o

Forberedelserne til ankomsten af de to pandaer er i fuld gang - kom med bag kulissen!

ZOOs nye pandaer ankommer i 2019

Zoologisk Have København byder i april 2019 to store pandaer velkommen i et helt nyt anlæg tegnet og designet af Bjarke Ingels Group (BIG) og Schønherr Landskabsarkitekter i samarbejde med Zoologisk Have. 

Pandaanlægget bliver centralt placeret i Haven og kommer til at fungere som et naturligt omdrejningspunkt for et besøg i ZOO: Området mellem Norman Fosters Elefanthus og primathuset bliver omdannet til et nyt mødested med pandaanlæg, restaurant og picnicområde, der kombinerer det bedste fra landskabsarkitekturen og bygningsarkitekturen.

”Ankomsten af de to pandaer bliver en rigtig stor begivenhed i ZOO, og vi har sat barren højt, når det gælder dyrevelfærd, gæsteoplevelser, arkitektur og æstetik. Det synes jeg, at det ambitiøse samarbejde med BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter viser med al tydelighed, og det glæder vi os meget til at dele med vores gæster og vores to pandaer,” siger administrerende direktør Jørgen Nielsen.

Nedenfor kan du se arkitekternes bud på, hvordan det kommende pandaanlæg kommer til at se ud.

Følg med live fra byggepladsen

Du kan følge med live fra byggepladsen og se, hvordan det går fremad med Pandaanlægget. Pandaanlægget står klar til at tage imod de to pandaer i april 2019.

Nyheder om panda

NY PANDAHAN XING ER

17.01.2019

Siden foråret 2017 har navnene på de to pandaer, der kommer til København til april, været kendt og brugt flittigt. Men en udskiftning af pandahannen betyder nu, at ZOOs ansatte og gæster skal lære et nyt kinesisk navn at kende. 

LÆS MERE

REJSEGILDE

25.09.2018

Arkitekter, ingeniører, byggearbejdere og ZOOs ansatte fejrede i dag rejsegilde i Pandaanlægget. Byggeriet skal tage imod to kinesiske pandaer til april. Byggearbejdere, arkitekter og ingeniører lagde for en kort stund værktøj og målebånd til side for at markere en af de helt store milepæle i det prestigefyldte byggeri, der til foråret kommer til at huse to kinesiske pandaer.

LÆS MERE

GENNEMBRUD I PANDAFODRING

28.11.2017

Foderansvarlig i Zoologisk Have København, Anita Haupt Holm, er netop vendt hjem efter et succesfuldt besøg hos de to pandabjørne Mao Sun og He Xing i Kina. Anita Haupt Holm har det seneste år arbejdet på en metode, der skal sikre, at særligt hunbjørnen Mao Sun kan få stillet sulten i de afgørende måneder, hvor hun er drægtig og diegivende.

LÆS MERE

PANDABYGGERIETS FØRSTE SPADESTIK

16.11.2017

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har sammen med den kinesiske ambassadør Deng Ying taget første spadestik til det kommende pandaanlæg i Zoologisk Have København. Pandaanlægget er tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter og forventes af stå færdigt i slutningen af næste år. 

LÆS MERE

PANDAERNE PRÆSENTERET FOR STATSMNISTER

02.05.2017

Statsminister Lars Løkke Rasmussens officielle besøg i Kina blev indledt på Chengdu Panda Base. Her præsenterede administrerende direktør, Steffen Stræde, Lars Løkke for de to pandaer, der er blevet udvalgt til Zoologisk Have.

LÆS MERE

ZOOS NYE SUPERSTJERNER

01.12.2016

Fire dyrepassere er netop nu ved at lære alt om pandaer. Administrerende direktør Steffen Stræde har brugt en del af sine vågne timer på at få dem i hus. Kongehuset og Udenrigsministeriet har trukket i et par tråde, og ideerne til et førsteklasses pandaanlæg er i spil. 

LÆS MERE

PANDAERNES SPISEKAMMER PÅ SYDSJÆLLAND

01.06.2016

120 kg nyhøstet bambus tre gange om ugen. Det er kravet til Zoos leverandør af bambus, når pandaerne kommer. På en mark lidt uden for Vordingborg står række efter række af unge bambus. Et sted mellem 3 og 5 hektar. De fleste planter er ikke mere end en halv meter høje, men det bekymrer ikke foderansvarlig i Zoo, Anita Haupt Holm, og bambusekspert Søren Ladefoged.

LÆS MERE

STUDIETUR TIL PANDALAND

02.03.2016

Når Zoologisk Have i 2019 byder to store pandaer velkommen i et helt nyt anlæg, ligger der flere års forberedelser bag: Fra de første diplomatiske skridt sammen med Udenrigsministeriet og Kongehuset til forberedelserne i Haven, hvor pandaerne skal have et anlæg, der både tilgodeser de sjældne dyr og deres vaner, dyrepassernes arbejde og selvfølgelig gæsternes oplevelse.

LÆS MERE