ramme

ZOO i Sydafrika

ramme

Hvad er Pilanesberg Nationalpark?

Pilanesberg er en nationalpark, der ligger den nordlige del af Sydafrika. Parken dækker et areal på 572 km2, der omkranses af en uddød vulkan, som skaber nogle unikke forhold for både dyr og planter. Parken er hjem for ”The Big 5”, som omfatter løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel. Herudover er parken rig på flora og fauna, som eksempelvis kan nydes fra en tur i luftballon.


En kamp på liv og død

Zoologisk Have har i over ti år ydet økonomisk støtte til Pilanesberg Nationalpark og har fastansatte medarbejdere til at overvåge og beskytte de truede dyrearter i parken. Deres indsats er med til at beskytte næsehornene mod den totale uddøen som følge af krybskytteri. Næsehornet jages for sit horn og er stærkt truet af det eksplosivt stigende krybskytteri – et problem der har været stødt stigende de sidste 7 år. Hver dag dræbes der i gennemsnit to næsehorn i Sydafrika. Indsatsen for at bevare bestanden bliver ofte til en kamp på liv og død mellem krybskytter og parkvagter. Hvis krybskytteriet fortsætter i det nuværende omfang, vil der ikke være næsehorn tilbage på den sydafrikanske savanne om 20 år!

Et andet projekt i samarbejde med Københavns Universitet sætter fokus på en af de mere ukendte farer, der lurer på savannen: giraffernes stille forsvinden, som også skal bremses snarest for ikke at ende galt.  ZOO driver både en forskningsstation i parken, hvortil der arrangeres ture for både medarbejdere og forskere, og har finansieret et lille fly, der gør det muligt at overvåge og beskytte endnu flere dyr.


Hvorfor er ZOOs arbejde i Sydafrika så vigtigt?

Verden er rig på mange fantastiske dyrearter, som alle gerne skulle være at finde i naturen- også i fremtiden. De afrikanske dyr har på grund af mindre habitater og krybskytteri haft en stærk tilbagegang de seneste år, og det er en af grundene til, at Zoologisk Have vælger at sætte fokus på disse dyr i Pilanesberg Nationalpark. Men udover projektet i Sydafrika støtter og forsker Zoologisk Have flere steder i verden. 


Hvordan passer ZOO på de afrikanske dyr?

Zoologisk Have støtter parkens videnskabelige arbejde og har siden 2011 haft særligt fokus på de truede næsehorn og giraffer. En del af ZOOs årlige overskud og samtlige økonomiske midler fra indsamlingskampagner går ubeskåret til ZOOs arbejde med at redde verdens dyr. En stor del af de indsamlede midler går således til ZOOs arbejde i Pilanesberg Nationalpark, hvor pengene blandt andet bliver brugt til at øge mulighederne for overvågning ved hjælp af et overvågningsfly, så parkvagterne hurtigere kan rykke ud i akutte situationer. Derudover bliver parkens antikrybskytteteam trænet, så de har de bedste muligheder for at beskytte parkens dyr. ZOO støtter derudover forskningen i parkens vilde dyr, blandt andet ved at øremærke og overvåge samtlige dyr og tage prøver til undersøgelse på parkens forskningsstation.


Verdens dyr har brug for din hjælp!

Du støtter allerede ZOOs vigtige arbejde med at redde truede dyr i hele verden, når du køber entré eller Zookort, når du køber kaffe, is eller frokost i restauranten, eller når du køber en bamse eller et puslespil i Zooshoppen. Hvis du vil hjælpe os endnu mere med at passe på verdens dyr, kan du gøre det ved at donere et valgfrit beløb via MobilePay på 35422.

ramme
Vidste du ...
  • Zoologisk Have har haft ansatte i Pilanesberg Nationalpark i over 10 år

  • Vi støtter den aktive kamp for at redde næsehorn og giraffer fra at uddø

  • Bestanden af vilde næsehorn er på stærk nedgang grundet krybskytteri

  • Verdens dyr har brug for din hjælp, og du kan støtte via MobilePay på 35422

ramme
ramme