
Dyr
21. sep 2018Ubuden gæst hos elefanterne

Torsdag aften efter ZOOs lukketid trængte en mand ind i elefanternes udeanlæg. Han gik rundt blandt de tre elefanter og forsvandt efterfølgende over hegnet til pandabyggepladsen. Heldigvis er ingen kommet til skade

Mara fødte midt på Pampassen
Dyr
11. sep 2018Mara fødte midt på Pampassen

Dyrepasser Holger var heldig at overvære en fødsel, der normalt foregår i skjul under jorden. Se Holgers video her.

Kamel aflivet
Dyr
09. sep 2018Kamel aflivet

Lørdag morgen aflivede Zoologisk Have en af kamelerne, da den havde brækket det ene ben.

Forandringer i impalaflokken
Dyr
05. sep 2018Forandringer i impalaflokken

Hannen har fået dupper på hornene, og der er skiftet ud blandt hunnerne. De sky impalaer har været i fokus denne uge.

Enestående jul i ZOO
04. sep 2018Enestående jul i ZOO

”Vi åbner kreative juleværksteder i smedjen og inviterer indenfor til juleklip i den gamle direktørvilla. Der bliver rensdyr, juletræer, kaner, krybber, halmlabyrinter og selvfølgelig masser af historier om vinterens dyr.” Adm. dir. Jørgen Nielsen løfter sløret for julen i ZOO.

Flodheste kvaser vandmeloner
Dyr
01. sep 2018Flodheste kvaser vandmeloner

Tusindvis har allerede set videoen med de vandmelongnaskende flodheste. Se med her hvorfor.

Aktive unger
Dyr
29. aug 2018Aktive unger

Zebramangusterne har fået unger, og det har sat gang i hele flokken.

Gik du glip af det?
Dyr
21. aug 2018Gik du glip af det?

Sommeren er slet ikke forbi. Der er sket en hel masse i løbet af ferien, som du måske er gået glip af. Så se med her og få en lille update på noget af alt det, du stadig kan nå at opleve herinde i Zoologisk Have.

Elefanterne får brusebad
Dyr
09. aug 2018Elefanterne får brusebad

Elefanterne har stor glæde af vandgraven i sommervarmen. Og på de ekstra hede dage får de også et brusebad med vandkanonen! Se det skønne videoklip fra dyrepasser Rebekka.

Plaisaks træning skrider fremad
Dyr
09. aug 2018Plaisaks træning skrider fremad

I ZOO er det livsnødvendigt for elefantungerne, at de trænes til at tolerere blodprøvetagning, da der er stor risiko for at de smittes med herpesvirus. Dyrlæge Mads fortæller mere om virussen, behandlingsmetode og hvordan dyrepasserne har trænet med Plaisak siden dagen efter han blev født.

Zoocamp laver lækkerier til elefanterne
Dyr
08. aug 2018Zoocamp laver lækkerier til elefanterne

22 børn fra Zoocamp hjalp Elefanthuset med at gemme godbidder i kaffesække til elefanterne. Foderansvarlig Anita og dyrepasser Maurice forklarer mere om elefanternes kost og berigelse.

Chang køles af i sommerheden
Dyr
08. aug 2018Chang køles af i sommerheden

Dyrepasserne Charlotte og Daniel, giver hanelefanten et dejligt, afkølende bad her i hedebølgedagene. Charlotte fortæller også, hvilken type elefant Chang er, hvordan det er at arbejde med ham og hvorfor han går for sig selv det meste af tiden.

Sådan er hunelefanterne
Dyr
08. aug 2018Sådan er hunelefanterne

En af ZOOs biologer fortæller om dynamikken i elefantflokken, hos både elefanterne her i Haven og dem ude i naturen.

Hunchimpanse på operationsbordet
Dyr
07. aug 2018Hunchimpanse på operationsbordet

Der var fuldt hus i chimpansernes bagbur tirsdag eftermiddag, hvor en håndfuld eksperter rykkede ind for at behandle hunchimpansen Djema.

Flodsvinene har fået unger
Dyr
30. jul 2018Flodsvinene har fået unger

Flodsvinene i Zoologisk Have har fået unger for første gang siden 2003.

Nyfødt chimpanse
Dyr
26. jul 2018Nyfødt chimpanse

Tidligt i morges blev ZOOs chimpansedyrepassere mødt af hunchimpansen Cindy. I armene havde hun en nyfødt chimpanseunge, og dyrepasser Hanne Petersen fik mulighed for at tjekke ungens køn: ”Cindy viste os ungen, da vi kom i morges, og vi kunne se, at det er en hun."

