ZOO Food Festival

21.-25. august 2019

ZOO inviterer til fem dage med vilde madopdagelser under ZOO Food Festival 21.-25. august. Tag familien eller vennerne i hånden og bliv klogere på bæredygtighed, dyrenes mad, FN's verdensmål, klima og mad - alt sammen pakket ind i møder med ZOOs dyr. 

Programmet byder blandt andet på oplevelser i de højere luftlag som østers og naturvin i Zootårnet og skaldyrsmiddag i Den Arktiske Ring. Deltag i spændende workshops, hvor du kan høre fascinerende fortællinger om alverdens dyr. Undersøg dyrene fra tunge til tarm, gæt en lort og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe alt lige fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst. 

Køkkenchef for Bistro panpan, Café Botanika og restaurant FOLK Casper Sobczyk disker også op med et lækkert program, og sideløbende med en lang række aktiviteter for dig og familien eller vennerne i dyrenes anlæg, særlige fodringer af dyrene, dissektioner og speaks, vil ZOO Food Festival også byde på masser af talks og debatter. Hør fx hvordan ZOOs genetikere hjælper med at opklare jagtforbrydelser, hvordan man kan forhindre at chimpanser ender som bush meat i Afrika, og hvordan man planlægger et menukort i ZOO til 250 dyrearter.


Hvornår:
21.-25. august 2019

Åbningstider: Alle dage kl. 09.00-21.30 (søndag 25. august kl. 09.00-20.00)

Pris: Festivalen er inkluderet i entrébilletten til ZOO 

Køb billet

Voksenbillet

Spring køen over - køb din billet hjemmefra!

Du kan printe din billet hjemmefra eller scanne den direkte fra mobilen, når du ankommer til ZOO. 

Pris
DKK 195,-

Børnebillet

Spring køen over - køb din billet hjemmefra!

Du kan printe din billet hjemmefra eller scanne den direkte fra mobilen, når du ankommer til ZOO. 

Pris
DKK 105,-

Program onsdag 21. august

Obs. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i programmet 


Kl. 09.00-21.30 FN's Verdensmål

Opdag, hvordan du med FN's Verdensmål kan hjælpe alt fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst. 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio

Foregår løbende fra 09.00-21.30

Plastic fra mad til naturen og tilbage på vores tallerken

Hvor: Norden/Den Arktiske Ring 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio 

Foregår løbende fra 09.00-21.30

The Waste Exhibition af Sweet Sneak Studio 

Hvor: Fra søløverne til Elefanthuset til leoparderne


Kl. 10.00 Hør om pandaerne

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 10.30 Chimpanserne fodres 

Hvor: Chimpanseanlægget ved Tropezoo


Fra kl. 11.00 Lima by Mercedes

Lima by Mercedes er en lille madvogn, hvor køkkenchefen Mercedes Vasquez' hjerte banker for latinamerikansk fisk og skaldyr.

Hvor: Terrassen foran Villaen


Kl. 11.00 Besøg køkkenet i Tropezoo 

Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop? Bliv klogere på, hvad ZOOs eksotiske arter spiser, mens dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo


Kl. 11.15 Kamelerne fodres 

Hvordan har kamelen tilpasset sig nogle helt ekstreme levevilkår? Hør med, når vi fortæller om kamelens pukler, som fungerer som enorme madpakker med helt op til 36 kilo fedt i hver pukkel. 

Hvor: Ved kamelerne  


Kl. 11.45 Elefanterne fodres udenfor 

Hvor: Ved Elefantanlægget


11.45 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Ved Fuglevolieren


Kl. 12.00-21.30 Johns Hotdog Deli

Byg din egen gourmet hotdog

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Banana

Økologisk og vegansk is lavet af overskudsbananer

Hvor: Ved Abetorvet


Kl. 12.00 Smag på Wilhelmbrættet (tilmelding ikke påkrævet)

Mellem kl. 12.00-17.00

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 165 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). 

Prisen inkluderer små dele-hapsere med fokus på nordisk vildt og lokale grøntsager. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen 


Kl. 13.00 De sydamerikanske fugle fodres 

Hvor: Fuglevolieren overfor Løveanlægget 


Kl. 13.30 Bavianerne fodres

Hvor: Ved Baviananlægget


Kl. 13.30 Rovdyrene fodres - se hvilke i dagens program


Kl. 14.00 Bliv klogere på rensdyrene 

Renerne lever i store flokke, der årligt foretager lange vandringer. Rensdyret bliver brugt som husdyr af samerne, men bliver ikke holdt i stald eller indhegninger. Lær mere om rensdyrene.

Hvor: Rensdyranlægget


Kl. 14.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 15.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: (Gratis) Tilmeld dig her


Kl. 15.00-19.00 Fremtidens proteinkilde 

Besøg Naturbasen og bag dit eget proteinbrød med insekter. Smag på stegte melbillelarver og lær mere om et af de dyr, der er ekspert i at fange og spise insekter - flagermusen! 

Hvor: Ved Zooarenaen


Kl. 15.00 Rødder & Vin 

Begivenheden sker løbende fra 15.00-21.30

I Zootårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin og dertilhørende snacks til vinen. 

Hvor: Zootårnet 


Kl. 15.15 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 16.00 Talk: Spisekort til 250 dyrearter - en tur i ZOOs spisekammer

Vær med når ZOOs dyrlæge Tine Mangart giver et indblik dyrenes spisekort, der består af intet mindre end 250 forskellige retter. Hør også hvordan vi i ZOO arbejder med at efterligne dyrenes kost i naturen.  

Tine Mangart har til daglig det overordnede ansvar for, at ZOOs dyr får den rette kost.

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 16.00 Flodsvinene fodres 

Hvor: Pampassen


Kl. 16.30 Kænguruerne fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget


Kl. 17.00 Talk: Kan fødevareproduktion og truede dyr gå hånd i hånd?

Zoolog Ann-Katrine Garn fortæller om nogle af de konflikter, der eksisterer mellem effektiv fødevareproduktion og beskyttelse af danske dyrearter med særligt fokus på bier og padder i kulturlandskabet. Udfordringerne er mange, men der er heldigvis også mange løsninger.

Ann-Katrine Garn arbejder som zoolog i ZOO og er formand for den danske IUCN komite (International Union for Conservation of Nature).

