Ægyptisk flyvende hund


Facts om Ægyptisk flyvende hund


Navn: Ægyptisk flyvende hund

Videnskabeligt navn: Rousettus aegyptiacus

Vægt: 80 - 170 gram

Højde: 95 - 180 mm

Levealder: Op til 20 år

Drægtighed: 120 dage

Antal unger: 1 unge

Fødselsvægt: 20 - 40 gram

Kønsmoden: 2 år

Føde: Frugt, nektar og pollen

Art: Pattedyr

De farlige vampyrer
Flagermus er ofte hovedpersoner i en drabelig vampyrhistorie. Men kun tre sydamerikanske flagermusarter ud af verdens næsten 1.000 arter er blodsugende. Resten lever af insekter eller frugter. Generelt er flagermus ganske ufarlige og fredelige dyr.

Biologi
De flyvende hunde hører til den flagermusgruppe, der lever af frugt i stedet for insekter. Den flyvende hund har fået sit navn, fordi dens hoved ligner en hunds - den ægte flagermus har et hoved, der mere ligner en lille gnavers hoved. De flyvende hunde bruger fortrinsvis synet til at orientere sig med, og kun ganske få arter benytter sig af ekko-lokalisering ligesom deres insektædende slægtninge. Et eksempel på sådan en flyvende hund er den ægyptiske flyvende hund.

Flyvende hunde tilbringer dagen sovende i kolonier på op til 10.000 individer. I klippehuler eller i frugtbærende træer hænger de i fødderne med hovedet nedad og "vingerne" slået sammen om kroppen. Når mørket falder på, letter alle de flyvende hunde på én gang og begiver sig i samlet trop ud for at finde modne frugter.

Ungerne sidder de første måneder på maven af hunnen og dier hos hende. Senere bliver de hægtet af i træerne, når hunnen om natten skal ud og lede efter føde. Når ungerne er omkring seks måneder, følger de med de voksne ud for at finde føde.