Nedkøling i sommervarmen
Dyr
24. jul 2018Nedkøling i sommervarmen

Selvom isbjørnene har smidt vinterpelsen, kan de nu alligevel godt trænge til lidt ekstra nedkølig i sommerheden. Se dem boltre sig i vandet med en stor tønde frossen vand.

Struds aflivet efter konfrontation med næsehorn
Dyr
23. jul 2018Struds aflivet efter konfrontation med næsehorn

ZOOs ene hanstruds blev her til eftermiddag aflivet af ZOOs dyrlæge.

Unik giraffødsel på Savannen
Dyr
23. jul 2018Unik giraffødsel på Savannen

ZOOs gæster fik i lørdags en helt speciel oplevelse, da en af girafferne fødte en kalv midt ude på Savannen.

Fire nye impalakalve på Savannen
Dyr
20. jul 2018Fire nye impalakalve på Savannen

Impalaflokken er blevet udvidet med fire nye kalve.

Endnu en historisk opkapifødsel
Dyr
16. jul 2018Endnu en historisk opkapifødsel

Søndag eftermiddag fødte ZOOs okapihun sin anden unge.

Okapikalven fik dyrlægebesøg
Dyr
16. jul 2018Okapikalven fik dyrlægebesøg

Den nyfødte okapikalv fik dyrlægebesøg i dag, hvor den blev chippet, vejet og kønsbestemt.

Ung hanløve flytter hjemmefra
Dyr
10. jul 2018Ung hanløve flytter hjemmefra

Vores unge hanløve er flyttet hjemmefra. Først fik han et sundhedstjek, og ugen efter blev han sendt afsted til Sydfrankrig sammen med tre unge hunløver fra Odense Zoo. Her skal de så danne deres egen løveflok

Fodpleje i elefanthuset
Dyr
06. jul 2018Fodpleje i elefanthuset

Dyrepasserne deltager i en workshop hos dyrlægen med en fod fra en afdød elefant. De skal dels blive klogere på elefantens anatomi og dels trænes i at beskære negle på elefanterne i ZOO.

Giraf aflivet
Dyr
28. jun 2018Giraf aflivet

Onsdag morgen aflivede Zoologisk Have en hangiraf. Giraffen var nået den alder (knap to år), hvor han naturligt ville forlade flokken for at undgå magtkampe og parringer med beslægtede giraffer.

På eventyr i Tasmanien
Dyr
12. jun 2018På eventyr i Tasmanien

I april sendte vi dyrepassereleverne Maya og Christina afsted på et uddannelsesforløb i Trowunna Wildlife Sanctuary i Tasmanien. Her skulle de især lære mere om arbejdet med pungdjævle og yde arbejdskraft til parken.

Fire nye rensdyrkalve
Dyr
06. jun 2018Fire nye rensdyrkalve

Vores fire rensdyrkalve går nu ude sammen med resten af flokken, hvor de kan opleves i hver dag i ZOO. Rensdyrkalvene er alle hanner og blev født for ca. 3 uger siden.

Nyfødte halvbrødre på Savannen
Dyr
01. jun 2018Nyfødte halvbrødre på Savannen

Natten til fredag kom endnu et zebraføl til verden i ZOO, og den lille han kunne allerede senere på dagen slutte sig til resten af flokken på Savannen.

Varien har fået to unger
Dyr
28. maj 2018Varien har fået to unger

Varihunnen fødte for nyligt to unger.

Chimpanse hos dyrlægen
Dyr
24. maj 2018Chimpanse hos dyrlægen

En af hunchimpanserne Djema fik for nyligt en sundhedsundersøgelse, da dyrepasserne har været bekymret for hendes helbred.

Pingvinæg klækker
Dyr
09. maj 2018Pingvinæg klækker

Pingvinernes æg er så småt ved at klække, og de første pingvinunger kan allerede nu spottes inde i selve rederne, hvor pingvinerne ruger. Se med i videoen, hvor dyrepasserne tager et kig på pingvinerne og deres reder.

Hunisbjørne mødes i Den Arktiske Ring
Dyr
07. maj 2018Hunisbjørne mødes i Den Arktiske Ring

I dag mødtes de to hunisbjørne hinanden for første gang udenfor i Den Arktiske Ring.

Horn mod horn
Dyr
23. apr 2018Horn mod horn

ZOOs to næsehornsunger mødtes for første gang i dag horn mod horn. Og bare fordi man er den mindste, behøver man ikke holde sig tilbage.

Pungdjævlens betydning for økosystemet
Dyr
16. apr 2018Pungdjævlens betydning for økosystemet

I forbindelse med chipning af seneste pungdjævlekuld i ZOO, fortæller kurator Flemming Nielsen og dyrlæge Mads Frost Bertelsen om deres fascination af dyret, og dens betydning for det tasmanske økosystem.