Hvor: Zootårnet 


Kl. 17.00 Hear about the giant pandas (English)


Kl. 18.00-19.30 Smag på Wilhelmbrættet (begrænsede antal pladser) 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her

Fra 17.30 Restaurant FOLK 

ZOOs familierestaurant FOLK byder på klassiske, danske favoritter i en bæredygtig tapning til store og små. Vi serverer Boller i karry, Spaghetti Bolognese, Stegt flæsk, Gammeldags æbletærte og Blommetærte, hvor smag, struktur og duft er familært samtidig med, at der er skruet ned for klimaaftrykket og op for sundheden.

Hvad: A la carte menu fra kl. 17.30 (kræver ingen reservation)

Boller i karry: kødboller lavet på kylling med linser, karamelliseret selleri, æbletern, karry sauce og kogt perlebyg. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Spaghetti bolognese: bolognese af rådyr, svampe og aubergine serveret med frisk pasta. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret). 

Stegt flæsk: Stegte kartofler og syltet rødbede, stegt flæsk, gulerod og sprød tempeh, luftig sauce med persilleolie. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Gammeldags æblekage: Æblekage lavet på økologiske danske æbler og sprød perlebyg. Pris: 85 kr. /børn 55 kr. pr. ret)

Blommetærte a la Sobczyk. Pris: 85 kr. 

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Fra kl. 17.30 Bistro panpan

Hanpandaen Xing Er er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. I det nye Pandaanlæg finder du Bistro panpan, som byder på en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine samt et kig til hanpandaen.

Hvad: 3-retters klimavenlig menu fra kl. 17.30 

Kammusling i egen skal a la panpan

Morkel-faseret vagtel med sæsonens grønt og vadouvan sauce 

Blåbær, blåbær og blåbær - marineret blåbær, blåbærsorbet, ingefær og urter 

Pris: 350 kr. for menu / 3 glas vinmenu 195 kr. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Reservation: Book bord her

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Kl. 17.30-20.30 Bliv en stjerne til at mindske madspild!

Besøg Too Good To Go og bliv en stjerne til at mindske madspild. Tag dine børn, ven eller kæreste under armen og lær blandt andet om bananens rejse, få seje præmier med hjem og smag på lækre overskudssnacks. 

Hvor: Børnezoo

Deltagelse: Gratis


Kl. 17.30-21.30 Besøg Børnezoo 

I Børnezoo kan du komme helt tæt på husdyr fra hele verden. Hør, hvad vi bruger dyrene til og hvor vores mad kommer fra. Se hvad dyrene spiser og vær med til at fodre dem. Hjælp med at gøre dyrenes dag/aften mere spændende.

Hvor: Ved Børnezoo 


Kl. 17.30 Besøg Foderkøkkenet i driftsgården (begrænsede antal pladser)

Begivenheden løber fra 17.30-21.30

Hvor meget foder skal der til for at mætte alle ZOOs dyr? Hvordan skaffer vi det hele? Spiser dyrene økologisk? Har vi kød nok til alle vores rovdyr? Genbruger vi dyrene i ZOO? Kom forbi ZOOs foderkøkken og stik hovedet ind i køleboksen. 

Hvor: Driftsgården

Tilmelding: Gratis. Begrænsede antal pladser - Tilmeld dig her


Kl. 17.45 Isbjørnene fodres 

Isen smelter og det har stor indvirkning på de arktiske dyr. Men hvilke konsekvenser har det? Bliv klogere på, hvordan isbjørnens levevilkår bliver påvirket af klimaændringerne. 

Hvor: Den Arktiske Ring


Kl. 18.00-21.30 Besøg Zoolab 

I Zoolab sætter vi fokus på rovdyr og byttedyr. Hvordan kan man for eksempel kende forskel på et rovdyrs og et byttedyrs tænder? Brug dine pilfingre og lær mere om dyrene. 

Hvor: I Elefanthuset


Kl. 18.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig her


Kl. 18.00 Talk: Naturens kræsenpinde - fra panda til kolibri. 

Mennesker og grise kan spise næsten hvad som helst, mens mange andre dyr er specialiserede til at leve af helt specielle ting. Hør dyrlæge Mads Bertelsen fortælle om disse specialister og om hvordan ZOO løser udfordringen med at skaffe mad på bordet til dyr, der kun spiser snegle, blade eller bambus.

Mads Bertelsen arbejder til daglig som klinisk- og forskningsdyrlæge i ZOO.

Hvor: Scenen ved Zootårnet  


Kl. 18.00 Pingvinerne fodres
 

Hvor: Pingvinanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 19.00 Besøg Tapiranlægget (begrænsede antal pladser)

Tapiren er et lidt mærkeligt dyr, som i naturen lever af vandplanter i den fugtige regnskov. Hvis du gerne vil vide mere om tapiren, har du nu mulighed for at komme ind i dens anlæg og gemme noget foder (børn skal være i følge med en voksen).

Hvor: Ved Tapiranlægget 

Varighed: 30 min. 

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig og familien her


Kl. 19.00 Besøg Tropezookøkkenet (begrænsede antal pladser)

Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop og en sommerfugl? Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Lær meget mere om, hvad alle vores eksotiske arter spiser og se med i fryseren, når dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo

Varighed: 120 min.

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig og familien her


Kl. 19.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 19.00-20.00 Fra tunge til tarm

Se med, når ZOOs dyrlæge og dyrelægestuderende dissekerer et dyr. Lær om dyrenes opbygning og hvordan maden bevæger sig igennem dyrets krop fra tunge til tarm.

Hvor: Ved Zootårnet, Hovedindgangen


Kl. 20.00-21.30 Smag på Wilhelmbrættet (begrænsede antal pladser) 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 20.00 Besøg Løveanlægget (begrænsede antal pladser) 

Vores dyrepasser har for en stund lukket løverne ind i stalden, så I kan komme ind og se, hvordan de bor. Oplev, hvordan det er at være løve i ZOO, lær om berigelse og gå på jagt efter løvespor og kæmpe kradsemærker. 

Hvor: Ved Løveanlægget (Børn skal være i følge med en voksen)

Varighed: 45 min. 

