ramme

FAQ

ramme

Hvornår bliver dyrene fodret?

For at skabe variation i dyrenes hverdag bliver fodringstiderne ofte først planlagt en dag eller to i forvejen. Du kan finde dagens aktuelle fodringer og øvrige aktiviteter i dagens program.


Hvor finder jeg dagens program?

Senest klokken 10 hver dag bliver dagens program lagt på zoo.dk. Som gæst i ZOO kan du desuden se programmet på infoskærmene, som findes i og ved ZOOs hovedindgang, ved Zootårnet, i Elefanthuset, ved Den Arktiske Ring, i Tropehuset, Girafhuset og i Flodhestehuset. Man kan også logge gratis på Zoos WI-FI med koden HTEG9 (bruger Zoogaest) og følge dagens program på zoo.dk.


Lukker hele Haven på samme tid?

Hele Haven lukker samtidigt. Billet- og årskortsalg lukker dog 30 minutter før ZOOs lukketid. I sommerferien dog en time før Havens lukketid. Kiosker og restauranter lukker cirka 15 minutter før ZOOs lukketid. Det er almindeligvis ikke muligt at være i ZOO efter lukketid. Ønsker du at opleve ZOO uden for normal åbningstid, kan du booke en rundvisning i ZOO, holde et møde i ZOO eller afholde et selskab i ZOO.


Hvor gammelt og højt er Zootårnet?

Zootårnet er bygget i 1905 og har siden gennemgået flere renovationer. Som det står i dag, er der 182 trin op til øverste plateau, hvor man i 43,5 meters højde har udsigt over hele hovedstaden. Tårnets højeste punkt ved toppen af flagstangen er 50 meter over jorden. Det koster DKK 10 at komme op i tårnet.


Må jeg tage min hund med i ZOO?

Af hensyn til ZOOs fritgående dyr og karantæneforhold må man ikke tage hunde eller andre dyr med i ZOO. Undtagelser er førerhunde og servicehunde.


Hvor kan jeg amme og skifte ble på mit barn?

Du er altid velkommen til at amme dit barn i ZOO. ZOO har toiletter med puslerum blandt andet ved Tropezoo og ved indgangen til Børnezoo. Bleer kan udleveres i informationen ved Hovedindgangen i akutte tilfælde. Der er ammestue i Restaurant FOLK og også mulighed for at varme sin mælk der.


Hvor må jeg ryge i ZOO?

Det bestræbes at holde såvel ude- som indearealer i ZOO så røgfri som muligt. Rygere henvises til de tre anførte rygeområder: Ved Ugletårnet, bag tigrene og ved Savannen.


Kan jeg købe cigaretter, bleer eller hygiejnebind i ZOO?

Der sælges ikke cigaretter og hygiejnebind i ZOO. Bleer kan udleveres i ZOOs hovedindgang i akutte tilfælde.


Kan jeg låne en kørestol i ZOO?

Vi disponerer over et begrænset antal kørestole til udlån. Det anbefales at forhåndsreservere på telefon 72 200 200. ZOO har siden 2004 været tilmeldt mærkeordningen God Adgang, som gør det lettere for handicappede at færdes i Haven. 


Kan jeg leje trækvogne og bagagebokse i ZOO?

Trækvogne kan lejes ved ZOOs hovedindgang. Det koster DKK 60 at leje en vogn. Depositum udgør DKK 20, som du får tilbage, når vognen afleveres. Bagagebokse forefindes ved ZOOs indgang. Det koster DKK 10 at leje dem.


Jeg har glemt en ting i ZOO - hvor kan jeg henvende mig?

Du er velkommen til at spørge til glemte sager på telefon 72 200 284 (efter kl. 14) eller henvende dig direkte til kontrollørerne i ZOOs hovedindgang.


Kan jeg besøge ZOOs spisesteder uden at gå i ZOO?

Det er desværre ikke muligt at benytte spisestederne uden at være i ZOO. Ønsker du at holde et selskab i ZOO, kan du booke et lokale med menupakke, som samtidigt inkluderer entré til ZOO.


Kan jeg bestille bord i ZOOs restauranter?

Du kan booke bord i ZOOs nye bistro panpan, der ligger midt i Pandaanlægget med udsigt til pandaerne. Du kan læse mere og booke bord på panpan her. Ønsker du at holde større selskaber i ZOO, kan du booke et af de mange selskabsmuligheder, hvor I herved kan benytte ZOOs selskabslokaler.