Citizen Science i ZOO
Dyr
16. apr 2018Citizen Science i ZOO

ZOOs gæster bidrager med vigtige observationer, når zoologer skal kortlægge isbjørnenes adfærd i Den Arktiske Ring.

Elefantflokken samlet
Dyr
10. apr 2018Elefantflokken samlet

Der var høje trut, brølen og larmende banken med snablen i morges, da ZOOs hanelefant for første gang mødte de to hunner og den snart etårige elefantunge.

Arktisk forår
Dyr
06. apr 2018Arktisk forår

De seneste uger har hanisbjørnen Nord og hunnen Noel boltret sig sammen i vand og på land, og dyrepasserne har observeret flere parringer. Imens har ZOOs nyeste hunisbjørn, Lynn, tålmodigt ventet i kulissen. Fredag blev rollerne byttet om.

Dyrepasser hjælper vilde kameler
Dyr
05. apr 2018Dyrepasser hjælper vilde kameler

Vores dyrepasser Rosa tager sagen i egne hænder for at beskytte de få vilde kameler der er tilbage i Gobiørkenen.

Information til PandaClubmedlemmer
03. apr 2018Information til PandaClubmedlemmer

Pr. 3/4-18 ophører Zoos samarbejde med WWF PandaClubben, og du kan derfor ikke længere benytte dit PandaClubkort til adgang i Zoologisk Have København.

I Zoo har vi dog valgt at tilbyde jer muligheden for at konvertere PandaClubkortet til et årskort til Zoo.
Det vil i praksis betyde, at har du i dag et gyldigt PandaClubkort, der er købt senest 3. april 2018, så kan du uden beregning komme ind i Zoo og få udstedt et tilsvarende årskort. Årskortet til Zoo vil have samme indehaver og gyldighedsperiode, som dit nuværende PandaClubkort har. Du vil fremadrettet oven i købet have samme fordele, som Zoos øvrige årskortholdere, fx rabat i kiosker og butikken, mulighed for at invitere en gæst med på vores årskortdage og meget mere.

Vi glæder os til fortsat at byde jer indenfor til en verden af oplevelser i Zoo.

Huntiger dræbt af hantiger
Dyr
22. mar 2018Huntiger dræbt af hantiger

Zoologisk Haves ene huntiger blev i dag slået ihjel af hantigeren. Dyrepasserne blev tilkaldt, da en gæst i ZOO så de to tigre i kamp, men da de første Zooansatte ankom, var huntigeren allerede død.

Bjørneunger chippes
Dyr
15. mar 2018Bjørneunger chippes

Siden nytår har dyrepasserne været klar over, at der var unger i hulen hos brunbjørnehunnen. Onsdag var det tid til det obligatoriske sundshedstjek hos dyrlægen.

Fra to til tre isbjørne
Dyr
09. mar 2018Fra to til tre isbjørne

To isbjørne blev i dag til tre. En ung hun ankom fra Wien, og hanisbjørnen har nu to hunner til at gøre ham selskab.

Pingvinerne blev vaccineret
Dyr
08. mar 2018Pingvinerne blev vaccineret

Alle pingvinerne blev i denne uge vaccineret mod fugleinfluenza. Se videoen med pingvinerne hos dyrlægen.

Generationsskifte i tigeranlægget
Dyr
02. mar 2018Generationsskifte i tigeranlægget

En stor, russisk hantiger er netop landet i Zoologisk Have København. Den knap fire år gamle hantiger kommer fra Moskva Zoo og er første led i et generationsskifte hos Zoos tigre. Så snart hans karantæneperiode er overstået, skal han introduceres til de to hunner. 

Zoologisk Haves protektor er død
15. feb 2018Zoologisk Haves protektor er død

Prins Henrik overtog hvervet som protektor for Zoologisk Have ved Kong Frederik IX’s død i januar 1972 og har altså været protektor for Zoo i mere end 40 år. 

Vombatunge chippes
13. feb 2018Vombatunge chippes

Zoos wombatunge havde i sidste uge besøg af dyrlægen, der vejede og chippede den. Se med her.

Løveunger i vintersol
Dyr
07. feb 2018Løveunger i vintersol

Selvom frosten bider, så lysner det derude. Vores fotograf Frank har været på jagt i vintersolen, og han fangede i går en flok legesyge løveunger, der nød solens stråler sammen med deres far og mor.

Nyfødt giraf
Dyr
24. jan 2018Nyfødt giraf

Den nyfødte giraf har netop haft besøg af dyrlægen. Alt ser fint ud, og den lille unge er en han.

Den ene hanbavian aflivet
Dyr
24. jan 2018Den ene hanbavian aflivet

Håbet om at to bavianbrødre kunne enes om flokken af hunner blev ikke indfriet.