Tilmelding: Gratis. Tilmeld dig og familien her


Kl. 20.00 Søløverne fodres 

Hvor: Søløveanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 21.00 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen  


Køb billet

Program torsdag 22. august

Obs. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i programmet 


Kl. 09.00-21.30 FN's Verdensmål

Opdag, hvordan du med FN's Verdensmål kan hjælpe alt fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst.


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio

Foregår løbende fra 09.00-21.30

Plastic fra mad til naturen og tilbage på vores tallerken

Hvor: Norden/Den Arktiske Ring 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio 

Foregår løbende fra 09.00-21.30

The Waste Exhibition af Sweet Sneak Studio 

Hvor: Fra søløverne til Elefanthuset til leoparderne


Kl. 10.00 Hør om pandaerne

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 10.30 Chimpanserne fodres 

Hvor: Chimpanseanlægget ved Tropezoo


Kl. 10.45 Flodhesten fodres 

Hvor: Flodhesteanlægget ved Savannen


Fra kl. 11.00 Lima by Mercedes

Lima by Mercedes er en lille madvogn, hvor køkkenchefen Mercedes Vasquez' hjerte banker for latinamerikansk fisk og skaldyr.

Hvor: Terrassen foran Villaen


Kl. 11.00 Besøg køkkenet i Tropezoo 

Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop? Bliv klogere på, hvad ZOOs eksotiske arter spiser, mens dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo


Kl. 11.15 Kamelerne fodres 

Hvordan har kamelen tilpasset sig nogle helt ekstreme levevilkår? Hør med, når vi fortæller om kamelens pukler, som fungerer som enorme madpakker med helt op til 36 kilo fedt i hver pukkel. 

Hvor: Ved kamelerne  


Kl. 11.45 Elefanterne fodres udenfor 

Hvor: Ved Elefantanlægget


11.45 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Søen bag Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Johns Hotdog Deli

Byg din egen gourmet hotdog

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Banana

Økologisk og vegansk is lavet af overskudsbananer

Hvor: Ved Abetorvet


Kl. 12.00 Smag på Wilhelmbrættet (tilmelding ikke påkrævet) 

Mellem kl. 12.00-17.00

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 165 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer små dele-hapsere med fokus på nordisk vildt og lokale grøntsager. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet

Hvor: Ved Verdenspladsen 


Kl. 13.00 De Sydamerikanske fugle fodres  

Hvor: Fuglevolieren overfor Løveanlægget


Kl. 13.30 Bavianerne fodres

Hvor: Ved Baviananlægget


Kl. 13.30 Rovdyrene fodres - se hvilke i dagens program


Kl. 14.00 Bliv klogere på rensdyrene 

Renerne lever i store flokke, der årligt foretager lange vandringer. Rensdyret bliver brugt som husdyr af samerne, men bliver ikke holdt i stald eller indhegninger. Lær mere om rensdyrene.

Hvor: Rensdyranlægget


Kl. 14.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 15.00-20.00 Verdens bedste børnemad

Kom og opdag, hvordan vi med vores egen mad kan være med til at passe på dyrenes levesteder.  

Vi inviterer børnene en tur i det mobile køkken, hvor der skal laves smagsprøver på fremtidens måltid. Børn der mestrer madhåndværket, er nemlig vigtige for at fremtidens måltider kan blive både velsmagende, varierede og klimavenlige.

Kig forbi og steg dit eget fladbrød og lav lækker grøn topping af sommerens grøntsager til.

Hvor: Børnezoo 

Deltagelse: Gratis


Kl. 15.00 Rødder & Vin 

Begivenheden sker løbende fra 15.00-21.30

I Zootårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin og dertilhørende snacks til vinen. 

Hvor: Zootårnet 


Kl. 15.00-19.00 Fremtidens proteinkilde 

Besøg Naturbasen og bag dit eget proteinbrød med insekter. Smag på stegte melbillelarver og lær mere om et af de dyr, der er ekspert i at fange og spise insekter - flagermusen! 

Hvor: Ved Zooarenaen


Kl. 15.00 Pingvinerne fodres

Hvor: Pingvinanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 15.15 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 16.00-17.00 Talk: Banteng-biksemad - en sjælden kilde til protein på Java

Dyrlæge Carsten Grøndahl beretter om sine ekspeditioner til den tætte jungle på Java, hvor han har været med til at fange den sky banteng-okse for at sætte GPS sendere på dem. Hør om ZOOs bestræbelser på at beskytte truede dyr i naturen og om en varm og farlig dag på kontoret.

Carsten Grøndahl er mangeårig dyrlæge i ZOO samt rutineret foredragsholder for blandt andet dyrlægestuderende.

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 16.00 Flodsvinene fodres 

Hvor: Pampassen


Kl. 16.30 Kænguruerne fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget


Kl. 17.00-18.00 Live destillering af gin

Er du pjattet med gin? Så kom og vær med, når ginmanden Henrik Hammer laver en live destillering af gin. Henrik Hammer har lavet flere gins, der er blevet kåret som verdens bedste i deres kategorier. Én gin er faktisk kåret til verdens absolut bedste!

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 17.00 Hear about the giant pandas (English)


Kl. 17.00 Vil du spise bæredygtigt? - Kom til Zero Waste Dinner (begrænsede antal pladser)

Målet med Zero Waste Dinner er at skabe opmærksomhed og starte samtaler om emnerne klima, natur, fremtidig madforsyning og dyreetik. Pop up-middagen kredser om en tre-retters menu kreeret af Antje De Vries, som ikke forårsager madspild og indeholder bæredygtige ingredienser. 

Pris: 650 kr. ekskl. drikkevarer (entré til ZOO ikke inkluderet) - Tilmeld dig her

Inkluderet: Forret: Fermenterede soyabønner, marinerede korn, krydrede, syltede abrikoser, akacie-honning og lucernespirer. Hovedret: Grillet banan Sumatra-stil, marinerede bambusskud, asiatisk salat, sauce med noter af bark. Dessert: Flydende isbjerg, marengs med havtorn

Hvor: Afrikanske hytte ved Savannen

Obs. vi gør opmærksom på, at der ikke er børnemenu og henviser derfor til vores mange andre madarrangementer


Kl. 17.30-20.30 Bliv en stjerne til at mindske madspild!

