ramme

Biologisk bekæmpelse på Borneo

ramme

ZOO er drivkraft bag et succesrigt forsøg med at erstatte sprøjtemidler med biologisk bekæmpelse af skadedyr. Læs mere om projektet her.


ZOO er drivkraft bag et succesrigt forsøg med at erstatte sprøjtemidler med biologisk bekæmpelse af skadedyr. I Borneos regnskov ligger den danskejede milliardvirksomhed United Plantations, der producerer palmeolie til alt fra chips og rengøringsmidler til babymad.

Palmeolieindustrien har traditionelt været en udskældt branche på miljøfronten, men med hjælp fra ZOOs projekt, har virksomheden taget et stort skridt i retning mod et bedre lokalt miljø og en bæredygtig produktion.

Rotter spiser og ødelægger palmefrugterne, og kemikalier og gift har hidtil været det mest effektive våben mod skadedyrene. Men siden 2012 har en stor del af plantagen deltaget i et forsøg, hvor ZOO har været med til at erstatte giften med naturligt forekommende rovdyr. Leopardkatte og cobraslanger er blevet sat ud og udstyret med radiosendere, så medarbejderne kan registrere, hvor mange rotter de æder og hvor store områder, dyrene dækker.

Forsøget har været en stor succes, og den del af plantagen oplever i dag forsvindende få problemer med rotter sammenlignet med tidligere.

ramme