o

Fra tapirer til Javaleoparder

Antal ledige billetter eller ledige tider på dagen: 113

Dato: torsdag 07-12-2017

Tidspunkt: 19:00 - 21:00

Antal billetter

Normal pris

Medlemsnummer

Tak for din indtastning! Du kan nu købe denne vare til medlemspris.

Der er ikke nok billetter tilbage til den forespørgsel du laverFra tapirer til sjældne leoparder
Zoologisk Have har igennem snart 20 år arbejdet med tapirer i Malaysia og har kunnet kaste nyt lys på denne spændende arts levevis. Men projektet har også givet indflydelse på naturforvaltning i regionen, som senest har ført til at Zoo, i samarbejde med det indonesiske Forest Ministry, nu er i gang med at reetablere den oprindelige dyrebestand i Baluran National Park på Østjava og bistår et dansk palmeoliefirma på Kalimantan med at blive mere miljøvenligt. Aktiviteterne omfatter radiomærkning af den sjældne javaleopard, genudsætning af truede Java-vildsvin og måske i fremtiden genetablering af orangutangbestande på Borneo. Kom og hør sidste nyt fra projekterne, når Zoologisk Haves videnskabelige direktør Bengt Holst og Zoos leder af Sydøstasien-programmet Carl Træholt fortæller om den lange rejse fra projektets start til nu.

 

Bengt Holst:
Bengt Holst blev i 1983 uddannet zoolog ved Københavns Universitet med speciale i etologi og ornitologi. Umiddelbart efter eksamen blev han ansat i København Zoo som zoolog og videnskabelig assistent og har siden 1994 beklædt stillingen som videnskabelig og viceadministrerende direktør.

Bengt varetager en lang række tillidsposter i Danmark og udlandet. Her kan blot nævnes:

Formand for Dyreetisk Råd siden 2012
Medlem af Rådet vedrørende hold af særlige dyr siden 1999
Medlem af den videnskabelige komité for CITES siden 2003
Stifter og leder af IUCN Conservation Breeding Specialist Group (CBSG) Europe siden 2003
Formand for komitéen vedrørende europæiske avlsprogrammer (EEP) i den europæiske zoo- og akvarieorganisation, EAZA (European Association of Zoos and Aqauaria) siden 2004 

Bengt har desuden været med til at skrive flere illustrerede opslagsværker om verdens dyreliv, samt været fast zoologisk konsulent i en lang række naturprogrammer i både radio og TV. Han deltog i DR’s naturvidenskabelige spørgeprogram, Lexicon, i en lang årrække og var vært på det naturvidenskabelige program ”Studie 2000” i perioden 1994-1998.

 

Carl Træholt:
Carl Træholt er biolog og uddannet fra Københavns Universitet med en ph.d. i varanadfærd.

Carl har siden 2001 været tilknyttet Zoos tapirprojekt og blev et par år senere ansat, som Zoos lokale leder for projektet i Malaysia.
Tapirprojektet har til formål at kortlægge udbredelse og levevis, for at kunne skabe bedre levevilkår og sikre bestanden af disse sjældne skaberaktapirer i naturen. 

Carl arbejder stadig for Zoo som leder af hele Sydøstasien-programmet, der blandt andet har til opgave at reetablere den oprindelig dyrebestand i Baluran National Park. Carl er til dagligt bosat i Kuala Lumpur, hvorfra han arbejder.

Foredrag Zoo tapirer

Tak!

Gå til ZOOM - foredrag der kradser i hjernen