Besøg Too Good To Go og bliv en stjerne til at mindske madspild. Tag dine børn, ven eller kæreste under armen og lær blandt andet om bananens rejse, få seje præmier med hjem og smag på lækre overskudssnacks. 

Hvor: Børnezoo

Deltagelse: Gratis


Kl. 18.00-19.30 Smag på Wilhelmbrættet 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år)

Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Fra 17.30 Restaurant FOLK 

ZOOs familierestaurant FOLK byder på klassiske, danske favoritter i en bæredygtig tapning til store og små. Vi serverer Boller i karry, Spaghetti Bolognese, Stegt flæsk, Gammeldags æbletærte og Blommetærte, hvor smag, struktur og duft er familært samtidig med, at der er skruet ned for klimaaftrykket og op for sudheden.

Hvad: A la carte menu fra kl. 17.30 (kræver ingen reservation)

Boller i karry: kødboller lavet på kylling med linser, karamelliseret selleri, æbletern, karry sauce og kogt perlebyg. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Spaghetti bolognese: bolognese af rådyr, svampe og aubergine serveret med frisk pasta. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret). 

Stegt flæsk: Stegte kartofler og syltet rødbede, stegt flæsk, gulerod og sprød tempeh, luftig sauce med persilleolie. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Gammeldags æblekage: Æblekage lavet på økologiske danske æbler og sprød perlebyg. Pris: 85 kr. /børn 55 kr. pr. ret)

Blommetærte a la Sobczyk. Pris: 85 kr. 

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.

Fra kl. 17.30 Bistro panpan

Hanpandaen Xing Er er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. I det nye Pandaanlæg finder du Bistro panpan, som byder på en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine samt et kig til hanpandaen.

Hvad: 3-retters klimavenlig menu fra kl. 17.30 

Kammusling i egen skal a la panpan

Morkel-faseret vagtel med sæsonens grønt og vadouvan sauce 

Blåbær, blåbær og blåbær - marineret blåbær, blåbærsorbet, ingefær og urter 

Pris: 350 kr. for menu / 3 glas vinmenu 195 kr. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Reservation: Book bord her

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Kl. 17.30-21.30 Besøg Børnezoo 

I Børnezoo kan du komme helt tæt på husdyr fra hele verden. Hør, hvad vi bruger dyrene til og hvor vores mad kommer fra. Se hvad dyrene spiser og vær med til at fodre dem. Hjælp med at gøre dyrenes dag/aften mere spændende.

Hvor: Ved Børnezoo 


Kl. 17.30-21.30 Workshop: Gæt en lort

Kan du kende forskel på en lort fra en kamel eller en ko? Ved du, hvor mange kilo lort en panda lægger om dagen? Og hvad betyder farven på lorten? Kig forbi ZOOs workshop og bliv klogere på dyrenes lort.

Hvor: Ved Verdenspladsen


Kl. 17.30 Besøg Foderkøkkenet i driftsgården (begrænsede antal pladser)

Begivenheden løber fra 17.30-21.30

Hvor meget foder skal der til for at mætte alle ZOOs dyr? Hvordan skaffer vi det hele? Spiser dyrene økologisk? Har vi kød nok til alle vores rovdyr? Genbruger vi dyrene i ZOO? Kom forbi ZOOs foderkøkken og stik hovedet ind i køleboksen. 

Hvor: Driftsgården

Tilmelding: Gratis. Begrænsede antal pladser - Tilmeld dig her


Kl. 17.30 ZOOs gartner fortæller 

Begivenheden løber hele aftenen mellem kl. 17.30-20.00

Kom forbi ZOOs gartneri og hør gartnerne fortælle om ZOOs grønne tage og beplantningen i dyrenes anlæg. 

Hvor: Gartneriet nær Sydamerikaområdet


Kl. 17.45 Isbjørnene fodres 

Isen smelter og det har stor indvirkning på de arktiske dyr. Men hvilke konsekvenser har det? Bliv klogere på, hvordan isbjørnens levevilkår bliver påvirket af klimaændringerne. 

Hvor: Den Arktiske Ring


Kl. 18.00-21.30 Besøg Zoolab 

I Zoolab sætter vi fokus på rovdyr og byttedyr. Hvordan kan man for eksempel kende forskel på et rovdyrs og et byttedyrs tænder? Brug dine pilfingre og lær mere om dyrene. 

Hvor: I Elefanthuset


Kl. 18.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: Gratis - tilmeld dig her


Kl. 18.00 Talk: Kan fødevareproduktion og truede dyr gå hånd i hånd? 

Zoolog Ann-Katrine Garn fortæller om nogle af de konflikter, der eksisterer mellem effektiv fødevareproduktion og beskyttelse af danske dyrearter med særligt fokus på bier og padder i kulturlandskabet. Udfordringerne er mange, men der er heldigvis også mange løsninger.

Ann-Katrine Garn arbejder som zoolog i ZOO og er formand for den danske IUCN komite (International Union for Conservation of Nature).

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 18.00 En arktisk skaldyrsfest i selskab med isbjørnene (obs. begrænsede antal pladser) 

Hvornår har du sidst spist middag med en isbjørn? Nu kan du komme til skaldyrsmiddag hos isbjørnene under ZOO Food Festival. Vi byder indenfor til en særlig middag i havets tegn midt i isbjørnenes anlæg i Den Arktiske Ring.

Pris: 595 kr. (menuen vil blive serveret som deleretter ved langborde) 

Menu: Østers, dampede blåmuslinger, bagte knivmuslinger, pil selv-rejer, friterede fjordrejer, jomfruhummere, krabbe, kammuslinger i egen skal, laksetartar, tang, mayonaise og vinaigrette, brød og smør.  

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Den Arktiske Ring

Køb billet her


Kl. 18.00 Besøg vandbehandlingen ved flodhestehuset

Begivenheden løber fra kl. 18.00-20.00

Du er inviteret ind i flodhestehuset, hvor du skal med på en lille rundvisning. Hør om ZOOs vandbehandlingsanlæg og ZOOs grønne tiltag samt hvordan vi genanvender vand og varme i dyrenes anlæg. 

Hvor: Ved Flodhestehuset 


Kl. 18.00 Besøg Tropezookøkkenet (begrænsede antal pladser)

Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop og en sommerfugl? Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Lær meget mere om, hvad alle vores eksotiske arter spiser og se med i fryseren, når dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo

Varighed: 120 min.

