o

De sydamerikanske zoologiske haver er i rivende fremgang, og deres fælles zoo-organisation ALPZA har underskrevet en samarbejdsaftale med den europæiske zoo-organisation EAZA. Det giver et godt grundlag for at udveksle dyr mellem zoos i Europa og Sydamerika med sikkerhed for god dyrevelfærd. Blandt de første til at tage turen er en af Zoos unge hanløver, der sammen med to unge hunner fra en anden Zoo skal danne grundlag for en ny løveflok i São Paulo Zoo i Brasilien.

Den unge hanløve har været gennem alle de obligatoriske lægetjek, og onsdag den 10. august var han klar til første del af transporten.

Dyrlægerne bedøvede ham med en pil, hvorefter den knap 100 kg tunge løve blev løftet ind i transportkassen. For at sikre, at løven selv kan trække vejret og drikke lidt undervejs, bliver han vækket igen, inden kassen sendes afsted. Dog er han fortsat medicineret med et langtidsvirkende beroligende præparat, der får ham til at slappe af og sove det meste af turen.

Transporten går først til Holland med varevogn, og herfra videre med fly til Brasilien, hvor de to unge hunner venter efter en overstået karantæneperiode. 

DU KAN STADIG NÅ AT SE RESTEN AF FLOKKEN

Den ene hanløve er sendt til Brasilien, og to af de andre unger fra kuldet, skal til Israel senere på året.

Men du kan stadig nå at besøge de unge løver og resten af flokken i Zoo!

VOKSENBILLET

Pris
DKK 180

BØRNEBILLET

Pris
DKK 100