Pandaanlæg præmieret


Pandaanlægget i Zoologisk Have København er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger.

Pandaanlægget, der er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter, blev indviet i april af H.M. Dronningen få dage efter de to pandaer Mao Sun og Xing Er flyttede ind under stor bevågenhed.

Administrerende direktør Jørgen Nielsen glæder sig af flere årsager over præmieringen:

 ”Først og fremmest er det jo en stor ære, at anlægget skriver sig ind i en perlerække af historiske bygningsværker, der er blevet præmieret gennem mere end 100 år. Siden de første tegninger forelå, har vi talt om, at Pandaanlægget skulle være med til at tegne byens og Frederiksbergs profil nationalt og internationalt de næste mange år. Det synes jeg prisen her er med til at stadfæste,” siger Jørgen Nielsen og retter en særlig tak til arkitekterne bag:

”BIG og Schønherr har i fællesskab formået at sætte helt nye standarder for gæsteoplevelsen i et anlæg, hvor dyrevelfærd, funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed. Og så har de frem for alt ikke rystet på hånden, selvom resten af verden kiggede med over skulderen, mens de byggede et state of the art anlæg til Hendes Majestæt Dronningens statsgave fra den kinesiske regering,” siger Jørgen Nielsen og konkluderer afslutningsvis:

”To kvalitetsbevidste pandaer kan ikke tage fejl. 100.000vis af danske og udenlandske turister, der har været forbi siden åbningen er heller ikke i tvivl. Og når nu også Frederiksberg Kommune har anerkendt byggeriet – ja så er der kun tilbage at sige: tusind tak til arkitekter, entreprenører, byggeledelse, hundredvis af byggearbejdere og ikke mindst de 16 danske virksomheder, der har finansieret byggeriet. I har alle en aktie i det smukke bygningsværk, der kommer til at bestå langt ind i fremtiden.”

Fakta om præmieringen:

Præmieringsordningen på Frederiksberg så dagens lys i 1902 og er den første af sin slags i hele Danmark.

Bygningspræmieringen afholdes hvert andet år og tildeles gode og smukke bygninger af særlig kvalitet, som er opført i Frederiksberg Kommune i den toårige periode siden den forrige Bygningspræmiering.

Dommerkomitéen består af tre medlemmer af kommunalbestyrelsen, tre udefrakommende arkitekter udpeget af Akademisk Arkitektforening samt direktøren for kommunens By- og Miljøområde