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig og familien her


Kl. 19.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 19.00-20.00 Fra tunge til tarm

Se med, når ZOOs dyrlæge og dyrelægestuderende dissekerer et dyr. Lær om dyrenes opbygning og hvordan maden bevæger sig igennem dyrets krop fra tunge til tarm.

Hvor: Ved Zootårnet, Hovedindgangen


Kl. 19.30 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Ved Fuglevolieren


Kl. 20.00-21.30 Smag på Wilhelmbrættet 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år)

Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 20.00 Vil du spise bæredygtigt? - Kom til Zero Waste Dinner (begrænsede antal pladser)

Målet med Zero Waste Dinner er at skabe opmærksomhed og starte samtaler om emnerne klima, natur, fremtidig madforsyning og dyreetik. Pop up-middagen kredser om en tre-retters menu kreeret af Antje De Vries, som ikke forårsager madspild og indeholder bæredygtige ingredienser. 

Pris: 650 kr. ekskl. drikkevarer (entré til ZOO ikke inkluderet) - Tilmeld dig her

Inkluderet: Forret: Fermenterede soyabønner, marinerede korn, krydrede, syltede abrikoser, akacie-honning og lucernespirer. Hovedret: Grillet banan Sumatra-stil, marinerede bambusskud, asiatisk salat, sauce med noter af bark. Dessert: Flydende isbjerg, marengs med havtorn

Hvor: Afrikanske hytte ved Savannen

Obs. vi gør opmærksom på, at der ikke er børnemenu og henviser derfor til vores mange andre madarrangementer


Kl. 20.00 Pingvinerne fodres
 

Hvor: Pingvinanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 20.00 Besøg Løveanlægget (begrænsede antal pladser) 

Vores dyrepasser har for en stund lukket løverne ind i stalden, så I kan komme ind og se, hvordan de bor. Oplev, hvordan det er at være løve i ZOO, lær om berigelse og gå på jagt efter løvespor og kæmpe kradsemærker. 

Hvor: Ved Løveanlægget (Børn skal være i følge med en voksen)

Varighed: 45 min. 

Tilmelding: Gratis. Tilmeld dig og familien her


Kl. 20.30 Besøg elefanternes anlæg (begrænsede antal pladser)

Hvor meget foder spiser en elefant på en dag? Kom ind og oplev elefanternes anlæg indefra, mens elefanterne er i stalden. Gå i deres kæmpe fodspor og hjælp formidleren med at gemme foder i anlægget. 

Hvor: Ved Elefantanlægget (Børn skal være i følge med en voksen)

Varighed: 30 min. 

Tilmelding: Gratis. Tilmeld dig her


Kl. 20.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 21.00 Bavianerne fodres 

Hvor: Ved Baviananlægget


Køb billet

Program fredag 23 august

Obs. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i programmet 


Kl. 09.00-21.30 FN's Verdensmål

Opdag, hvordan du med FN's Verdensmål kan hjælpe alt fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst.


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio

Foregår løbende fra 09.00-21.30

Plastic fra mad til naturen og tilbage på vores tallerken

Hvor: Norden/Den Arktiske Ring 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio 

Foregår løbende fra 09.00-21.30

The Waste Exhibition af Sweet Sneak Studio 

Hvor: Fra søløverne til Elefanthuset til leoparderne


Kl. 10.00 Hør om pandaerne

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 10.30 Chimpanserne fodres 

Hvor: Chimpanseanlægget ved Tropezoo


Kl. 10.45 Flodhesten fodres 

Hvor: Flodhesteanlægget ved Savannen


Kl. 11.00 Besøg køkkenet i Tropezoo 

Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop? Bliv klogere på, hvad ZOOs eksotiske arter spiser, mens dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo


Fra kl. 11.00 Lima by Mercedes

Lima by Mercedes er en lille madvogn, hvor køkkenchefen Mercedes Vasquez' hjerte banker for latinamerikansk fisk og skaldyr.

Hvor: Terrassen foran Villaen


Kl. 11.15 Kamelerne fodres 

Hvordan har kamelen tilpasset sig nogle helt ekstreme levevilkår? Hør med, når vi fortæller om kamelens pukler, som fungerer som enorme madpakker med helt op til 36 kilo fedt i hver pukkel. 

Hvor: Ved kamelerne  


Kl. 11.45 Elefanterne fodres udenfor 

Hvor: Ved Elefantanlægget


11.45 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Ved Fuglevolieren bag Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Johns Hotdog Deli

Byg din egen gourmet hotdog

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Banana

Økologisk og vegansk is lavet af overskudsbananer

Hvor: Ved Abetorvet


Kl. 12.00 Smag på Wilhelmbrættet (tilmelding ikke påkrævet)

Mellem kl. 12.00-17.30

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 165 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år)

Prisen inkluderer små dele-hapsere med fokus på nordisk vildt og lokale grøntsager. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen 


Kl. 13.00 De Sydamerikanske fugle fodres
 

Hvor: Fuglevolieren overfor Løveanlægget


Kl. 13.30 Bavianerne fodres

Hvor: Ved Baviananlægget


Kl. 13.30 Rovdyrene fodres - se hvilke i dagens program


Kl. 14.00 Bliv klogere på rensdyrene 

Renerne lever i store flokke, der årligt foretager lange vandringer. Rensdyret bliver brugt som husdyr af samerne, men bliver ikke holdt i stald eller indhegninger. Lær mere om rensdyrene.

Hvor: Rensdyranlægget


Kl. 14.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 15.00 Rødder & Vin 

Begivenheden sker løbende fra 15.00-21.30

I Zootårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin og dertilhørende snacks til vinen. 

Hvor: Zootårnet 


Kl. 15.00-16.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig her


Kl. 15.00-19.00 Fremtidens proteinkilde 

Besøg Naturbasen og bag dit eget proteinbrød med insekter. Smag på stegte melbillelarver og lær mere om et af de dyr, der er ekspert i at fange og spise insekter - flagermusen! 

Hvor: Ved Zooarenaen


Kl. 15.15 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 16.00 Talk: Kan ZOOs genetikere hjælpe med at opklare jagtforbrydelser? 

