o

Læs seneste nyheder om Netgiraf

Her på siden kan du læse alle de artikler der er skrevet om Netgiraf

Læs mere

Facts om Netgiraf

Vægt / Højde / Levealder / osv..

Læs mere

Nyheder


tirsdag 10.01-2017

Girafunge død af bughindebetændelse

Hungiraffen, der natten til søndag blev født i Zoologisk Have København, led af en alvorlig bughindebetændelse, og i løbet af mandagen blev det klart, at Zoos dyrlæger ikke kunne redde ungen.
Giraffen blev derfor aflivet mandag eftermiddag, og dyrlægernes foreløbige vurdering efter obduktionen var, at bughindebetændelsen havde et omfang, som selv ikke en intensiv antibiotikakur kunne slå ned.
Dyrlæge Carsten Grøndahl forsøgte sammen med to dyrlægekolleger at redde giraffen det meste af mandagen, og han har sjældent set en infektion brede sig så hurtigt: ”Bortset fra en mild navlebrok, som vi observerede søndag morgen, var der søndag ingen tegn på, at ungen var syg. Men allerede mandag morgen lå den mere ned, end den stod op, og selvom ungerne er meget trætte i begyndelsen, besluttede vi at kigge nærmere på den,” siger Carsten Grøndahl.
Bekymringen viste sig at være velbegrundet, og Carsten Grøndahls vurdering er da også, at ungen havde været død inden middag, hvis ikke dyrlægerne havde sat ind. ”Men der var ikke meget, vi kunne gøre, så ud på eftermiddagen besluttede vi altså at aflive den,” slutter Carsten Grøndahl.
Prøverne fra obduktionen viste tirsdag, at giraffen ydermere var født med en misdannet blære. Infektionen er derfor blevet hjulpet på vej af urin i bughulen, og det er formentlig årsagen til, at det har bredt sig så hurtigt.
Zoologisk Have har stadig en sund bestand af giraffer – bl.a. den nu fire måneder gamle hangiraf – og forventningen er da også, at ungens mor hurtigt vil blive drægtig igen.
Læs mere

Se video
søndag 08.01-2017

Giraf født natten til søndag

En girafunge er kommet til verden sent i aftes eller tidligt på natten i Zoologisk Have København
 
Dyrepasserne blev søndag morgen mødt af en knap to meter høj girafunge, der efter alt at dømme er blevet født tidligt på natten. Dyrepasser Jesper Jacobsen var som en af de første i stalden i morges ikke i tvivl om, at ungen allerede havde nogle timer bag sig: "Den stod op og pelsen var fin og tør, så jeg vil skyde på, at den er født tidligt på natten."
Dyrlæge Carsten Grøndahl har givet girafungen det første obligatoriske lægetjek, og han kunne konstatere, at det er en hun: "Det er en fin lille pige, og der er godt med spræl i hende. Vi lukkede moren og resten af flokken fra for at kigge nærmere på ungen, og der blev spjættet godt med for- og bagben, da vi tog fat i hende. Men vi fik hende på vægten, og givet hende et hurtigt sundhedstjek. Hun var fin og rask og vejer 59 kg. Det eneste vi skal være lidt opmærksomme på er, at hun har lidt navlebrok, som man jo også kender fra nogle nyfødte menneskebabyer. Det betyder blot, at vi holder lidt ekstra øje med hende de næste par dage, hvor det gerne skulle trække sig sammen af sig selv. Ellers skal hun have et par sting, så værre er det ikke," slutter Carsten Grøndahl.
Girafungen kan sammen med resten af flokken opleves i Girafhuset, hvor den blandt andet går sammen med sin halvbror, der blev født i september 2016.
Læs mere


mandag 19.09-2016

Dyrlæge tjekker girafungen

Dyrlæge Mads Frost Bertelsen har i dag sammen med to dyrepassere tilset den unge hangiraf. For det var en han, hvilket blev helt tydeligt, da moren blev lukket udenfor, og den unge giraf gav sig til at tisse.
De to dyrepassere tog godt fat i giraffen, hvorefter dyrlægen kunne give den et hurtigt sundhedstjek og sætte en chip i nakken. Chippen er giraffens unikke nummerplade og bruges til at identificere den.
Lægetjek og chipning var overstået efter et par minutter, hvorefter moren og ungen blev lukket sammen igen. Den unge hangiraf fik et par slik med den lange sorte tunge og en tår mælk, og så var roen genetableret i girafstalden.
Læs mere