Yngste næsehorn lærer at mudderbade
Dyr
15. jan 2018Yngste næsehorn lærer at mudderbade

Januar er bare lidt mindre dyster, når man tilbringer et minut med det yngste næsehorn, der her er udenfor første gang.

Sabelantilope netop født
Dyr
15. jan 2018Sabelantilope netop født

For et par år siden fik vi en ny han i sabelantilopeflokken. Nu er hans første unge blevet født - mød den her, hvor dyrepasser Charlie præsenterer den for os.

Næsehornsunge en uge gammel
Dyr
10. jan 2018Næsehornsunge en uge gammel

Den nyeste næsehornsunge er nu lidt mere end en uge gammel, og han springer allerede kækt omkring. Vi glæder os til at han skal gøre Savannen usikker sammen med sin lidt større halvbror, men for alles skyld bliver de holdt adskilt lidt endnu.

Nyeste kuld i udeanlægget
Dyr
08. jan 2018Nyeste kuld i udeanlægget

Zoos tre yngste løveunger har været i udeanlægget for første gang

Endnu en næsehornsunge født
Dyr
04. jan 2018Endnu en næsehornsunge født

Onsdag aften kom en lille næsehornshan til verden. Du kan læse mere og se video af fødslen her.

Isbjørne genforenet
Dyr
02. jan 2018Isbjørne genforenet

Gensynsglæden var stor da Zoos isbjørne igen kunne lukkes sammen i Den Arktiske Ring. Læs mere og se video fra genforeningen her. 

Kan du spotte den nyfødte dværghjort?
Dyr
20. dec 2017Kan du spotte den nyfødte dværghjort?

Den 8. december blev der født en dværghjort i Tropezoo.
Ungen kan allerede nu opleves i anlægget, men du skal se godt efter.

Zebrahoppe flytter hjemmefra
Dyr
13. dec 2017Zebrahoppe flytter hjemmefra

Zoos otte måneder gamle zebraføl har fået sig et nyt hjem i hollandske Beekse Bergen Safaripark.

Løveunger kønsbestemt og chippet
Dyr
12. dec 2017Løveunger kønsbestemt og chippet

De tre løveunger er nu blevet kønsbestemt og chippet. Der er to hunner og en han, og de får lov at vokse sig noget større, før de bliver lukket sammen med resten af flokken. Se med her hvor dyrlægen tjekker de små løver.

Gråpapegøjen stærkt udrydningstruet
Dyr
12. dec 2017Gråpapegøjen stærkt udrydningstruet

Den afrikanske gråpapegøje er nu så udrydningstruet at den inden for en overskuelig fremtid kan være forsvundet, som vildtlevende art.

Chimpansen gør sig populær med gaver
Dyr
05. dec 2017Chimpansen gør sig populær med gaver

Det er ikke kun mennesker, der har gaveritualer. Chimpansen er blot en af flere dyrearter, der giver gaver. Læs mere om chimpansernes sjove ritual her.

Ny huntapir
Dyr
30. nov 2017Ny huntapir

Zoo har netop taget imod en ung huntapir, der sammen med hannen skal føre slægten videre. 

Løveunger bevogtes af løvemor
Dyr
28. nov 2017Løveunger bevogtes af løvemor

Dyrepasseren sneg sig til at optage et kort klip af de nyfødte løveunger i stalden.

Pandabyggeriets første spadestik
Dyr
16. nov 2017Pandabyggeriets første spadestik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har sammen med den kinesiske ambassadør Deng Ying taget første spadestik til det kommende pandaanlæg i Zoologisk Have København. Pandaanlægget er tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter og forventes af stå færdigt i slutningen af næste år.

Zoo har vundet Børn i Byen prisen!
08. nov 2017Zoo har vundet Børn i Byen prisen!

Afstemningen om årets Børn i Byen Pris er nu slut. Zoo har vundet titlen som “Bedste forlystelse” med 40 % af stemmerne over de andre nominerede i kategorien. Prisen gives til dem, der gør det bedst for børnefamilierne. 

Chang ankommer
Dyr
03. nov 2017Chang ankommer

Tidligt fredag morgen begyndte losningen af Zoos nye hanelefant, Chang. Morgentrafikanterne på Søndre Fasanvej måtte sno sig, mens kranen bugserede transportkassen over på den lastvogn, der skulle fragte elefanten det sidste stykke ind i Zoo.

Flere vombatter kan ses ude
01. nov 2017Flere vombatter kan ses ude

Der er nu større chance for at spotte vombatterne. Anlægget er nemlig blevet delt i to, så flere dyr kan være ude på en gang. Det danske vejr egner sig desuden godt til vombatter, og de er derfor i udeanlæggene hele vinteren.
Hør dyrepasser Zaco Sonne fortælle om fordelene ved det nye anlæg her.