ZOOs genetiker Christina Hvilsom fortæller, hvordan mange dyrs genetiske signatur er specifik for det område, de kommer fra, og hvordan denne viden kan bruges til at retsforfølge krybskytter og genforene konfiskerede dyr med deres artsfæller.

Christina Hvilsom arbejder til daglig som zoolog og genetiker i ZOO

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 16.00 Flodsvinene fodres 

Hvor: Pampassen


Kl. 16.30 Kænguruerne fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget


Kl. 17.00 Hear about the giant pandas (English)


Kl. 17.00 Talk med Bengt Holst

Hvordan fanger rovdyrene deres bytte - fra edderkopper og insekter til løver og tigre.

Hvor: Scenen under Zootårnet 


Kl. 17.00 Smag på ZOO med Thomas Laursen (begrænsede antal pladser)

Har du prøvet at sanke? Formentligt har du prøvet det helt uden at vide, at det er det, det hedder.  At sanke betyder nemlig noget så simpelt som at samle og plukke råvarer fra naturens madkammer. Nu har du muligheden for en sanketur med Thomas Laursen, forfatteren bag 'Vild' og 'Vild mad i køkkenet'.

Hvor: Starter ved Zootårnet (mød op 5 minutter før) 

Pris: 50 kr. - Tilmeld dig her


Fra 17.30 Restaurant FOLK 

ZOOs familierestaurant FOLK byder på klassiske, danske favoritter i en bæredygtig tapning til store og små. Vi serverer Boller i karry, Spaghetti Bolognese, Stegt flæsk, Gammeldags æbletærte og Blommetærte, hvor smag, struktur og duft er familært samtidig med, at der er skruet ned for klimaaftrykket og op for sudheden. 

Hvad: A la carte menu fra kl. 17.30 (kræver ingen reservation)

Boller i karry: kødboller lavet på kylling med linser, karamelliseret selleri, æbletern, karry sauce og kogt perlebyg. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Spaghetti bolognese: bolognese af rådyr, svampe og aubergine serveret med frisk pasta. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret). 

Stegt flæsk: Stegte kartofler og syltet rødbede, stegt flæsk, gulerod og sprød tempeh, luftig sauce med persilleolie. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Gammeldags æblekage: Æblekage lavet på økologiske danske æbler og sprød perlebyg. Pris: 85 kr. /børn 55 kr. pr. ret)

Blommetærte a la Sobczyk. Pris: 85 kr. 

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.

 

Fra kl. 17.30 Bistro panpan

Hanpandaen Xing Er er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. I det nye Pandaanlæg finder du Bistro panpan, som byder på en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine samt et kig til hanpandaen.

Hvad: 3-retters klimavenlig menu fra kl. 17.30 

Kammusling i egen skal a la panpan

Morkel-faseret vagtel med sæsonens grønt og vadouvan sauce 

Blåbær, blåbær og blåbær - marineret blåbær, blåbærsorbet, ingefær og urter 

Pris: 350 kr. for menu / 3 glas vinmenu 195 kr. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Reservation: Book bord her

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Kl. 17.30-20.30 Bliv en stjerne til at mindske madspild!

Besøg Too Good To Go og bliv en stjerne til at mindske madspild. Tag dine børn, ven eller kæreste under armen og lær blandt andet om bananens rejse, få seje præmier med hjem og smag på lækre overskudssnacks. 

Hvor: Børnezoo

Deltagelse: Gratis


Kl. 18.00-19.30 Smag på Wilhelmbrættet 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år)

Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 17.30 Besøg Foderkøkkenet i driftsgården (begrænsede antal pladser)

Begivenheden løber fra 17.30-21.30

Hvor meget foder skal der til for at mætte alle ZOOs dyr? Hvordan skaffer vi det hele? Spiser dyrene økologisk? Har vi kød nok til alle vores rovdyr? Genbruger vi dyrene i ZOO? Kom forbi ZOOs foderkøkken og stik hovedet ind i køleboksen. 

Hvor: Driftsgården

Tilmelding: Gratis. Begrænsede antal pladser - Tilmeld dig her


Kl. 18.00 En arktisk skaldyrsfest i selskab med isbjørnene (obs. begrænsede antal pladser) 

Hvornår har du sidst spist middag med en isbjørn? Nu kan du komme til skaldyrsmiddag hos isbjørnene under ZOO Food Festival. Vi byder indenfor til en særlig middag i havets tegn midt i isbjørnenes anlæg i Den Arktiske Ring.

Pris: 595 kr. (menuen vil blive serveret som deleretter ved langborde) 

Menu: Østers, dampede blåmuslinger, bagte knivmuslinger, pil selv-rejer, friterede fjordrejer, jomfruhummere, krabbe, kammuslinger i egen skal, laksetartar, tang, mayonaise og vinaigrette, brød og smør.  

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Den Arktiske Ring

Køb billet her 


Kl. 17.30-21.30 Workshop: Gæt en lort

Kan du kende forskel på en lort fra en kamel eller en ko? Ved du, hvor mange kilo lort en panda lægger om dagen? Og hvad betyder farven på lorten? Kig forbi ZOOs workshop og bliv klogere på dyrenes lort.

Hvor: Ved Verdenspladsen


Kl. 17.45 Isbjørnene fodres 

Isen smelter og det har stor indvirkning på de arktiske dyr. Men hvilke konsekvenser har det? Bliv klogere på, hvordan isbjørnens levevilkår bliver påvirket af klimaændringerne. 

Hvor: Den Arktiske Ring


Kl. 17.30-21.30 Besøg Børnezoo 

I Børnezoo kan du komme helt tæt på husdyr fra hele verden. Hør, hvad vi bruger dyrene til og hvor vores mad kommer fra. Se hvad dyrene spiser og vær med til at fodre dem. Hjælp med at gøre dyrenes dag/aften mere spændende.

Hvor: Ved Børnezoo 


Kl. 18.00-21.30 Besøg Zoolab 

I Zoolab sætter vi fokus på rovdyr og byttedyr. Hvordan kan man for eksempel kende forskel på et rovdyrs og et byttedyrs tænder? Brug dine pilfingre og lær mere om dyrene. 

