o

Läs de senaste nyheterna om Rensdyr

På denna sida kan läsa alla artiklar som har skrivits om Rensdyr

Mer information

Fakta om Rensdyr

Vikt/Längd/Livslängd/osv...

Mer information

Nyheter


fredag 05.02-2016

Hvorfor taber rensdyr geviret?

Hvad bruger rensdyrene geviret til og hvorfor taber hannerne det før hunnerne? Kom med på besøg i rensdyrfolden og få svarene når dyrepasseren fortæller om rensdyrenes flotte krone. Få også forklaringen på hvorfor det kan se blodigt ud, når geviret gror ud igen.
Mer information

Visa video
tisdag 09.06-2015

Rensdyrkalve møder flokken

Rensdyrungerne er snart klar til at møde resten af flokken. Ungerne har gået i baggården med hunnerne for at kunne die i fred og blive sikre på benene. De er nu, efter nogle uger bagved, i fuldt firspring og klar til at boltre sig på mere plads.
Mer information

Visa video

Fakta om Rensdyr


Namn: Rensdyr

Vetenskapligt namn: Rangifer tarandus

Vikt: 60 - 150 kg

Höjd: 90 - 140 cm

Levnadsålder: 15 - 20 år

Dräktighet: 7 - 8 måneder

Antal ungar: 1 kalv

Födelsevikt: 3 - 4 kg

Könsmogen: 2 år

Föda: Rensdyrlav, græs, urter, polarpil og dværgbirk.

Art: Pattedyr

Biologi

Renerne lever i store flokke, der foretager årlige vandringer. Rensdyret bliver brugt som husdyr af samerne, men bliver ikke holdt på stald eller i indhegninger. Samerne følger hvert år rensdyrene på deres vandringer.

Rensdyrene parrer sig i efteråret, hvorefter fødslen sker i foråret. Kalven følges med hunnen de første seks måneder og bliver ofte i flokken lang tid derefter. Både hannen og hunnen har gevir, dog er hannens en del større end hunnens. Geviret skiftes hvert år.

Rensdyret er tilpasset det kolde liv i de arktiske områder. Dens pels er tyk og isolerende. Rensdyret kan sprede tæerne meget langt fra hinanden, og de fungerer som en slags "snesko", når rensdyret vandrer i den bløde sne eller sumpede tundra.