Hvor kan jeg få svar på spørgsmål om dyr?

Du er velkommen til at sende dine spørgsmål til zoo@zoo.dk. Alle skriftlige henvendelser angående dyrespørgsmål bliver besvaret hurtigst muligt og senest inden for 14 dage. Du kan også følge "Zoologisk Have" på Facebook, hvor vi også løbende besvarer spørgsmål.


Kan jeg følge Zoologisk Have på Facebook eller instagram?

Ja.


Kan jeg som studerende stille ZOO spørgsmål eller lave en spørgeskemaundersøgelse?

På grund af rigtig mange henvendelser og begrænset personalekapacitet på dette område, vil ZOO gerne have spørgsmålene tilsendt på mail (zoo@zoo.dk). Derfra vurderer vi, om svar per mail er tilstrækkeligt, eller om vi skal aftale et personligt møde. Vi opfordrer studerende til at undersøge, om svarene findes online. Prøv for eksempel at søge i ZOO-leksikonet her på zoo.dk.


Kan jeg udstille min kunst i ZOO?

Tidligere var det muligt at udstille i ZOO, men vi har måttet erkende, at der ikke var sammenhæng mellem de ressourcer, ZOO brugte, og den oplevelse, det gav gæsterne. Derfor er det desværre ikke længere muligt at udstille i ZOO.


Kan jeg gå ud af ZOO og komme ind igen på samme billet?

Du kan ikke gå ud af ZOO og komme ind igen på den samme billet. Dog kan du lave en aftale med kontrollørerne i Hovedindgangen, hvis du har et ærinde i din bil og har brug for at forlade ZOO for en kort stund.


Kan jeg købe et Zookort, der ikke er personligt, som gave?

Alle Zookort er personlige. Ønsker du at give et Zookort som gave, kan det købes i ZOO eller via webshoppen på zoo.dk. Zookortet gælder fra købsdatoen og 12 måneder frem. Som gave anbefaler vi derfor, at du køber et gavekort, som indløses til et Zookort, der gælder fra indløsningsdatoen. Gavekort er gyldige fem år fra købsdatoen.


Kan jeg have flere Zookort udstedt til den samme person?

Børn under 12 år kan der udstedes et ekstrakort for DKK 50. Husk at oplyse ved købet, at det er et ekstra kort, du ønsker.


Skal jeg melde adresseændring, når jeg flytter, hvis jeg har et Zookort?

På forsiden af zoo.dk kan du logge ind på din medlemsside med dit medlemsnummer og din personlige adgangskode. Her kan du se og vedligeholde dine data. For at ændre adresse skal du bruge dit medlemsnummer og din adgangskode. Hvis du har glemt den, kan du få en ny tilsendt, ved at trykke på 'glemt adgangskode'.


Jeg er blevet pensionist - hvordan ændrer jeg Zookort-medlemskabet?

For at ændre dit medlemskab skal du sende din fødselsdato i en mail til zoo@zoo.dk. Når du modtager et svar på din mail, vil din indbetalingsinformation være ændret til pensionist. Nu kan du vælge at rette beløbet på indbetalingskortet til ZOO eller at betale via ZOOs webshop.

ramme
Zookort-FAQ

Hvad er Zookortdag? 

Zookortdag finder typisk sted tre gange om året. Som Zookortholder kan du på udvalgte dage tage en gæst gratis med i Zoologisk Have. 


Hvornår er det Zookortdag? 

Zookortdagene i 2020 ligger som følger: lørdag 27. juni, søndag 28. juni, lørdag 19. september og lørdag 28. november.


Hvad er et Zookort?

Fra 1. januar 2019 hedder årskortet blot Zookort. Som medlem af ZOO får du dit eget Zookort enten i ZOOs app eller fysisk, der giver adgang til ZOO hver dag året rundt. Du er med et medlem med til at støtte ZOOs vigtige arbejde med at redde truede dyr, udsatte naturområder og avlssamarbejde. Du får også en lang række fordele kun for medlemmer.


Hvor kan jeg købe Zookortet?