Hvor: I Elefanthuset


Kl. 18.00 Talk: Lunden - før en nordatlantisk lækkerbisken - nu på vej mod udryddelse 

ZOOs kurator og fuglespecialist Flemming Nielsen fortæller, hvordan den farvestrålende søpapegøje, der tidligere blev nydt som delikatesse, nu er i krise – ikke fordi den er blevet jaget, men måske fordi havets temperatur stiger. Hør om Lunden i naturen – men også i ZOO.

Flemming Nielsen er kurator i ZOO, og arbejder til daglig med at forvalte ZOOs dyrebestand.

Hvor: Scenen ved Zootårnet 


Kl. 18.00-19.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: Gratis - tilmeld dig her


Kl. 18.00 Besøg Tropezookøkkenet (begrænsede antal pladser)

Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop og en sommerfugl? Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Lær meget mere om, hvad alle vores eksotiske arter spiser og se med i fryseren, når dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo

Varighed: 120 min.

Tilmelding: Gratis - Tilmeld dig og familien her


Kl. 18.00 Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab (Begrænsede antal pladser)

Vær med, når Copenhagen Coffee Lab fortæller om deres virksomhed og kaffe. Hør om deres projekter i udlandet, ristning og brygning af kaffen og få en smagsprøve. 

Hvor: Kaffepavillionen ved Hovedindgangen 

Varighed: 60 min. 

Tilmelding: Gratis. Tilmeld dig her


Kl. 19.00 
Smag på ZOO med Thomas Laursen (begrænsede antal pladser)

Har du prøvet at sanke? Formentligt har du prøvet det helt uden at vide, at det er det, det hedder.  At sanke betyder nemlig noget så simpelt som at samle og plukke råvarer fra naturens madkammer. Nu har du muligheden for en sanketur med Thomas Laursen, forfatteren bag 'Vild' og 'Vild mad i køkkenet'.

Hvor: Starter ved Zootårnet (mød op 5 minutter før) 

Pris: 50 kr. - Tilmeld dig her


Kl. 19.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 19.00-20.00 Fra tunge til tarm

Se med, når ZOOs dyrlæge og dyrelægestuderende dissekerer et dyr. Lær om dyrenes opbygning og hvordan maden bevæger sig igennem dyrets krop fra tunge til tarm.

Hvor: Ved Zootårnet, Hovedindgangen


Kl. 19.30 Hør om pingvinerne 

Hvor: Pingvinanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 20.00-21.30 Smag på Wilhelmbrættet 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år)

Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 20.00 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 20.30 Hør om elefanterne 

Hvor: Elefantanlægget


Kl. 21.00 Hør om bavianerne 

Hvor: Ved Elefantanlægget 


Køb billet

Program lørdag 24. august

Obs. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i programmet 


Kl. 09.00-21.30 FN's Verdensmål

Opdag, hvordan du med FN's Verdensmål kan hjælpe alt fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst. 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio

Foregår løbende fra 09.00-21.30

Plastic fra mad til naturen og tilbage på vores tallerken

Hvor: Norden/Den Arktiske Ring 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio 

Foregår løbende fra 09.00-21.30

The Waste Exhibition af Sweet Sneak Studio 

Hvor: Fra søløverne til Elefanthuset til leoparderne


Kl. 9.00-20.30 Bliv en stjerne til at mindske madspild!

Besøg Too Good To Go og bliv en stjerne til at mindske madspild. Tag dine børn, ven eller kæreste under armen og lær blandt andet om bananens rejse, få seje præmier med hjem og smag på lækre overskudssnacks. 

Hvor: Børnezoo

Deltagelse: Gratis


Kl. 09.00-14.00 Fremtidens proteinkilde 

Besøg Naturbasen og bag dit eget proteinbrød med insekter. Smag på stegte melbillelarver og lær mere om et af de dyr, der er ekspert i at fange og spise insekter - flagermusen! 

Hvor: Ved Zooarenaen


Kl. 10.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 10.30-21.30 Besøg Børnezoo


Kl. 10.45 Flodhestene fodres udenfor 

Hvor: Flodhesteanlægget ved Savannen


Kl. 11.00-21.30 Besøg Zoolab

I Zoolab sætter vi fokus på rovdyr og byttedyr. Hvordan kan man for eksempel kende forskel på et rovdyrs og et byttedyrs tænder? Brug dine pilfingre og lær mere om dyrene. 

Hvor: I Elefanthuset


Fra kl. 11.00 Lima by Mercedes

Lima by Mercedes er en lille madvogn, hvor køkkenchefen Mercedes Vasquez' hjerte banker for latinamerikansk fisk og skaldyr.

Hvor: Terrassen foran Villaen


Kl. 11.30 Kamelerne fodres 

Hvordan har kamelen tilpasset sig nogle helt ekstreme levevilkår? Hør med, når vi fortæller om kamelens pukler, som fungerer som enorme madpakker med helt op til 36 kilo fedt i hver pukkel. 

Hvor: Ved kamelerne


Kl. 11.45 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Fuglevolieren overfor Zootårnet


Kl. 12.00 Smag på Wilhelmbrættet 

Mellem kl. 12.00-21.30

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 165 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer små dele-hapsere med fokus på nordisk vildt og lokale grøntsager. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen 


Kl. 12.00-16.00 Workshop: Gæt en lort

Kan du kende forskel på en lort fra en kamel eller en ko? Ved du, hvor mange kilo lort en panda lægger om dagen? Og hvad betyder farven på lorten? Kig forbi ZOOs workshop og bliv klogere på dyrenes lort.

Hvor: Ved Verdenspladsen


Kl. 12.00-21.30 Banana

Økologisk og vegansk is lavet af overskudsbananer

Hvor: Ved Abetorvet


Kl. 12.00-21.30 Oles Gård

Økologiske pizzaer direkte fra stenovnen

Hvor: Ved Børnezoo


Kl. 12.00-21.30 Johns Hotdog Deli

Byg din egen gourmet hotdog

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 13.00 Flamingoerne fodres 

Hvor: Ved Fuglevolieren


Kl. 13.00-16.00 Design din egen Hansens Is 

Hansens Is popper i forbindelse med ZOO Food Festival op med 1.000 gratis, friskdryppede og økologiske luksusispinde. Dyp ispinden i Hansens 69%-chokolade og vælg en af Hansens Is fantastiske toppings. 

Hvor: Indgangen til Elefanthuset

Obs. vi gør opmærksom på, at det er først til mølle. 


