o

Den videnskabelige afdeling arbejder på at forvalte Zoos brede og unikke dyrebestand optimalt, og de har således fingrene nede i centrale dele af Zoos fundament: avl og avlssamarbejde mellem zoologisk haver på verdensplan, dyreadfærd og dyrenes sundhed. Den videnskabelige afdelings samlede kompetencer er aktivt i spil hver dag i Zoo og nyder samtidig stor anseelse nationalt og internationalt.

Erfaringerne bruges og udvides sideløbende via naturbevarelsesprojekter både blandt næsehorn, giraffer og elefanter i Afrika, tapirer i Sydøstasien, løveaber i Sydamerika, moskusokser i Grønland – og kvækkende frøer i Refsvindige på Fyn.

Nedenfor kan du se en kort introduktion til afdelingens arbejde.

Den videnskabelige afdeling i Zoo

AVLSSAMARBEJDE

Zoo sikrer, at dyrebestanden har optimal velfærd og sundhed gennem et effektivt internationalt avlssamarbejde. Læs mere om Zoos avlssamarbejde her.

AVLSSAMARBEJDE

PROJEKTER I NATUREN

 

Zoo er involveret i flere projekter i felten og prioriterer dette område højt, både i form af økonomisk støtte, assistance med matriel eller aktiv medvirken i felten. Læs mere om de forskellige projekter her.

PROJEKTER I VERDEN

KLIMA OG MILJØ

Zoo er miljøcertificeret fordi vi i Zoo mener, det er vigtigt og nødvendigt at passe på miljøet og begrænse klimaforandringer. Læs mere om de forskellige klima- og miljøtiltag her.

KLIMA OG MILJØ