Fuld fart på næsehornsungen
Dyr
01. nov 2017Fuld fart på næsehornsungen

Der er fuld fart over feltet, når næsehornsungen tager sin daglige løbetur udenfor. Mor Minna holder skarpt øje og følger med, så godt hun kan, når der galoperes i cirkler og plaskes i vandpytter.
Se video af en af ungens sprælske løbeture her.

Næsehornsunge født
Dyr
16. okt 2017Næsehornsunge født

Kl. 08.10 mandag morgen gik vandet hos Zoologisk Haves hunnæsehorn Minna, og præcis to timer senere fødte hun en velskabt han-unge. Se fødslen her.

Nye djævle
Dyr
12. okt 2017Nye djævle

Mød en af Zoos nyankomne handjævle, når dyrepasseren viser frem.

Første møde med Chang
Dyr
10. okt 2017Første møde med Chang

Dyrepasserne har været på tur til Planckendael Zoo i Belgien for at besøge hanelefanten Chang. Mød ham her.

Ung zebrahingst på Savannen
Dyr
03. okt 2017Ung zebrahingst på Savannen

Zoos nye zebrahingst blev i dag lukket ud på Savannen for første gang. Her fik han mulighed for at lære de nye omgivelser at kende, før resten af flokken blev lukket ud til ham.

Ny karakal får sundhedscheck
Dyr
03. okt 2017Ny karakal får sundhedscheck

Snart får Zoos enlige hankarakal selskab af en ung hun på 7 måneder.

Morgenfodring og sundhedstjek
Dyr
27. sep 2017Morgenfodring og sundhedstjek

Dyrepasser Rikke benytter morgenfodringen til at komme tæt på kattalemurerne.

Bokstræning med giraffen
Dyr
21. sep 2017Bokstræning med giraffen

Dyrepasser Brian Stefanski og hans kolleger træner jævnligt med girafferne, og i dag er det den ene hungirafs tur: ”Målet med træningen i dag er, at hun skal gå ind i boksen, blive stående lidt, og gå ud igen på den anden side. Det gentager vi, til hun har været igennem boksen 3-4 gange, og så afslutter vi træningen,” siger Brian.

Zoos leoparder til sundhedstjek
Dyr
14. sep 2017Zoos leoparder til sundhedstjek

Zoos aldrende leoparder fik i dag besøg af dyrlægen til et grundigt sundhedstjek. Både hannen og hunnen er med hhv. 17 og 16 år på bagen nået dertil, hvor det mest af alt er alderdomsskavanker, dyrlægerne er opmærksomme på.

Ny zebrahingst ankommet
Dyr
05. sep 2017Ny zebrahingst ankommet

Snart får zebraflokken på Savannen et nyt friskt pust. Der er nemlig ankommet en ung og kåd hingst fra Emmen Zoo i Holland, som skal gøre hopperne selskab, når hans karantæneperiode er slut om et par uger.

Pilan flytter hjemmefra
Dyr
29. aug 2017Pilan flytter hjemmefra

Den 2,5 årige næsehornskalv Pilan er her til morgen flyttet fra Zoologisk Have København. Han skal gå sammen med en flok andre hanner på samme alder i den hollandske safaripark Beekse Bergen.

Pilan trænes inden flytning
Dyr
24. aug 2017Pilan trænes inden flytning

I næste uge flytter den nu 2,5 år gamle næsehornsunge Pilan til Holland, og derfor er dyrepasserne i fuld gang med transportkassetræningen. Se hvordan det går her og kig forbi Zoo i weekenden, hvis du vil opleve Pilan sidste gang inden hans afrejse.

Flodhestefamilien genforenet
Dyr
22. aug 2017Flodhestefamilien genforenet

Flodhestefamilien er nu blevet genforenet efter nogle måneders adskillelse. Se her hvordan det gik, da hannen for første gang skulle møde begge hunner og unger på samme tid.

Fremmede fugle flytter ind
Dyr
14. aug 2017Fremmede fugle flytter ind

Der blev flakset med vingerne og sprintet omkring, da tre strudsebrødre i dag blev introduceret til resten af Zoos savannedyr. 

Strudse klar til at forlade karantænen
Dyr
11. aug 2017Strudse klar til at forlade karantænen

Tre strudsebrødre er ankommet fra Kolmårdens Dyrepark i Sverige, og mandag er de klar til at møde resten af dyrene på Savannen. Dyrepasser Jesper Jacobsen fortæller her, hvad der kommer til at ske.

Chimpanse født i nat
Dyr
02. aug 2017Chimpanse født i nat

Da dyrepasser Mikkel Famme mødte ind i morges, blev han præsenteret for en nyfødt chimpanseunge. Ungen, der endnu ikke er kønsbestemt, lå på maven af hunchimpansen Marti, og ser indtil videre ud til at trives godt.

