o

Tigerungen trives i udeanlægget

Huntigerungen er nu i udeanlægget sammen med sin mor hver dag. Her går hun på opdagelse både i vand og på land.

I modsætning til andre store katte er tigre adrætte svømmere, der elsker at bade og lege i vandet. Som voksne kan de endda svømme mange kilometer i naturen for at krydse større floder og for at jage.

DEN ENE TIGERUNGE AFLIVET

Efter grundige undersøgelser hos dyrlægen er han-tigerungen blevet aflivet. Ungen havde udviklet motoriske problemer, så den ikke kunne gå, og derudover var den blind. De første mange uger af en tigers liv er den ude af stand til at bevæge sig almindeligt; den maver sig frem.

Således blev begge ungers bevægelser vurderet som normale, da de blev chippet et par uger efter fødslen. Han-tigerungen udviklede sig dog ikke som hunnen og den endelige diagnose er endnu ikke fastslået. Der er dog intet, der tyder på, at ungen har lidt eller haft smerter. Hun-tigerungen har det stadig godt.

Tigerungerne i udeanlægget

Tigerungerne har været i udeanlægget for første gang. Moren bar dem ud enkeltvis og lagde sig lidt på afstand, så ungerne selv måtte finde tilbage til hende.

Hver gang de var nået sikkert frem, flyttede hun sig til et nyt sted, så ungerne fik øvet sig i at gå og lærte anlægget bedre at kende.

Se billeder og video fra ungernes tur udenfor her.

Tigerunger bades af mor

Forleden optog dyrepasseren lidt video af en særlig hyggestund hos tigrene. Huntigeren gav nemlig ungerne det daglige "bad" ved at slikke dem fra top til tå. Udover at rengøre er huntigerens slikken også med til at stimulere ungernes blodcirkulation og tarmbevægelser.

Se med her:

Tigerungerne er (næsten) ude

Forleden fik tigerungerne næsten deres første rigtige oplevelse af udeanlægget. Porten var åben hele dagen, men ungerne nøjedes med at udforske åbningen i første omgang.

Den kommende tid vil ungerne igen få chancen, hvis vejret er til det og ellers kan du med sikkerhed se dem gennem ruderne ved indkigget til stalden, hvor de opholder sig med deres mor.

Tigerunger hos dyrlægen

De to tigerunger er blevet undersøgt af dyrlægen og har fået indsat den obligatoriske chip, der officielt placerer dem i det internationale avlsprogram for den truede amurtiger. Ungerne er en han og en hun, og er sunde og raske. Du kan allerede se dem via indkigget til stalden, og de har løbende adgang til udeanlægget.

Kom i mellemtiden med bagom lægetjekket her, og se ungerne helt tæt på: