Hero

Åbningstider

Åbningstider

Zoologisk Have holder åbent hver dag 365 dage om året. Nedenfor kan du se, hvornår ZOO holder åbent på hverdage, i weekender og helligdage.

Spring køen over - køb billet hjemmefra

Spar tid og spring køen over ved at købe din billet hjemmefra. Du får tilsendt din billet på mail. Medbring billetten på telefonen eller print den hjemmefra. I begge tilfælde skal du scanne billetten i Hovedindgangen - på den måde undgår du køen ved billetlugen.

Billet- og Zookortsalget i Hovedindgangen lukker en halv time før ZOO lukker. De dage hvor ZOO har åbent til 20.00, lukker billet- og Zookortsalget en time før ZOO lukker.

Brødtekst
Åbningstider 2020
Man-fre Lør-søn Undtagelser
Jan 10-16 10-16
Feb* 10-16 10-16
*Lysfest (kræver særskilt billet) 1. feb. + 8. feb. + 10.-15. feb. 22. feb. + 29. feb. kl. 17-21
1. - 31. marts 10-16 10-17 14. marts kl. 10-20
April (LUKKET) 9-17 9-18 6. - 13. april kl. 9-18
Maj (ÅBENT IGEN FRA 23. MAJ) 9-17 9-18
1. - 26. juni 9-18 9-18
27. - 30. juni 9-20 9-20
Juli 9-20 9-20
August 9-18 9-20
September 9-18 9-18 19. + 20. kl. 9-20
Oktober 9-17 9-17
1. - 27. november 10-16 10-16
28. - 30. november 10-16** Lørdag kl. 10-20
Søndag kl. 10-18
28. nov. kl. 10-20 (Zookortdag)
29. nov. kl. 10-18
(Zookortdag)
December 10-16*** Lørdage kl. 10-20
Søndage kl. 10-18***
***Fredage kl. 10-20
***24. + 31. dec. kl. 10-14
***25.-26. dec. kl. 10-16
***27.-30. dec. kl. 10-18 

Åbningstider-skema

Forbered dit besøg

ramme

DU KAN KOMME I ZOOLOGISK HAVE UDEN AT BESTILLE TID FØRST

I ZOO foregår langt de fleste aktiviteter under åben himmel, og i de indendørs anlæg sørger vi for et godt og sikkert gæsteflow. Forsamlingsforbuddet er i øjeblikket sat til 10 personer, men ifølge myndighedernes retningslinjer gælder det ikke almindeligt ophold eller færden i Zoologisk Have. Det er dog ikke tilladt at forsamle sig i grupper af mere end 10 personer – det gælder både udendørs og indendørs. Det er derfor ikke nødvendigt at bestille tid for at komme i ZOO, men vi opfordrer dog til, at vores gæster planlægger deres besøg og følger disse gode råd og retningslinjer:

 • Køb billet eller Zookort hjemmefra her
 • Det er ikke tilladt at forsamle sig i grupper af mere end 10 personer. Vi opfordrer derfor til, at man undgår at stimle sammen. Almindelig ophold eller færden i ZOO betragtes dog ikke som en forsamling.
 • Ankom tidligt på morgenen (vi åbner kl. 10) eller efter frokost. Mellem kl. 11 og 12.30 er der mest pres på indgangen
 • Følg skiltningen og respekter ensretninger, afstandskrav og anvisninger fra ZOOs personale
 • Bær mundbind ved besøg alle indendørssteder herunder spisesteder, dyrehuse- og stalde.
 • ZOO henstiller til, at personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 udviser stor forsigtighed ved besøg
 • Pas på jer selv og hinanden – og nyd en god og tryg dag i ZOO

SIKKERHED OG FORHOLDSREGLER I ZOO

Vi gør vores yderste for at sikre, at det er trygt at komme som gæst, og det skal være trygt for vores ansatte at udføre deres arbejde. Derfor vil du i øjeblikket opleve følgende ændringer i forbindelse med dit besøg i ZOO:

 • Dagens program, herunder speaks er aflyst
 • Natzoo er indtil videre lukket. Det betyder, at du ikke kan se flagermus, bæltedyr og rotter under dit besøg. Alle andre dyr i ZOO er der som udgangspunkt adgang til, med de forbehold, der altid gælder. Dvs. dyrene kan opholde sig i deres stalde eksemplevis mens der gøres rent i anlægget, eller de kan have trukket sig ind i skyggen på de varme dage.
 • Kaninhøj og kaninhuset er indtil videre lukket. Adgang til legepladsen er flyttet til hjørnet tættest på kattalemurerne 
 • I udvalgte dyrehuse vil gæsteadgangen være ensrettet eller begrænset. Følg skiltningen
 • Begrænset antal pladser i restauranter – vi følger myndighedernes retningslinjer
 • Borde og bænke til medbragt mad er muligt at anvende, men vi henstiller til, at man ikke sætter sig tæt på andre gæster/andre familier
 • Begrænset adgang til legepladsen i Børnezoo. Vi har en medarbejder ansat til at sikre, der ikke kommer for mange ad gangen. Indgang og udgang til legepladsen ligger i hjørnet tæt på kattalemurerne. Medarbejderen vil også guide alle til at spritte deres hænder, når de går ind eller ud fra legepladsen. Der er opstillet sprit ved indgang / udgang.
 • Legepladsen med klatrevæg i den gamle bjørnegrotte er lukket
 • Vi henstiller til betaling med Mobilepay eller kort
 • For at sikre et godt flow gennem anlæg og stier vil der nogle steder være indført ensretning

PAS GODT PÅ JER SELV, HINANDEN OG VORES MEDARBEJDERE!

FAQ
 

HVAD GØR I FOR AT SIKRE AFSTAND MELLEM GÆSTERNE, HVIS DER OPSTÅR KØ FOR AT KOMME IND?

Ved ankomsten til ZOO er indgangspartiet opdelt i to køer:

 • 1 kø for årskortholdere og gæster, der har købt billet eller Zookort hjemmefra via zoo.dk eller via ZOOs app. Denne kø strækker sig til venstre for Hovedindgangen og ned ad Roskildevej. Disse gæster kan selv scanne deres billet eller Zookort og få adgang til ZOO.

 

 • 1 kø for gæster, der ønsker at købe billet eller Zookort i billetsalget. Denne kø strækker sig til højre for Hovedindgangen op ad Roskildevej mod Frederiksberg Slot. Bemærk at døren ind til det indendørs Zookortsalg er aflåst og al adgang til ZOO går via de to køer. Læs mere nedenfor om, hvordan du bedst køber Zookort og billetter hjemmefra.

 

Begge køer er markeret med afstandsmarkeringer på jorden. Det skal hjælpe vores gæster til at holde passende afstand, og ZOO anbefaler alle gæster, at de respekterer afstandsmarkeringerne. Dette gælder også, hvis køen strækker sig længere end ZOOs afstandsmarkeringer på jorden.

ZOO anbefaler, at vores gæster så vidt muligt køber billet eller Zookort hjemmefra via ZOOs app eller zoo.dk.

HVORDAN KØBER JEG BILLET?

Vi anbefaler, at du køber billet hjemmefra. Så kan du selv scanne dig ind og dermed hjælpe til med at mindske kontakten med personalet i Indgangen.

Den nemmeste og sikreste løsning både for dig og ZOO er, hvis du køber billetten via zoo.dk på din mobiltelefon. Du kan også købe og printe en billet hjemmefra ligeledes via zoo.dk.

Bemærk: en entrébillet gælder et helt år fra udstedelsesdato, så du kan altid benytte den senere, hvis du skulle blive forhindret i at komme i ZOO efter dit køb.

Vi har besluttet at entrébilletter til ZOO, der udløber i perioden under vores midlertidige lukning eller i perioden lige efter, vil kunne benyttes t.o.m. 31. juli 2020.

Det betyder, at du, naturligvis forudsat at din billet ikke allerede er anvendt tidligere, vil kunne benytte din billet til entré en gang frem til d. 31. juli 2020. Du skal blot aflevere billetten til vores personale i Indgangsmøllerne.

HVORDAN KØBER JEG ZOOKORT?

Vi anbefaler, at du køber Zookort hjemmefra. Så kan du selv scanne dig ind og dermed hjælpe til med at mindske kontakten med personalet i Indgangen.

Den nemmeste løsning både for dig og ZOO er, hvis du køber Zookortet via ZOOs app, som du finder i Appstore og Google Play. Her kan du købe Zookort til dig og resten af familien, uploade et foto og tage kortet i brug med det samme.

Ved ankomst til ZOO skal du vælge køen, der strækker sig til venstre for Hovedindgangen ned ad Roskildevej. Du scanner selv med app’en og får direkte adgang til ZOO – 365 dage om året.

Du kan også købe Zookort via zoo.dk og printe din voucher eller medbringe den på din mobiltelefon. Så kan du også selv scanne dig ind ved ankomst til ZOO.

Ved ankomst til ZOO skal du vælge køen, der strækker sig til venstre for Hovedindgangen ned ad Roskildevej. Du scanner selv din printede voucher eller direkte fra mobiltelefonen og får direkte adgang til ZOO – 365 dage om året.

Bemærk, at køber du Zookortet via zoo.dk, skal du stikke hovedet forbi det indendørs Zookortsalg i Indgangen ved dit næste besøg, så vi kan tage et foto. Vi anbefaler, at du vælger et tidspunkt, hvor der ikke er så mange mennesker.

