Mohol-galago


Facts om Mohol-galago


Navn: Mohol-galago

Videnskabeligt navn: Galago moholi

Vægt: 95-300 gram

Højde: 9-21 cm (halelængde: 18-30 cm)

Levealder: Maksimalt 18 år i fangenskab

Drægtighed: 120-142 dage

Antal unger: 1-2 unger

Kønsmoden: 10 måneder

Føde: Harpiks fra akacietræer samt insekter.

Art: Pattedyr


Drægtig galago18. jan 2017

De fire galagoer, der til daglig bor i Natzoo, var i dag til deres halvårlige dyrlægetjek på klinikken. "Tidligere kom de kun forbi dyrlægen til sundhedstjek en gang om året, men da de har haft lidt problemer med tænderne på grund af frugtsukker, ser vi dem nu efter hvert halve år," siger dyrepasser Mikkel Famme.

En for en kommer de fra transportkassen og op på operationsbordet, hvor masken med den bedøvende gas hurtigt får dem til at slappe af. Dyrlægerne tjekker tænderne som noget af det første, og bortset fra lidt tandsten, er der ikke det store at komme efter: "Det ser ud til at det går meget bedre med tænderne”, siger Mikkel Famme, mens dyrlægerne vejer galagoerne, tager en blodprøve og giver den ene hun en ekstra grundig undersøgelse.

”For et halvt år siden kom en ny avlshan til Zoo, og hvis han har gjort sit job, skulle hun gerne være drægtig,” siger Mikkel Famme og forklarer, at scanneren kan tages i brug, hvis dyrlægen er i tvivl. Der går dog ikke længe før dyrlægen kan mærke kraniet under maveskindet på hunnen, og hvis alt går vel kommer der en unge i Natzoo i løbet af tre-fire måneder. ”De er bittesmå, når de lige er født, og den første lange tid hænger de på morens mave. Så der går lidt, før vi får den at se,” slutter Mikkel Famme og lægger hunnen i transportkassen, hvor den får lov at komme til hægterne under en varmelampe, før turen går tilbage til Natzoo.

Læs mere