FAQ

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Jeg har glemt en ting i ZOO - hvor kan jeg henvende mig? 

Du er velkommen til at spørge til glemte sager på telefon 72 200 286 i Havens åbningstid eller henvende dig direkte til personalet i ZOOs indgang. 

 

Hvor gammelt og højt er Zootårnet? 

Zootårnet er bygget i 1905 og har siden gennemgået flere renoveringer. Som det står i dag, er der 182 trin op til øverste plateau, hvor man i 43,5 meters højde har udsigt over hele hovedstaden. Tårnets højeste punkt ved toppen af flagstangen er 50 meter over jorden. Det koster 20 kr. at komme op i tårnet. 

 

Hvornår bliver dyrene fodret? 

For at skabe variation i dyrenes hverdag bliver fodringstiderne ofte først planlagt en dag eller to i forvejen. Du kan finde dagens aktuelle fodringer og øvrige aktiviteter i dagens program. 

 

Lukker hele Haven på samme tid? 

Hele Haven lukker samtidigt. Billet- og årskortsalg lukker dog 15 minutter før ZOOs lukketid. I sommerferien dog en time før Havens lukketid. Kiosker og restauranter lukker også cirka 15 minutter før ZOOs lukketid. Det er almindeligvis ikke muligt at være i ZOO efter lukketid. Ønsker du at opleve ZOO uden for normal åbningstid, kan du booke en rundvisning i ZOO, holde et møde i ZOO eller afholde et selskab i ZOO. 

 

Må jeg tage min hund med i ZOO? 

Af hensyn til ZOOs fritgående dyr og karantæneforhold må man ikke tage hunde eller andre dyr med i ZOO. Undtagelser er certificerede førerhunde og servicehunde. 

 

Hvor kan jeg amme og skifte ble på mit barn? 

Du er altid velkommen til at amme dit barn i ZOO. ZOO har toiletter med puslerum blandt andet ved Tropezoo og ved indgangen til Børnezoo. Bleer kan udleveres i Indgangen i akutte tilfælde. 

 

Hvor må jeg ryge i ZOO? 

Det er ikke tilladt at ryge i ZOO udenfor de markerede rygeområder. 

 

Kan jeg købe cigaretter, bleer eller hygiejnebind i ZOO? 

Der sælges ikke cigaretter og hygiejnebind i ZOO. Men bleer samt hygiejnebind og tamponer kan udleveres i ZOOs hovedindgang i akutte tilfælde. 

 

Kan jeg låne en kørestol i ZOO? 

Vi disponerer over et begrænset antal kørestole til udlån. Det anbefales at forhåndsreservere på telefon 72 200 200. ZOO har siden 2004 været tilmeldt mærkeordningen God Adgang, som gør det lettere for handicappede at færdes i Haven.  

 

Kan jeg leje trækvogne og bagagebokse i ZOO? 

Trækvogne kan lejes ved ZOOs hovedindgang. Det koster DKK 60 at leje en vogn, Zookortmedlemmer DKK 50.

Depositum udgør DKK 20, som du får tilbage, når vognen afleveres samt returbonen, som bliver udleveret, når man lejer trækvognen.

Bagagebokse forefindes ved ZOOs indgang. De koster DKK 10 at leje dem for hver gang de åbnes.

 

Kan jeg besøge ZOOs spisesteder uden at gå i ZOO? 

Det er desværre ikke muligt at benytte spisestederne uden at være i ZOO. Ønsker du at holde et selskab i ZOO, kan du booke et lokale med menupakke, som samtidigt inkluderer entré til ZOO. 

 

Hvor kan jeg få svar på spørgsmål om dyr? 

Du er velkommen til at sende dine spørgsmål til zoo@zoo.dk. Alle skriftlige henvendelser angående dyrespørgsmål bliver besvaret hurtigst muligt og senest inden for 14 dage. Du kan også følge "Zoologisk Have" på Facebook, hvor vi også løbende besvarer spørgsmål. 

 

Kan jeg følge Zoologisk Have på Facebook, Instagram og LinkedIn? 

Ja, du kan følge Zoologisk Have på Facebook, Instagram og LinkedIn

 

Kan jeg som studerende stille ZOO spørgsmål eller lave en spørgeskemaundersøgelse? 

På grund af rigtig mange henvendelser og begrænset personalekapacitet på dette område, vil ZOO gerne have spørgsmålene tilsendt på mail (zoo@zoo.dk). Derfra vurderer vi, om svar per mail er tilstrækkeligt, eller om vi skal aftale et personligt møde. Vi opfordrer studerende til at undersøge, om svarene findes online. Prøv for eksempel at søge i ZOO-leksikonet her på zoo.dk. 

 

Kan jeg udstille min kunst i ZOO? 

Tidligere var det muligt at udstille i ZOO, men vi har måttet erkende, at der ikke var sammenhæng mellem de ressourcer, ZOO brugte, og den oplevelse, det gav gæsterne. Derfor er det desværre ikke længere muligt at udstille i ZOO. 

 

Kan jeg gå ud af ZOO og komme ind igen på samme billet? 

Du kan ikke gå ud af ZOO og komme ind igen på den samme billet. Dog kan du lave en aftale med kontrollørerne i Hovedindgangen, hvis du har et ærinde i din bil og har brug for at forlade ZOO for en kort stund. 

 

Kan jeg købe et Zookort, der ikke er personligt, som gave? 

Alle Zookort er personlige. Ønsker du at give et Zookort som gave, kan det købes i ZOO eller via webshoppen på zoo.dk. Zookortet gælder fra købsdatoen og 12 måneder frem. Som gave anbefaler vi derfor, at du køber et gavekort, som indløses til et Zookort, der gælder fra indløsningsdatoen. Gavekort er gyldige fem år fra købsdatoen. 

 

Kan jeg have flere Zookort udstedt til den samme person? 

Børn under 12 år kan der udstedes et ekstrakort for DKK 50. Husk at oplyse ved købet, at det er et ekstra kort, du ønsker. 

 

Skal jeg melde adresseændring, når jeg flytter, hvis jeg har et Zookort? 

På forsiden af zoo.dk kan du logge ind på din medlemsside med dit medlemsnummer og din personlige adgangskode. Her kan du se og vedligeholde dine data. For at ændre adresse skal du bruge dit medlemsnummer og din adgangskode. Hvis du har glemt den, kan du få en ny tilsendt, ved at trykke på 'glemt adgangskode'. 

 

Hvor finder jeg dagens program? 

Senest klokken 10 hver dag bliver dagens program lagt på zoo.dk. Som gæst i ZOO kan du desuden se programmet på infoskærmene, som findes i og ved ZOOs hovedindgang, ved Zootårnet, i Elefanthuset, ved Den Arktiske Ring, i Tropehuset, Girafhuset og i Flodhestehuset. Man kan også logge gratis på Zoos WI-FI med koden HTEG9 (bruger Zoogaest) og følge dagens program på zoo.dk. 

 

Jeg er blevet pensionist - hvordan ændrer jeg Zookort-medlemskabet? 

For at ændre dit medlemskab skal du sende din fødselsdato i en mail til zoo@zoo.dk. Når du modtager et svar på din mail, vil din indbetalingsinformation være ændret til pensionist. Nu kan du vælge at rette beløbet på indbetalingskortet til ZOO eller at betale via ZOOs webshop.