Endelig kan du også købe Zookort ved billetlugen i ZOO. Så skal du vælge køen til højre for Indgangen, der strækker sig op ad Roskildevej mod Frederiksberg Slot. Du køber Zookortet i billetlugen og bliver derefter bedt om at gå ind i Billetsalget for at få taget et foto og udleveret kortet. Forvent lidt længere ekspeditionstid end normalt, da vi skal sikre køer med afstand og få mennesker indendørs.
 

JEG HAR ALLEREDE ZOOKORT, HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG?

Hvis du allerede har et Zookort, vil vi opfordre dig til at forberede dig på dit besøg ved at tjekke at dit Zookort er aktivt og at du har det fysisk eller i ZOO-app’en.

Du kan til hver en tid tjekke din status på dit medlemskab på zoo.dk. Er det første gang du logger på, skal du benytte “Mit Zookort” og herefter “Glemt adgangskode”. Du vil efterfølgende modtage en mail på din tilmeldte mailadresse, med link til dannelse af adgangskode.

Hvis dit kort ikke er aktivt, kan du forny det via medlemslogin.

Når du lægger dit Zookort i app’en skal du benytte samme kode, som du benytter til dit medlemslogin på zoo.dk.
 

HVAD GØR I FOR AT SIKRE DE ANSATTE I INDGANGEN?

ZOOs ansatte er instrueret i at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer både for deres egen og for vores gæsters skyld. Vi forventer, at vores gæster også følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

De ansatte i Indgangen sidder bag en glasrude i billetsalget. Ansatte i det indendørs Zookortsalg sidder bag en plexiglasrude.

De ansatte ved indgangsmøllerne, der hjælper gæsterne ind i ZOO, står bag plexiglasruder. De ansatte tager ikke mod Zookort eller billetter, men viser gerne, hvordan ZOOs gæster selv kan scanne deres billet eller Zookort.

Alle gæstevendte flader rengøres så ofte som muligt.

HVOR MANGE GÆSTER LUKKER I IND I ZOO AD GANGEN?

Vi holder tal på alle gæster, der kommer ind, og alle gæster, der går ud. På den måde kan vi hele dagen måle gæstetrykket og sikre et flow gennem Haven. ZOO vil derfor til enhver tid forbeholde sig retten til at lukke for adgangen til ZOO midlertidigt, hvis vi vurderer, at gæsteflowet er for tæt.

HVAD GØR I FOR AT SIKRE AFSTAND MELLEM GÆSTERNE, MENS DE ER I ZOO?

For at hjælpe vores gæster med at holde passende afstand, har vi etableret følgende forholdsregler, som vi appellerer til alle vores gæster om at respektere:

 • AFSTANDSMARKERINGER MALET PÅ JORDEN ELLER MARKERET MED TAPE:
  De områder i ZOO eller omkring Indgangen uden for ZOO, hvor der kan være risiko for at gæsterne står for tæt, vil der være markeringer på jorden, der minder om, at vi skal holde afstand. Det gælder særligt omkring:
  Indgangen, foran toiletter og de udsalgssteder, der må holde åbent, trækvognsudlejning, de indendørsanlæg, der må holde åbent og de udendørsanlæg, der tiltrækker mange gæster. Det gælder fx isbjørneanlægget og næsehornsstalden.

 

 • SKILTE MED PÅMINDELSER OG RETNINGSLINJER
  Overalt i ZOO vil du via skilte også blive mindet om at holde afstand og følge Sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

 

 • ENSRETTEDE STIER OG GENNEMGANGE I ANLÆG:
  For at sikre et godt flow gennem anlæg og stier vil der nogle steder være indført ensretning. Dette markeres ved hjælp af skilte og pile og gælder som udgangspunkt i Den Arktiske Ring, Fritflyvningsvolièren, Pandaanlægget, Primathuset, Elefantanlægget, Tropezoo, Abejunglen, Kænguruanlægget, Tasmanien, Broen over Savannen, Næsehornsstalden og Girafhuset. Derudover vil der være mindre reguleringer af gæsteflow i Flodhestehuset og en række andre anlæg.

 

 • AFLUKKEDE INDENDØRSANLÆG:
  Enkelte indendørsanlæg vil være aflukket, da vi i første omgang ikke kan sikre et passende flow gennem anlæggene. Det gælder bl.a. Okapistalden, Natzoo, Tapirhuset, Zoolab, Villaen, Madpakkehuset og Klappegederne.

