o

Topkok skal sætte ZOO på det gastronomiske verdenskort

25.02.2019

Når ZOO i april slår dørene op til hele tre nye restauranter, er en af Danmarks dygtigste kokke sat til at fyre op for komfurerne. Casper Sobczyk - der både har anmelderroste restauranter og Guide Michelins Bib Gourmand-udmærkelser på CVet - skal som køkkenchef være med til at indfri ZOOs ambition om, at vi også skal gå i ZOO for at spise.

Det gastronomiske udbud i ZOO skal op på niveau med spiseudbuddet i resten af København. Derfor barsler ZOO med helt nye spiseoplevelser og kvalitetsmad i alle prisklasser i partnerskab med Madkastellet og investerer millioner i restauranter, cafeer og konferenceforplejning. Casper Sobczyk er hentet ind som køkkenchef for panpan i pandaanlægget, Botanika og FOLK, der alle åbner i april.

”Jeg er kendt for fine dining og a la carte, men er samtidig vild med at bygge og skabe. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville være en del af det her ambitiøse projekt. Her skal jeg sørge for, at ZOOs gæster får et langt bredere og bedre madudbud og kreere menuer, der gør, at folk får lyst til at gå i ZOO for at spise en lækker frokost eller en god middag. Der kommer ikke eksotiske dyr på menuen, men en vifte af klassiske retter og nyskabende, eksperimenterende gastronomi. Det bliver god og ærlig mad med et tvist, men mon ikke der også sniger sig også et par citronmyrer ind på dessertkortet,” siger Casper Sobczyk med et smil.

De tre nye restauranter skal både favne ZOOs kernegæster, nemlig børnefamilierne, og trække besøgende til, der kommer i Haven for at få en spiseoplevelse. Christian Higraff, kommerciel direktør i ZOO siger:

”Som en del af vores nye satsning, har ZOO et erklæret mål om at tilbyde mere mad med holdning og langt flere oplevelser med og omkring mad. Derfor er jeg både stolt og glad over, at vi kan tiltrække en profil som Casper. Jeg er vild med hans tilgang som køkkenchef, hvor den høje kvalitet af maden er en selvfølge, hvor det ikke bliver fisefornemt, og hvor det at køre en gode service er en prioritet.”

Madkastellet, der er en af de største aktører på den danske mad- og restaurantscene, har snart 20 års erfaring i at designe kulinariske oplevelser, såvel højgastronomiske, folkelige og jordnære. Stor smag krydret med lige dele håndværk, godt værtskab, sundhed og økologi er i højsædet, hvilke vil kunne opleveles på tværs af det nye restaurantudbud i ZOO samt i al forplejning til møder og events i Haven. Casper Sobczyk ser frem til at arbejde for Madkastellet, som han omtaler som en god arbejdsplads med en vifte af muligheder uanset, hvor man er i sin karriere som madentusiast og en koncern, der altid har noget nyt på menuen.

panpan bliver en asiatisk-fransk bistro, hvor gæsterne spiser med panoramakig til Havens nye beboer, de to kinesiske pandaer, der tjekker ind medio april. Her er serveres kendte franske retter med et asiatisk tvist tydeligt præget af dét, der kendetegner Sobczyk kulinarisk.

I vegetarcaféen Botanika ser Casper frem til at servere funky, mættende og farvestrålende plantebaserede retter, søde fristelser fra de dygtigste konditorer, god kaffe og dampende drikke fra et stort tekort.

FOLK bliver en hyggelig, dansk restaurant i moderne mormorstil, hvor der kan bestilles højtbelagt fra sedlen, lune retter og klassiske caféretter. Casper kommer senest fra en stilling som køkkenchef på Hotel Marienlyst og er kendt fra Go Morgen Danmark.

Læs om pandaerne

Madrevolution i Zoologisk Have København

05.02.2019

Nu skal ZOO ikke kun være kendt for sine dyr. Haven skal også være en gastronomisk højborg med fine dining, folkelige madoplevelser af format og en vegetarrestaurant. Alene i 2019 vil ZOO investere 5.5 millioner kroner i restauranter, cafeer og konferenceforplejning.

