ramme

Hjælp chimpansen

ramme

Gratis undervisningsforløb for alle grundskolens klasser om naturbevarelse og matematik i København ZOO.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden, der dækker udgifter til entré til ZOO og undervisningsforløb.

 

Tag din klasse med i ZOO og lad dem arbejde som rigtige videnskabsfolk, når vi arbejder sammen for at hjælpe chimpanserne.

Klassen deles op i et hold ”felt-biologer” og et hold ”laboranter”, som i samarbejde skal finde ud af, hvor en konfiskeret chimpanseunge skal sendes tilbage til. Det er et stort problem at mange chimpanseunger fanges ulovligt og sælges som kæledyr. Dog opsnappes de af og til i tolden, og det er her eleverne skal i gang med detektivarbejdet for at finde ud af, hvor i Afrika de kommer fra. Der findes nemlig fire forskellige underarter af chimpanser, der kommer fra hvert deres sted i Afrika. Derfor er det vigtigt, at chimpansen bliver sendt det rigtige sted hen.

Det kræver både en indsigt i videnskabelig arbejdsmetode, naturbevarelse, genetik og biologi samt en masse matematiske kompetencer for at løse opgaven med chimpansen.

Forløbet afsluttes ved at bruge FN's verdensmål som aktivt redskab til, til at finde ud af hvad vi hver især kan gøre for at hjælpe chimpanserne og naturen omkring os.

Forløbet er tværfagligt med matematik og natur/teknologi / biologi og inddrager kompetencemålene for fælles mål i fagene. Der differentieres efter klassetrin.

 

Tider

Tid: 9-12.30 (inkl. en halv times frokost)

Mødested: Under Zootårnet

Forløbet kan bookes fra uge 8 2021 til uge 24 2021

Mandage fra 9.00-12.30: Indskoling

Tirsdage fra 9.00-12.30: Mellemtrin

Fredage fra 9.00-12.30: Udskoling

 

Booking af forløb

Book forløb ved at skrive mail til dsa@zoo.dk

Mailen skal indeholde følgende informationer:

Skolens navn, lærers navn, e-mail og telefonnr.

Klassetrin, antal elever og antal lærere.

ramme