Du kan købe Zookortet i ZOOs app, på zoo.dk eller i Zoologisk Haves indgang. I ZOOs app kan du købe Zookort til dig og din familie og bruge dem med det samme. I ZOOs indgang kan du selv udstede kortet på en af vores selvbetjeningsterminaler.


Hvad koster 12 måneders Zookort?

Prisen på et Zookort afhænger af, om du er barn, voksen eller pensionist. Prisen afhænger også af, om du opretter medlemskabet på zoo.dk, i appen, via en selvbetjeningsterminal i Indgangen eller om ZOOs indgangspersonale skal oprette kortet for dig. Dit medlemskab bliver fremover fornyet automatisk. Dermed får du også automatisk fornyelsesrabatten trukket fra årskortprisen. Du kan altid se priserne på Zookort her på siden.


Hvilke betalingsmidler modtager I til Zookort?

Du kan betale Zookortet med et betalingskort eller Betalingsservice. I forbindelse med oprettelsen af medlemskabet accepterer du , at ZOO automatisk kan trække penge på dit betalingskort hver gang medlemskabet fornyes. Du har også mulighed for at tilmelde betalingen af dit medlemskab til Betalingsservice. Såfremt du ikke har registreret et betalingskort eller tilmeldt betalingen til Betalingsservice, sender vi dig et girokort, som du bedes indbetale rettidigt. Bemærk, at fra januar 2020 pålægges et girokortgebyr på kr. 50.


Hvornår er Zookortet gyldigt fra?

Zookortet er gyldigt fra den dato, hvor oprettelsen foretages.


Hvor længe er Zookortet gyldigt?

Gyldighedsperioden er 365 dage og opsiges medlemskabet inden for gyldighedsperioden er det først gældende fra næstkommende periode. Zookortet fornyes automatisk hvert år og fortsætter, indtil du aktivt opsiger det.


Hvad hvis jeg kun vil have Zookortet ét år ad gangen?

Du kan når som helst inden for gyldighedsperioden opsige dit medlemskab til udløb af det år, du har betalt for.


Hvordan opsiger jeg mit Zookort/medlemskab?

Opsigelse kan ske ved personlig henvendelse i ZOOs indgang eller på e-mail til: billet@zoo.dk


Kan jeg fortryde mit køb af Zookortet?

Du har ret til at fortryde dit køb af medlemskab i ZOO i 14 dage efter købet. Du kan kun bruge din fortrydelsesret, hvis du endnu ikke har taget dit medlemskab i brug. I praksis betyder det, at du har købt et medlemskab, men at du endnu ikke har foretaget et besøg i ZOO eller på anden vis benyttet dig af de fordele, der er knyttet til dit medlemskab. Hvis du vil gøre brug af din fortrydelsesret, skal du - inden du tager medlemskabet i brug og inden udløbet af 14-dages-fristen - i en utvetydig skriftlig erklæring meddele dette til ZOO (på e-mail: billet@zoo.dk eller til: Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg), som så vil refundere alle betalinger modtaget fra dig uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse.


Kan jeg betale for Zookortet med en månedlig betaling?

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt, at betale for medlemskabet med en betaling pr. måned.


Hvordan får jeg Zookortet på mobilen?

Du får Zookort på mobilen ved at downloade ZOOs app. Den kan hentes i App Store og Google Play. Har du allerede et Zookort, kan du overføre det til appen.


Får jeg et fysisk kort, når jeg opretter et Zookort?

Hvis du opretter dit Zookort på zoo.dk (og registrerer det i ZOO-appen) eller hvis du opretter dig i ZOO-appen får du ikke et fysisk kort. Hvis du opretter dit Zookort via vores selvbetjeningsterminaler i Indgangen, får du et fysisk kort.


Jeg har allerede et årskort - kan jeg ændre det til det nye Zookort?

Har du allerede et Zookort, kan du overføre det til appen. Du får automatisk fornyelse ved at tilknytte betalingskort eller tilknytte dit medlemskab til Betalingsservice.


Er mit Zookort personligt?

Ja, Zookortet er personligt.


Hvornår kan man købe pensionistkort?

Man kan købe pensionist Zookort, hvis man er 65+, folkepensionist, førtidspensionist eller efterlønner.


Kan jeg stadig bruge mit fysiske kort?

Ja, hvis du har et fysisk kort kan du fortsat anvende kortet. Du kan også anvende dit fysiske kort, selvom du har registreret dit kort i ZOO-appen og bruger årskort på mobilen.


Jeg har et gavekort til et Zookort/årskort - hvordan opretter jeg mig?

På zoo.dk kan du konvertere et gavekort til et Zookort (gælder fysisk udstedte ZOO-gavekort).


Hvornår skal jeg opsige mit abonnement, hvis jeg vil undgå, at I trækker beløb på mit betalingskort?

Du kan når som helst inden for gyldighedsperioden, det vil sige t.o.m. sidste dag i gyldighedsperioden, opsige dit medlemskab til udløb af det år, du har betalt for.


Vil fornyelsesprisen altid være den samme?

Fornyelsesprisen fastsættes hvert år. Du kan altid se de opdaterede priser på zoo.dk


Får jeg medlemsfordele og rabatter med et Zookort?

Ja, med Zookortet opnår du en lang række fordele kun for medlemmer. Du kan altid se en fuld oversigt over alle de fordele, der følger med dit medlemskab her.


Skal jeg forny mit Zookort?

Såfremt andet ikke er angivet i forbindelse med oprettelsen af dit medlemskab, er medlemskabet af ZOO fortløbende og fornyes automatisk hvert år og fortsætter, indtil du opsiger det.


Hvordan ændrer jeg min adresse/email?

Medlemsoplysninger kan til enhver tid opdateres på din profilside på zoo.dk.


Kan jeg forlade Haven og komme tilbage samme dag?

Ja, med et Zookort kan Zoologisk Have besøges hver dag året rundt og det er også muligt at forlade Haven og komme igen samme dag.


Kan jeg købe et Zookort, der ikke er personligt, som gave?

Alle Zookort er personlige. Ønsker du at give et Zookort som gave, kan det købes i ZOO eller via webshoppen på zoo.dk. Zookortet gælder fra købsdatoen og 12 måneder frem. Som gave anbefaler vi derfor, at du køber et gavekort, som indløses til et Zookort, der gælder fra indløsningsdatoen. Gavekort er gyldige fem år fra købsdatoen.


Kan jeg have flere Zookort udstedt til den samme person?

Børn under 12 år kan der udstedes et ekstrakort for DKK 50. Husk at oplyse ved købet, at det er et ekstra kort, du ønsker.


Skal jeg melde adresseændring, når jeg flytter, hvis jeg har et Zookort?

På forsiden af zoo.dk kan du logge ind på din medlemsside med dit medlemsnummer og postnummer. Her kan du se og vedligeholde dine data. For at ændre adresse skal du bruge dit medlemsnummer og gamle postnummer. Brug ’log ind-knappen’ og ikke ’enter’. Når du har rettet adressen, skal du fremover bruge dit nye postnummer for at logge ind.


Jeg er blevet pensionist - hvordan ændrer jeg Zookort-medlemskabet?

For at ændre dit medlemskab skal du sende din fødselsdato i en mail til zoo@zoo.dk. Når du modtager et svar på din mail, vil din indbetalingsinformation være ændret til pensionist. Nu kan du vælge at rette beløbet på indbetalingskortet til ZOO eller at betale via ZOOs webshop.

ramme
Ordensregler i ZOO

Det er ikke tilladt, at:

 • Fodre eller genere dyrene Medtage knallerter, cykler, rulleskøjter, skateboard, løbehjul, balloner, der ikke er købt i ZOO, store flag, bannere, bolde, kælke og lignende
 • Medtage hunde eller andre kæledyr
 • Beskadige planter eller anlæg
 • Henkaste affald eller samle pant fra skraldespandene
 • Udvise truende eller aggresiv adfærd
 • Genere andre gæster
 • Støje med radio, musikinstrumenter, megafoner og lignende
 • Udføre agitation og politisk propaganda
 • Sælge varer og uddele tryksager
 • Medbringe større mængder af øl, vin og spiritus
 • Udvise beruset adfærd
 • Bruge åben ild eller anvende grill
 • Afholde kommercielle arrangementer i ZOO uden forudgående aftale med Zoologisk Have


Indhold af tasker og lommer skal på forlangende forevises ZOOs kontrollører. Overtrædelse af ordensreglerne kan medføre bortvisning fra ZOO. Personalets anvisninger skal altid følges.

Vi gør opmærksom på, at ophold i ZOO sker på eget ansvar.

ramme