Stemmerne talt op
Dyr
01. aug 2017Stemmerne talt op

Efter en afstemning blandt Zoos Facebookfølgere fik den fire uger gamle flodhestehan i dag sit navn: Marico

Ny bavianflok
Dyr
26. jul 2017Ny bavianflok

I morges ankom en stor gruppe bavianer, der skal udgøre Zoos nye bavianflok. Gruppen består af to halvbrødre, der tilsammen har ni hunner med sig fra den hollandske Zoo Wildlands Adventure.

Flodhestunge på dybt vand
Dyr
24. jul 2017Flodhestunge på dybt vand

Den 14 dage gamle flodhestunge var i dag for første gang på rundtur i det dybe bassin. Her skal han lære at finde sig til rette, før han introduceres til resten af flokken.

Pingviner indtager nyt anlæg
Dyr
11. jul 2017Pingviner indtager nyt anlæg

I dag indtog pingvinerne på ny deres anlæg, som de sidste to måneder har været under ombygning. Det er det gamle anlæg fra 1982, tegnet af Landskabsarkitekt Andreas Bruun, der er blevet ombygget, så det kommer både pingvinerne og gæsternes oplevelse til gode.

Flodhesteunge født
Dyr
09. jul 2017Flodhesteunge født

Søndag den 9. juli kom endnu en flodhesteunge til verden i Zoo.  Ungen blev født om formiddagen, og vil blive bag kulissen i det lave staldbassin med sin mor, indtil den er svømmestærk nok til at komme på dybt vand.

Vombatunge chippet
06. jul 2017Vombatunge chippet

Kom med helt tæt på vombatungen, da den fik sin ID-chip af dyrlægen. Ungen er den første vombat, der er født i Zoo, men han bliver bestemt ikke den sidste – der er nemlig allerede en mere på vej.

Chieng Mai aflivet grundet alderdom
Dyr
28. jun 2017Chieng Mai aflivet grundet alderdom

Zoologisk Have i København har i morges aflivet den 58 år gamle hanelefant Chieng Mai. Elefanten var belastet af en række alderdomsrelaterede skavanker, som dyrlæger og dyrepassere ikke længere var i stand til at holde nede.

Elefantunge navngivet
Dyr
20. jun 2017Elefantunge navngivet

Elefantungen fik i dag sit navn. Tre navne har været til afstemning blandt Zoos gæster, og knap 50% af stemmerne gik til Plaisak.

Djævleunger chippet
Dyr
08. jun 2017Djævleunger chippet

To tasmanske djævleunger har i dag været til kort sundhedstjek og chipning hos dyrlægen.

Nyt es i elefantkabalen
Dyr
07. jun 2017Nyt es i elefantkabalen

Mens den aldrende hanelefant Chieng Mai netop har fået sin 14. unge, planlægges næste træk i den store elefantkabale. Og den indeholder en overraskelse.

Løveunger møder deres far
Dyr
07. jun 2017Løveunger møder deres far

Det første kuld løveunger blev i dag introduceret til deres far. Det var også første gang siden fødslen for fem uger siden, at hannen blev lukket sammen med hunnen, og det kunne tydeligt ses.

Løveunger ude første gang
Dyr
02. jun 2017Løveunger ude første gang

Forårets første kuld løveunger blev i dag lukket ud i solen. De fem unger – tre hanner og to hunner – er fem uger gamle og fulgte i formiddags i hælene på deres mor ud for at møde et talstærkt publikum, der var mødt op for at få de første glimt af Zoos nyeste beboere.

To kuld nyfødte løveunger
Dyr
24. maj 2017To kuld nyfødte løveunger

Zoos to hunløver har med fjorten dages mellemrum født et stort kuld unger. Ni løveunger er det blevet til i alt, og her i den første tid opholder ungerne sig i bagburene sammen med deres mødre.

Elefantungen oplever verden udenfor
Dyr
19. maj 2017Elefantungen oplever verden udenfor

Allerede et par dage efter fødslen oplevede elefantungen for første gang verden udenfor.

Elefantungen har diet og skidt for første gang
Dyr
17. maj 2017Elefantungen har diet og skidt for første gang

Efter at have tilbragt det meste af dagen i bagboksen for at finde ro til at die, trådte elefantungen i eftermiddag ud i anlægget flankeret af sin mor og ’tante’.

Elefantunge født i nat
Dyr
17. maj 2017Elefantunge født i nat

Kl. 04.24 natten til onsdag fødte Zoos hunelefant Kungrao en velskabt elefantunge. Ungen er en han, og han kom hurtigt på benene efter fødslen.

