Rødbrystet krondue


Facts om Rødbrystet krondue


Navn: Rødbrystet krondue

Videnskabeligt navn: Goura scheepmakeri

Vægt: 2,0-2,2 kg

Højde: 71-79 cm

Levealder: 15-20 år

Antal unger: 1 æg

Kønsmoden: 1 år

Føde: Frø, bær, nedfalden frugt

Art: Fugle

Rugetid: 28-30 dage

Der findes tre kronduearter: Den almindelige krondue, Victoria kronduen og den rødbrystede krondue. Alle er meget store fugle, der foretrækker at leve på landjorden. De flyver kun, når de bliver tvunget til det. Føler kronduen sig truet, rejser den den ene vinge og løfter den over ryggen som en trussel. Det virker meget imponerende. Kronduen har ikke mange naturlige fjender og er meget tillidsfuld over for mennesker.

 

Kronduen har gråblå fjerdragt, bordeauxrødt bryst og en karakteristisk "krone" af lange, opsplittede fjer på hovedet. Et hvidt felt på vingerne og røde øjne omkranset af et sort felt gør den endnu mere iøjnefaldende.

Man ved meget lidt om kronduens levevis, og det man ved, kendes fra fangenskab. Hannen lokker hunnen til reden, der består af grene og andet dødt plantemateriale og er placeret i træer 3-15 meter over jorden. Indtil hunnen har lagt æggene, varter hannen hende op, og efterfølgende er de fælles om udrugningen og pasningen af den enlige unge. Allerede efter 14 dage er den lille unge en tro kopi af de voksne - selv den lille" fjerkrone" ses tydeligt.