ramme

Projekter i naturen

ramme

ZOO er involveret i natur- og dyrebevarelse i hele verden. Lige fra forskning omkring moskusoksers adfærd over arbejde med at redde truede næsehorn, giraffer, løveaber og padder i Danmark til forsøg med at erstatte sprøjtemidler med biologisk bekæmpelse af skadedyr. Læs mere om ZOOs mange projekter ude i verden via oversigten nedenfor. 

ramme
ZOO i Sydafrika
ZOO i Sydafrika

I over 10 år har ZOO haft en samarbejde med den sydafrikanske nationalpark Pilanesberg, hvor vi blandt andet har etableret en forskningsstation til fordel for de truede næsehorn og giraffer. Læs mere om projektet, og få muligheden for at være med.

Padder i Danmark
Padder i Danmark

ZOOs arbejde med tudser og frøer involverer blandt andet opdræt i ZOO, habitatpleje og deltagelse i at udgrave nye vandhuller. Læs mere om arbejdet med tudser og frøer.

Moskusokser i Grønland
Moskusokser i Grønland

Forskere fra Aarhus Universitet og ZOO er gået sammen om et forskningsprojekt, der skal afklare moskusoksernes adfærd og kortlægge deres sæsonbestemte vandringer i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland.

ramme
Gyldne løveaber i Brasilien
Gyldne løveaber i Brasilien

Siden 1996 har ZOO doneret penge, bistået med zoologisk vejledning og deltaget i et avlsprogram, der skal redde løveaben fra at uddø i naturen. Projektet er en succes, men fremtiden er usikker. Læs mere om projektet her.

Biologisk bekæmpelse på Borneo
Biologisk bekæmpelse på Borneo

ZOO er drivkraft bag et succesrigt forsøg med at erstatte sprøjtemidler med biologisk bekæmpelse af skadedyr. Læs mere om projektet her.

Skaberaktapir i Malaysia
Skaberaktapir i Malaysia

Siden 2001 har ZOO deltaget i tapirforskning. Det nuværende forskningsprojekt går ud på at undersøge mulighederne for at bruge radiomærkning af tapirerne i den tætte skov.

ramme
Chimpanser
Chimpanser

ZOO er involveret i forsknings- og bevaringsarbejde med chimpanser både i Europa og ude i verden. Læs meget mere om chimpanseprojekterne.

Avl og genudsætning af grøn pragttorbist
Avl og genudsætning af grøn pragttorbist

Mangel på gamle veterantræer i de danske skove truer den grønne pragttorbist, og siden 2016 har ZOO derfor arbejdet med at sikre den sidste kendte bestand i Danmark. Læs mere om projektet her.

Alle projekter
Alle projekter

Se oversigten over alle ZOOs projekter i hele verden.

ramme