De længe ventede pandaer baner ikke blot vej for flere uforglemmelige dyreoplevelser i ZOO, men også for en ny æra af spiseoplevelser for Havens gæster. ZOO lukker deres velkendte restaurationer og åbner for helt nye koncepter i partnerskab med Madkastellet. I begyndelsen af april slår hele tre nye restauranter dørene op i den 160 år gamle have; pan pan i Pandaanlægget, Botanika og FOLK.

Det er ingen hemmelighed, at ZOOs to pandaer er i en klasse for sig, når det gælder kravene til indretning og spisevaner. Ikke alene har den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels tegnet deres nye anlæg, de har også egne bambusmarker, som sikrer dem et bredt og frisk udvalg af bambussorter, når det er spisetid.

Nu vil ZOO i samarbejde med Madkastellet - en af de største aktører på den danske mad- og restaurantscene - sørge for at Havens gæster bliver mødt af samme høje niveau og udvalg, når sulten melder sig. Ikke færre end tre nye restaurantkoncepter rykker til foråret ind bag murene og sikrer, at ZOO flytter op i en kulinarisk klasse, der tåler sammenligning med byens øvrige restaurantscene og med mad for enhver smag og pengepung.

Kommerciel direktør i ZOO, Christian Higraff, glæder sig over samarbejdet:

”I Madkastellet mødte vi et værdifællesskab, der for alvor gav appetit på et partnerskab: Vi arbejder hver især på at skabe noget unikt for vores gæster med respekt for bæredygtighed, natur og dyrevelfærd. Madkastellet har været 20 år i markedet og har en lang række succeser bag sig. De tilpasser sig gæsten sideløbende med, at de konstant er to skridt foran. Samme filosofi ligger bag ZOOs måde at drive en ’opdagelseshave’ på: kun ved hele tiden at forny sig, giver du gæsterne en årsag til at komme igen og igen.” Christian Higraff fortæller, at ”ZOO forventer, at vores investeringer på 5,5 millioner kr. i spiseoplevelserne kommer godt igen i form af et højere ’spend per head’ blandt gæsterne. Samlet set har vi budgetteret med en stigning på 55 % på salget i cafeer, kiosker og restauranter.”

Også Rasmus Pors, partner og grundlægger af Madkastellet er begejstret over udsigten til at tegne havens kulinariske profil:

”Vi kommer med tre restauranter, der kan understøtte ZOOs udvikling samtidig med, at vi kan gøre det attraktivt for en ny generation af besøgende, der har andre forestillinger om, hvad en kulinarisk oplevelse er. Det handler både om sundhed, økologi, råvarer og value for money. Vi kan sammen med ZOO gribe de nye tendenser og samtidig favne de eksisterende, således at også maden i ZOO bliver et folkeligt projekt.”

Restaurant  pan pan bliver en asiatisk-fransk bistro, hvor gæsterne spiser med direkte udsyn til de ikoniske dyr. Det eksotiske er i højsædet præsenteret som kendte franske retter med et tydeligt asiatisk tvist. Restauranten får 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

Botanika bliver en plantebaseret restaurant med jordnære grønne retter. Der serveres også frisklavet juice, kaffe, croissanter og et udvalg af kager. Rummet indrettes som et orangeri, med spiselig udsmykning som krydderurter mm.

FOLK bliver en hyggelig, klassisk, dansk restaurant i moderne mormorstil, hvor der både serveres smørrebrød og varme retter.

Alle tre restauranter får fokus på bæredygtighed, sæson, lokale råvarer og godt madhåndværk. Derudover får alle tre restauranter samme kendte danske køkkenchef, hvis navn vi afslører ultimo marts.

Ud over de tre restauranter kommer Madkastellet også til at stå for ZOOs store opgradering af event- og konferencedelen, som ventes at kunne omfatte op mod 1.000 arrangementer i absolut topklasse årligt.

Læs om pandaerne