Varme bade til højdrægtig elefant
Dyr
16. maj 2017Varme bade til højdrægtig elefant

Hunelefanten Kungrao, der forventes at føde i løbet af maj, får lindring af varme bade.

Isbjørn til tandlæge
Dyr
08. maj 2017Isbjørn til tandlæge

Zoos hanisbjørn Nord har været til sit første tandlægebesøg efter han ankom fra Rusland for en måned siden. Allerede ved ankomsten i april bemærkede dyrlæger og dyrepassere, at Nords ene hjørnetand så beskadiget ud, og dyrepasserne har flere gange konstateret utilfredshed hos isbjørnen, når han spiste.

Historisk aftale i hus
04. maj 2017Historisk aftale i hus

Zoos direktør Steffen Stræde er i Kina og har netop endegyldigt underskrevet aftalen om, at to pandaer skal til København. Nu er næste skridt at finde de investorer og fonde, der vil være med i byggeriet af det ambitiøse pandaanlæg.

Drægtig elefant får taget blodprøve
Dyr
03. maj 2017Drægtig elefant får taget blodprøve

Hunelefanten Kungrao forventes at nedkomme i maj, og dyrepasserne holder derfor skarpt øje med tegn på fødsel.

Pandaerne præsenteret for statsminister
Dyr
02. maj 2017Pandaerne præsenteret for statsminister

Statsminister Lars Løkke Rasmussens officielle besøg i Kina blev indledt på Chengdu Panda Base. Her præsenterede administrerende direktør, Steffen Stræde, Lars Løkke for de to pandaer, der er blevet udvalgt til Zoologisk Have.

Nyt pingvinanlæg på vej
Dyr
30. apr 2017Nyt pingvinanlæg på vej

Om 6-7 uger vil du kunne opleve et helt nyt pingvinanlæg i Zoo. Takket være Karen Krieger Fonden er fornyelsen af det gamle anlæg blevet mulig og er netop gået i gang.

Brunbjørne sammen igen
Dyr
27. apr 2017Brunbjørne sammen igen

De to brunbjørne er lukket sammen igen efter et par års adskilelse. Forventningen er, at bjørnene i løbet af foråret parrer sig og får endnu et kuld unger. 

Ambitiøst pandaanlæg undervejs
16. apr 2017Ambitiøst pandaanlæg undervejs

Zoologisk Have København kan nu i samarbejde med BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter præsentere model og tegninger til det kommende pandaanlæg.

Succesrigt møde
Dyr
12. apr 2017Succesrigt møde

Hundredevis af gæster trodsede det grå aprilvejr og stod klar, da Zoologisk Have slog dørene op en halv time før almindelig åbningstid. Mange var kommet for at få en plads i forreste række, da Zoos nye hanisbjørn Nord for første gang skulle i Den Arktiske Ring med hunisbjørnen Noel.

Smågrise født i påsken
Dyr
11. apr 2017Smågrise født i påsken

Et hold smågrise så dagens lys mandag morgen i Børnezoo. Når ikke grisene patter ved soen, klumper de sig sammen under den røde varmelampe helt ud mod publikum. 

Nord vasker rejsestøvet af sig
Dyr
06. apr 2017Nord vasker rejsestøvet af sig

Hanisbjørnen Nord fik i dag mulighed for at vaske rejsestøvet af sig, da han blev lukket ud i det gamle isbjørneanlæg. Her skal han komme til kræfter ovenpå rejsen, inden han skal mødes med Noel.

Endelig kom han
Dyr
04. apr 2017Endelig kom han

En grøn dyretransport tiltrak sig stor opmærksomhed i dag, da den sneglede sig gennem Zoo. Ikke mindst fra Zoos hunisbjørn, der tydeligt kunne lugte, hvad kassen indeholdt.

Første surikatunge
Dyr
03. apr 2017Første surikatunge

Surikatfamilien er vokset. For nylig kom en lille unge til verden, som du allerede nu kan se pile rundt i anlægget ved Savannen. Surikater er meget sociale dyr og hele familien, både hanner og hunner, hjælpes ad med at tage vare på den nye unge, som er en han.

Ny krokodille i Zoo
Dyr
15. mar 2017Ny krokodille i Zoo

Den nye krokodille i Zoo har overstået karantæneperioden og er netop lukket ud i anlægget. De to krokodiller skal nu introduceres til hinanden helt i deres eget tempo.

Ny rød panda lukkes ud
Dyr
15. mar 2017Ny rød panda lukkes ud

Nu kan du igen opleve to røde pandaer i Zoo. For nylig blev den nye avlshan lukket ud til hunnen.

Nyfødt sabelantilope
Dyr
08. mar 2017Nyfødt sabelantilope

En nyfødt sabelantilope bidrager med vigtige gener til den europæiske bestand. Sabelantilopen er en hun og blev født på mindre end 20 minutter sidst på eftermiddagen tirsdag.