fredag 16.09-2016

Giraf født i åbningstiden

Gæster i Zoologisk Have København fik fredag eftermiddag en ekstra oplevelse: Havens ene hungiraf fødte en unge midt i åbningstiden.
Omkring kl. 13 gik fødslen i gang og helt som forventet blev ungen født et par timer senere. Hele forløbet op til fødslen og selve fødslen blev fulgt tæt af gæster og ansatte, og der var højlydt jubel, da giraffen landede på det bløde underlag kl. 15.45.
En lille halv time senere tog ungen de første vaklende skridt, og efter at have hilst på den øvrige del af flokken, blev den nyfødte unge og dens mor skilt fra de øvrige giraffer, så de kunne finde ro.
Læs mere

Se video

Facts om Netgiraf


Navn: Netgiraf

Videnskabeligt navn: Giraffa camelopardalis reticulata

Vægt: 750-1500 kg

Højde: 4-5 meter

Levealder: 25-30 år

Drægtighed: 14-15 måneder

Antal unger: 1 føl

Fødselsvægt: 70-80 kg

Kønsmoden: 3-5 år

Føde: Blade og friske skud

Art: Pattedyr

Giraffen er det højeste nulevende dyr. Mange giraffer er over 5 meter høje, og rekorden er 580 cm. Den lange hals er en god hjælp, når giraffen skal holde skarpt udkig efter rovdyr, eller når den skal nippe blade af træernes toppe. Giraffen har det samme antal halshvirvler som næsten alle andre pattedyr, men de 7 halshvirvler er både større, tungere og meget længere end hos alle andre dyr. Den lange hals er en hindring, når giraffen skal drikke. Så er den nemlig for kort, og giraffen må møjsommeligt sprede de lange forben eller bøje ned i knæ for at kunne nå vandet.
Giraffer og mennesker har omtrent samme blodtryk i hovedet. Men fordi giraffen er så høj, er blodtrykket i hjertehøjde næsten dobbelt så højt som hos et menneske. Det kræver et meget muskuløst hjerte og sjovt nok er giraffens hjerte ikke større end hos andre dyr (ca. 0,5% af kropsvægten), det er bare mere effektivt. Elastiske blodkar i halsen sørger for at ”oplagre” en del af blodet når giraffen bøjer hovedet nedad. På denne måde undgås den voldsomme blodtryksstigning, som ellers ville have kunnet beskadige hjernen. Blodkar i giraffens hjerne kan også – i modsætning til hos mennesket - trække sig sammen for at udligne trykket.

Der findes kun én girafart, som til gengæld er delt op i 8 underarter eller racer. Man kan let kende forskel på de forskellige racer, fordi hver race har forskelligt mønster på skindet.

 

 

MØD GIRAFFERNE PÅ SAVANNEN

Girafferne går på Savannen sammen med zebraer, næsehorn, blisbukke og sabelantiloper. Et godt sted at møde de nysgerrige giraffer er via Porten til Savannen, hvor du også møder surikater og hulepindsvin. Læs meget mere om dyrene på Savannen her:

PORTEN TIL SAVANNEN

ZOO FRA GIRAFPERSPEKTIV

 

"Der er altid en god grund til at tage en tur i Zoo – et af mine absolut yndlingssteder i København. Lige nu er det ‘Porten til Savannen’, hvor du fra girafperspektiv kan få et helt unikt overblik over de mange forskellige dyr, som hygger sig sammen i Søndermarken, samt det nye område ‘Tasmanien’ med de tasmanske pungdjævle, kænguruer og vombatter, hvor du nu kan gå ind til de to sidstnævnte. Og så er der selvfølgelig den nye og sjældne okapiunge, der på mange måder er et lille mirakel."

Københavnerguiden LoveCopenhagen

Hele artiklen fra LoveCopenhagen