o

Tre tyske bavianer er blevet introduceret til resten af bavianflokken i Zoo. De tre bavianer, der ankom fra Frankfurt Zoo, består af en stor 8-årig han og to hunner, der alle skulle finde en plads i hierarkiet i den danske flok. Flokken i Zoo havde indtil da levet uden en han et par måneder.

Der var derfor stor spænding, da den nye han blev lukket ind i anlægget. Dyrepasserne forventede voldsomme kampe mellem bavianerne, men til at begynde med, var der helt stille. Han ville ikke ud, og hunnerne og ungerne turde ikke gå ind til ham.

Først efter 45 minutter tog hannen mod til sig og sprang ud i anlægget tæt fulgt af de to tyske hunner. Samtlige bavianer forsvandt så langt væk som muligt, og så gik jagten ind. De danske hunner og unger kender hver en krog af anlægget og kunne længe holde den nye han på afstand. Men efter et par timer opsøgte den yngste hun – som indtil nu også ligger lavest i hierarkiet – selv hanbavianen og bød sig til. Han parrede hende straks gentagne gange, og har således allerede vist sig som ny, stærk alfahan, som resten af flokken forventeligt vil indordne sig under.

FRA KARANTÆNESTALD TIL BAVIANANLÆG

Før de tre nye bavianer kunne lukkes sammen med resten af flokken, skulle de gennem et sidste lægetjek. Se med her fra karantænestalden:

Endelig var flokken klar til at blive introduceret til den nye han og de to hunner. Men der gik lang tid, før han tog mod til sig og løb ud i anlægget:

HVORNÅR BLIVER BAVIANERNE FODRET?

 

Hvornår bliver bavianerne fodret eller beriget næste gang? Kig i dagens program og planlæg dit besøg i Zoo.

DAGENS PROGRAM