Livestream fra isbjørneungens stald

Vil du gerne have mere af isbjørneungen?

Få alverdens opdagelser og fordele direkte i indbakken!

  • Nyt om pandaerne 
  • Vær med til at fejre ZOOs 160-års fødselsdag
  • Få tilbud og fordele 
  • Nyheder om dyrene og meget mere! 
Tilmeld Zoos nyhedsbrev

Vidste du...

HVOR GAMMEL ER ISBJØRNEUNGEN?

Isbjørneungen er født 1. december 2018.


HVOR STOR ER ISBJØRNEUNGEN?

Isbjørneungen vejede ca. 500 g., da den blev født. Efter fire uger vejede den ca. 3 kg. 


HVORNÅR KAN MAN KØNSBESTEMME UNGEN?

Der kan gå rigtig lang tid, før vi kan kønsbestemme ungen - måske først om et år eller to år. Af hensyn til den uerfarne moder og en følsom art generelt forsøger vi at give dyrene så meget ro som muligt. Det betyder, at vi heller ikke går ind til dem. Indtil de er kønsmodne er det meget svært på afstand at se forskel på han- og hunisbjørne, så det er formentlig først når ungen kan undersøges under bedøvelse, at vi får svaret.


SPISER OG DRIKKER ISBJØRNEHUNNEN, MENS DEN ER I FØDEHULEN?

Isbjørnehunnen har fedet sig selv op, inden hun gik i fødehule, så hun ikke behøver at gå ud for at finde mad. I naturen kan der gå op til otte måneder, hvor isbjørnehunnen befinder sig i fødehulen og hverken æder eller drikker. Her i ZOO bliver hunnen tilbudt små mængder mad, men hun æder kun en brøkdel af hvad hun plejer.

HVORNÅR KOMMER ISBJØRNEUNGEN UD I ANLÆGGET?

Isbjørneungen har nu adgang til det gamle isbjørneanlæg, hvor den frit kan bevæge sig mellem stalden og anlægget. Kan du ikke se isbjørneungen i anlægget, kan du følge ungen via live stream herinde. 


HVORFOR TAGER ISBJØRNEHUNNEN UNGEN I MUNDEN?

Isbjørnehunnen tager ofte ungens hoved i munden for at flytte rundt på den, da ungen endnu ikke kan bevæge sig rundt af sig selv. Hendes poter er for store og kraftige og kan ikke bruges til at håndtere ungen.


HVORFOR LAVER UNGEN DEN HØJE LYD?

Isbjørneungen laver lydene for at få opmærksomhed fra moren. Det kan eksempelvis være for at signalere, at den er sulten, eller at den er kommet på afveje og derfor skal have hjælp til at komme tilbage til morens dievorter, hvor den kan die.


HVORFOR HAR DE SÅ LIDT PLADS?

Fødehulen skal efterligne en fødehule i naturen, som ville være gravet af isbjørnehunnen selv. I naturen er fødehulen så lille, at der kun lige akkurat er plads til at hunnen kan vende sig. I ZOO har vi forsøgt at efterligne det, men ZOOs fødehule er faktisk noget større.


ER DEN ARKTISKE RING IKKE ET FARLIGT STED FOR EN LILLE ISBJØRN?

Isbjørnehunnen vil passe godt på ungen, når den kommer ud i anlægget. Hvis isbjørneungen eksempelvis havner et sted, hvorfra den ikke selv kan komme op, vil hun sørge for at hente ungen.

Livestream fra næsehornsstalden

Få én på opdageren 365 dage om året!

  • Tag en gæst med gratis i ZOO på udvalgte Zookortdage.
  • Få eksklusive rabatter i Zoobutikken og op til 50% rabat på entrébilletter til en række danske dyre- og forlystelsesparker. 
  • Modtag magasinet ZOONYT direkte i postkassen eller læs det online. 
  • ...samt meget mere!

LÆS MERE OM ZOOKORTFORDELENE HER!

KØB ÅRSKORT

Livestream fra elefanthuset

Her kan du følge livestreamen fra Elefanthuset. Elefanterne er som regel i indeanlægget fra eftermiddag til tidlig morgen.

Gå på opdagelse på ZOOs YouTube-kanal

Følg med i livet i Haven og arbejdet med dyrene samt meget mere på ZOOs YouTube-kanal. Se de seneste videoer fra ZOO og abonner på vores Youtube-kanal, hvis du automatisk vil have besked, hver gang vi uploader en ny video. Vi er med, når isbjørnen skal til tandlæge, når dyreungerne bliver født, når dyrlægen må rykke ud og meget mere.