o

”Kærlighed” i dyreriget ligger langt fra den emotionelle kærlighed, vi kender til som mennesker. For dyr gælder det først og fremmest om at bringe generne videre og sikre artens overlevelse.

Det er ofte hannerne, der skal arbejde hårdt og kreativt for at tiltrække de kræsne hunner, som kun vælger de stærkeste og mest imponerende partnere.

Du synes måske, du har haft nogle underlige dates, men de er intet sammenlignet med, hvad nogle af dyrerigets kurmagere byder deres udkårne i naturen.

Disse 10 dyr får dine valentinesplaner til at se lidt tamme ud med deres sjove, anderledes og bizarre kurmagerier og parringsritualer. Der er dog hjælp at hente - få inspiration til din valentinsdate i Zoo her.

Her er gaven til din valentine

Overrask din elskede med en gave ud over det sædvanlige - giv en oplevelse tæt på dyrene i Zoo! Er din eneste ene eventyrlysten, kan du også invitere på en spændende dagstur med Zoo, eller du kan give et år fyldt med vilde oplevelser, med et årskort til Zoo.

Er din udkårne en mere videbegærlig eller eftertænksom type, kan du satse på et spændende foredrag.


Se gaver

s

s

t

t

l

Lemur

Lemurer bruger i høj grad lugtesansen, når det kommer til at markere territorie og vinde retten til at parre sig. Hanlemuren kæmper om hunnens gunst ved at væde hendes hale med sekret fra nogle særlige kirtler på håndleddet. Herefter vifter hannerne deres haler og den kraftige duft mod hinanden i en slags stink-kamp for at etablere rank og ret til at parre sig med hunnen.

LÆS MERE OM LEMUR

b

Bi

Det er ”kun” omkring et dusin hanbier, der får lov at parre sig med bidronningen. Dronningen flyver ud af bistadet, når hun er klar til at parre sig og sætter sig højt oppe i træer og udskiller feromoner, som tiltrækker droner. Selve parringen med dronerne sker frit flyvende i luften, hvorefter dronningen flyver tilbage til sit stade og lægger ca. 1500 æg om dagen de næste 3 år af sit liv.  

KØB BILLET

Køb din billet her og spring køen over ved indgangen.

Price
DKK 180

KØB ÅRSKORT

Køb årskort og få adgang hver dag samt masser af fordele.

Price
DKK 440