ramme

Arbejdsark til folkeskolen

ramme

Ønsker I at arbejde med materialer på egen hånd i ZOO har vi til de udbudte undervisningsoplæg udviklet en række arbejdsark der også kan benyttes uafhængigt af undervisningsoplæggene. Særligt til arbejdet med den tropiske regnskov har vi udviklet et omfangsrigt videomateriale med tilhørende lærervejledning og elevhæfter, som kan benyttes uafhængig af et undervisningsoplæg.

ramme

Lærervejledninger og arbejdsark

I forbindelse med flere emner har Skoletjenesten ZOO udviklet en række materialer tilgængelige. Lærervejledninger og arbejdsark findes under de enkelte klassetrin under undervisningsoplæg for folkeskoler. Ud over disse materialer kan du her nedenfor finde øvrige materialer f.eks. en innovationsmodel for børn, arbejdsark relateret til pandaen og et omfangsrigt videomateriale om regnskoven.

 

INNOVATIONSMODEL FOR BØRN

Skoletjenesten ZOO har i samarbejde med Dansborgskolen i Hvidovre og Quark Naturcenter udviklet en innovationsmodel for børn med tilhørende arbejdsark. Modellen er egnet til børn på mellemtrinnet.


PANDA

Har I planlagt at skulle en tur forbi pandaanlægget på jeres opdagelse rundt i ZOO kan vi tilbyde en række arbejdsark.


PÅ OPDAGELSE I DEN TROPISKE REGNSKOV 3.-6. KLASSE

Undervisningsmaterialet er produceret til 3.-6. klasse, med det formål at give eleverne en forståelse af regnskoven som levested for tusindvis af dyr. I arbejdshæftet skal eleverne bruge matematiske redskaber til at beregne højder samt diskutere forbrugsvaner, regnskovens trusler og bevarelse.

Det er oplagt, at du i forbindelse med forløbet lader eleverne føle på egen krop, hvordan det er at være i regnskoven. Det giver eleverne mulighed for en mere sanselig oplevelse og forståelse af regnskoven. Dette kan gøres ved at tage dem med en tur i en zoologisk have, der har et regnskovsområde f.eks. f.eks. Tropezoo i København ZOO.

I København ZOO kan I endvidere booke et undervisningsforløb om regnskoven f.eks. Tilpasninger til regnskoven (3.-4. klasse) eller Levesteder (5.-6. klasse). 

Ønskes forløbet understøttet af et særligt tilrettelagt undervisningsforløb, skriv da til Louise Nordbjerg, København ZOO


Materialet består af følgende tre punkter: 

1. Lærervejledning som indeholder:

  • Vejledning til opgaver og elevers arbejdshæfter 
  • Faktaark 
  • Fællesmål


2. Arbejdshæfter til eleverne


3. Tre korte videoer hver med opsummerende spørgsmål

     Del 1 - Regnskovens klima og skovbund

     Del 2 - Regnskovens planter og lag

     Del 3 - Regnskovens dyreliv


DEN TROPISKE REGNSKOV 7.-9. KLASSE 

Find materialerne her


FORSØG I HVER SIN ENDE AF VERDEN 7.-9. KLASSE

Find materialerne her


PERSPEKTIVER PÅ REGNSKOVEN - PALMEOLIE og/ELLER REGNSKOV 7.-9. KLASSE

Find materialerne her


ØVRIGE ARBEJDSARK

0. klasse

Dyrs levesteder og føde


Hvad æder dyrene


Dyr bevæger sig

Hvad æder husdyrene


1.-2. klasse

Regnskoven

Savannen

Ørken

Asiatiske elefanter og deres levevis

ramme