Kohoved til Noel
Dyr
24. feb 2017Kohoved til Noel

Ca. en gang om ugen får Zoos isbjørn et frisk kohoved. Vores dygtige fotograf Frank Rønsholt har fanget et par særlige øjeblikke mellem kohoved og isbjørn.

Impala til Hannover
Dyr
23. feb 2017Impala til Hannover

En ung impala-han fik i dag et sidste sundhedstjek, inden turen går til Hannover Zoo i begyndelsen af marts.

Fast føde til Yala
Dyr
22. feb 2017Fast føde til Yala

Flodhesteungen Yala er nu tre måneder gammel og har ca fordoblet sin vægt siden fødslen. Hver morgen får den lidt æbler, men lever ellers fortsat af at die hos moren. Dyrepasser Brian fortæller her, hvordan det går med Yala.

Ny berigelse i elefantstørrelse
Dyr
16. feb 2017Ny berigelse i elefantstørrelse

Der var pusten, øreflappen og snabeltrut hos elefanterne, da de i dag blev lukket udenfor til en stor overraskelse. I udeanlægget lå der en ca. 600 kg tung kæmpe-feeder, som elefanterne skulle trille med for at få godbidder ud.

10 nye pingviner ankommet
Dyr
06. feb 201710 nye pingviner ankommet

Der er netop ankommet 10 nye humboldtpingviner fra Beauval Zoo i Frankrig. De nye pingviner er hanner og hunner i forskellige aldre, og skal gå i karantæne en måneds tid, før de lukkes ud til resten af flokken i Zoo.

Se ankomsten og det første lægetjek her.

Chimpanse flyttet til Frankrig
Dyr
31. jan 2017Chimpanse flyttet til Frankrig

Hunchimpansen Cauna er flyttet til La Vallée des Signes dyrepark i Frankrig, for at danne ny flok med to nye hunner fra Tyskland samt parkens fire hanner. To af dyrepasserne tog med og har optaget en lille videodagbog undervejs - se med her.

Stor russisk bjørn på vej
Dyr
23. jan 2017Stor russisk bjørn på vej

De første billeder af den russiske hanisbjørn, der i løbet af februar eller marts kommer til Zoologisk Have København, er netop landet i Zoo. Og der er tydeligvis tale om en stor bjørn, der skal fylde pladsen efter Zoos hanisbjørn ud.

Fornem pris til Zoo-dyrlæger
20. jan 2017Fornem pris til Zoo-dyrlæger

Chefdyrlæge i Zoologisk Have Carsten Grøndahl og forhenværende chefdyrlæge samme sted Erik Eriksen er blevet tildelt Danske Dyrlægers Forsikringsforenings Hæderspris.

Djævle flytter hjemmefra
Dyr
18. jan 2017Djævle flytter hjemmefra

Som et led i det australske Devil Ambassador Program har Zoo i løbet af de første tre måneder af 2017 flyttet seks pungdjævle til tre andre europæiske zoologiske haver.

Drægtig galago
Dyr
18. jan 2017Drægtig galago

Fire galagoer fra Natzoo var i dag til sundshedstjek på lægeklinikken. Og en af dem ser ud til at være drægtig.

Flyttedag
Dyr
12. jan 2017Flyttedag

Torsdag morgen kl. 9 forlod hanisbjørnen Ivan Zoologisk Have i København efter ti år i Den Arktiske Ring.

Giraf født natten til søndag
Dyr
08. jan 2017Giraf født natten til søndag

Dyrepasserne blev i morges mødt af en knap to meter høj girafunge, der efter alt at dømme er blevet født tidligt på natten. Dyrepasser Jesper Jacobsen fortæller: "Den stod op og pelsen var fin og tør, så jeg vil skyde på, at den er født tidligt på natten."

Isbjørnerokade
Dyr
06. jan 2017Isbjørnerokade

Zoos hanisbjørn Ivan flytter i næste uge til Skandinavisk Dyrepark. Men allerede i løbet af et par måneder er der nyt selskab til hunisbjørnen Noel.

63 flamingoer til fodpleje og sundhedstjek
Dyr
06. jan 201763 flamingoer til fodpleje og sundhedstjek

Der var fuldt hus i fritflyvningsvolièrens køkken, da seks dyrepassere og tre dyrlæger gav samtlige 63 flamingoer deres årlige sundhedstjek.

Elefanter med kolde ører
Dyr
05. jan 2017Elefanter med kolde ører

Nok er de kendt som tykhuder, men elefanter kan også mærke kulden. Se med i videoen her, hvor dyrepasser Rasmus Pedersen fortæller, hvordan det er at være elefant, når frosten bider.

Nyheder