o

MØD OGSÅ DEN TASMANSKE GRÅ KÆMPEKÆNGURU


I det nybyggede Tasmanienanlæg vil publikum som noget helt nyt få mulighed for at gå rundt blandt dyrene og opleve dem på nært hold. Her kan gæsterne møde en helt ny art i Zoo, når den tasmanske grå kæmpekænguru først er flyttet ind.

Det største tasmanske pungdyr

Forester – som den også kaldes – er den største af Tasmaniens pungdyr og er samtidigt den eneste af de egentlige kænguruer, som forefindes på Tasmanien. Den er tilpasset det noget koldere klima på Tasmanien med en væsentlig længere og tykkere pels end de traditionelle kæmpekænguruer fra fastlandspopulationen. En han af grå kæmpekænguru kan nå over to meter i højden, når den er fuldt oprejst, og kan veje over 60 kg, mens den tasmanske underart er mindre og sjældent vejer over 50 kg. Pelsens farve varierer fra lys brunlig/grå til grå. De er sociale dyr, som ses i familiegrupper på tre eller mere og færdes ofte i grupper på mere end ti.

Den grå kæmpekænguru bliver kønsmodne i en alder af ca. 2-3 år og lever til den er omkring ti år i naturen, men op til tyve år i fangenskab. Den føder én unge ad gangen, som forbliver i pungen i næsten 10 måneder, og som først er selvstændig, når den er omkring 18 måneder.

På det tidspunkt har moderen allerede født en ny unge, som er under udvikling i pungen. Grå kæmpekænguruer lever primært af græs, urter og blade. Deres foretrukne levested er åbne græsarealer og lysninger i tør løvskov.

Fredet bestand

På Tasmanien er bestanden fredet. Den har været under stærkt pres på grund af jagt og omdannelse af dens leveområder til landbrugsjord. Kænguruen er dog stadig almindelig i mindre nationalparker, ligesom den er blevet udsat på et par små øer ud for Tasmaniens kyst. Her har den også haft held med at etablere sig som bestand og ser ud til at trives godt. I Zoo er vi glade for at byde den nye art velkommen og håber, at både publikum og kænguruer vil få glæde af det nye mødested for mennesker og dyr.