 

 • ANLÆG, HUSE OG LEGEPLADSER MED BEGRÆNSET ANTAL GÆSTER:
  I hele ZOO vil vi løbende vurdere, om antallet af gæster og gæsteflowet lever op til Sundhedsmyndighedernes og Politiets retningslinjer. Siden åbningen lørdag den 23. maj har vi haft besøg af Politiet hver dag, og de har ingen anmærkninger haft til sikkerhed, gæsteflow og indretning. Vi forventer, at vores gæster også selv er med til at vurdere, hvor de skal bevæge sig hen og hvornår, men enkelte steder er vi som udgangspunkt nødt til at sætte begrænsning på. Det gælder den store legeplads i Børnezoo, hvor vi indtil videre har sat en begrænsning på 16 voksne med tilhørende børn ad gangen. Der vil derfor kun være én indgang og én udgang, hvor en medarbejder fra ZOO vil sikre, at der ikke opholder sig for mange personer på legepladsen ad gangen. Der vil også være opsat sprit, så alle gæster på legepladsen kan spritte hænderne før og efter besøget.

  Tigerlegepladsen ved tigrenes anlæg vil være åben, men er ikke bemandet. Vi appellerer til, at vores gæster også her hjælper til med at holde passende afstand.

  Legepladsen ved bjørnene (klatrevæggen i den gamle bjørnegrotte) vil indtil videre være aflukket.

  Girafhuset og Næsehornsstalden er begge ensrettede og har begge en maxkapacitet på 10 personer.

  I det indendørs Zookortsalg er der max adgang for 20 personer ad gangen.

  Zooshoppen er åben. Her er max adgang for 25 personer ad gangen.

KAN MAN LEJE TRÆKVOGNE OG LÅNE EN KØRESTOL?

Ja. Vi har flyttet trækvognsudlejning en anelse, så du nu skal afhente og tilbagelevere trækvogne ved udlejningen under Zootårnet. En Zoomedarbejder står klar til at tage mod din betaling. Vi appellerer til, at I benytter MobilePay, så vi undgår at overdrage kontanter.

Alle vogne og håndtag afsprittes inden udlevering.

Trækvognene tilbageleveres også under Zootårnet.

Kørestole udleveres også under Zootårnet. De skal som altid forudbestilles via 72 200 200.
 

ER DER FODRINGER, SPEAKS ELLER ANDRE OPLEVELSER PÅ PROGRAMMET?

Nej. Der vil ikke være fodringer og speaks, og dagens program er sat på pause af hensyn til forsamlingsforbuddet. Dyrene bliver naturligvis stadig fodret, det er blot ikke programsat.

KAN MAN SPISE I ZOO?

Ja, det kan man godt. Det er dog ikke alle salgssteder, som holder åbent, men en stor del af dem gør. Man skal derfor forvente, at man skal gå lidt længere for at købe en is for eksempel. Der er forsat mulighed for både at købe mad og drikke, is, churros, kaffe og mange andre lækre ting forskellige steder i Haven. Vores restauranter holder også åbent.

I forhold til indretning, bestilling og servering af mad- og drikkevarer, følger vi myndighedernes generelle retningslinjer for restaurationsbranchen. Derfor har vi, som følge af de nye regler i hovedstadsområdet er der i perioden 17/9-18/10 krav om, at man skal bære mundbind eller visir i forbindelse med besøg i alle restauranter og serveringssteder i ZOO – dog ikke, når man sidder ned. Udendørsarealer og udendørsservering ikke omfattet af kravet.

Vi opfordrer vores gæster til at holde afstand i køerne til salgsenhederne, og vi har derfor lavet markeringer, som indikerer, hvordan gæsterne skal danne kø.

Der vil være plexiglasafskærmninger ved kassestationer som skærmer af mellem gæster og medarbejdere. Vi opfordrer også her vores gæster til at betale med kreditkort eller MobilePay. Alle salgsmedarbejdere er instrueret i, hvordan disk, kortterminaler m.m. skal sprittes af mellem hver gæst og på hver arbejdsstation. 

Der er flere af vores salgsenheder, som har tilknyttede siddeområder, og her vil der være mærket op, hvor man som gæst kan sidde for at overholde afstanden mellem hvert selskab. 

GENERELT OM HYGIEJNE OG SIKKERHED

Der er indsat personale til hyppig rengøring af gæstevendte flader, toiletter og andre kontaktpunkter gennem hele dagen. De steder, det er muligt, har vi opsat håndsprit til gæsternes brug.

Læringsinstallationer og touchscreens med potentielle smitterisikofyldte overflader vil blive rengjort hyppigt eller afspærret.

MEDARBEJDERE I ZOO

Alle medarbejdere i ZOO følger myndighedernes generelle anvisninger. Medarbejdere med symptomer eller begyndende sygdom er instrueret i at blive hjemme.

Alle medarbejdere instrueres i hygiejne, social distancering samt ordens- og sikkerhedsregler.

Der vil være ekstra mandskab i anlæggene til at guide og vejlede gæsterne.

ramme