Kl. 13.30 Bavianerne fodres 

Hvor: Ved Baviananlægget


Kl. 13.30 Rovdyrene fodres - se hvilke i dagens program


Kl. 14.00 Elefanterne lukkes ud til foder 

Hvor: Ved Elefantanlægget


Kl. 14.30 Søløverne fodres 

Hvor: Søløveanlægget ved Verdenspladsen 


Kl. 14.45 Chimpanserne fodres 

Hvor: Chimpanseanlægget ved Tropezoo 


Kl. 15.00 ZOOs rolle i den grønne omstilling - historien om fem flodheste og 30 millioner hårdkogte æg

ZOO tager er stort ansvar ift. dyrebeskyttelse og naturbevarelse rundt om i verden. Over de seneste år har ZOO også taget et stort ansvar for den grønne omstilling i haven på Frederiksberg ved at sænke energiforbruget. Hør, hvordan ZOO arbejder med at indfri de høje mål for den grønne omstilling og hvad vi allesammen kan gøre for at efterlade et mindre klimaaftryk.

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 15.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 15.30-21.30 Rødder & Vin 

I Zootårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin og dertilhørende snacks til vinen. 

Hvor: Zootårnet 


Kl. 16.00 Flodsvinene fodres 

Hvor: Pampassen


Kl. 16.00 Fra tunge til tarm

Se med, når ZOOs dyrlæge og dyrelægestuderende dissekerer et dyr. Lær om dyrenes opbygning og hvordan maden bevæger sig igennem dyrets krop fra tunge til tarm.

Hvor: Ved Zootårnet, Hovedindgangen


Kl. 16.30 Kænguruerne fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget


Kl. 17.00 
Smag på ZOO med Thomas Laursen (begrænsede antal pladser)

Har du prøvet at sanke? Formentligt har du prøvet det helt uden at vide, at det er det, det hedder.  At sanke betyder nemlig noget så simpelt som at samle og plukke råvarer fra naturens madkammer. Nu har du muligheden for en sanketur med Thomas Laursen, forfatteren bag 'Vild' og 'Vild mad i køkkenet'.

Hvor: Starter ved Zootårnet (mød op 5 minutter før) 

Pris: 50 kr. - Tilmeld dig her


Kl. 17.00 Hear about the giant pandas (English)


Kl. 17.00-18.00 Live destillering af gin

Er du pjattet med gin? Så kom og vær med, når ginmanden Henrik Hammer laver en live destillering af gin. Henrik Hammer har lavet flere gins, der er blevet kåret som verdens bedste i deres kategorier. Én gin er faktisk kåret til verdens absolut bedste!

Hvor: Scenen ved Zootårnet

 

Fra 17.30 Restaurant FOLK 

ZOOs familierestaurant FOLK byder på klassiske, danske favoritter i en bæredygtig tapning til store og små. Vi serverer Boller i karry, Spaghetti Bolognese, Stegt flæsk, Gammeldags æbletærte og Blommetærte, hvor smag, struktur og duft er familært samtidig med, at der er skruet ned for klimaaftrykket og op for sudheden.

Hvad: A la carte menu fra kl. 17.30 (kræver ingen reservation)

Boller i karry: kødboller lavet på kylling med linser, karamelliseret selleri, æbletern, karry sauce og kogt perlebyg. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Spaghetti bolognese: bolognese af rådyr, svampe og aubergine serveret med frisk pasta. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret). 

Stegt flæsk: Stegte kartofler og syltet rødbede, stegt flæsk, gulerod og sprød tempeh, luftig sauce med persilleolie. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Gammeldags æblekage: Æblekage lavet på økologiske danske æbler og sprød perlebyg. Pris: 85 kr. /børn 55 kr. pr. ret)

Blommetærte a la Sobczyk. Pris: 85 kr. 

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Fra kl. 17.30 Bistro panpan

Hanpandaen Xing Er er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. I det nye Pandaanlæg finder du Bistro panpan, som byder på en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine samt et kig til hanpandaen.

Hvad: 3-retters klimavenlig menu fra kl. 17.30 

Kammusling i egen skal a la panpan

Morkel-faseret vagtel med sæsonens grønt og vadouvan sauce 

Blåbær, blåbær og blåbær - marineret blåbær, blåbærsorbet, ingefær og urter 

Pris: 350 kr. for menu / 3 glas vinmenu 195 kr. 

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Reservation: Book bord her

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Kl. 18.00-19.30 Smag på Wilhelmbrættet (Begrænsede antal pladser) 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 18.00 En arktisk skaldyrsfest i selskab med isbjørnene (obs. begrænsede antal pladser) 

Hvornår har du sidst spist middag med en isbjørn? Nu kan du komme til skaldyrsmiddag hos isbjørnene under ZOO Food Festival. Vi byder indenfor til en særlig middag i havets tegn midt i isbjørnenes anlæg i Den Arktiske Ring.

Pris: 595 kr. (menuen vil blive serveret som deleretter ved langborde) 

Menu: Østers, dampede blåmuslinger, bagte knivmuslinger, pil selv-rejer, friterede fjordrejer, jomfruhummere, krabbe, kammuslinger i egen skal, laksetartar, tang, mayonaise og vinaigrette, brød og smør.  

Obs. Entrébillet til ZOO er ikke inkluderet.

Hvor: Den Arktiske Ring

Køb billet her


Kl. 19.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 19.00 
Smag på ZOO med Thomas Laursen (begrænsede antal pladser)

Har du prøvet at sanke? Formentligt har du prøvet det helt uden at vide, at det er det, det hedder.  At sanke betyder nemlig noget så simpelt som at samle og plukke råvarer fra naturens madkammer. Nu har du muligheden for en sanketur med Thomas Laursen, forfatteren bag 'Vild' og 'Vild mad i køkkenet'.

Hvor: Starter ved Zootårnet (mød op 5 minutter før) 

Pris: 50 kr. - Tilmeld dig her


Kl. 19.00 Talk: Banteng-biksemad - en sjælden kilde til protein på Java

Dyrlæge Carsten Grøndahl beretter om sine ekspeditioner til den tætte jungle på Java, hvor han har været med til at fange den sky banteng-okse for at sætte GPS sendere på dem. Hør om ZOOs bestræbelser på at beskytte truede dyr i naturen og om en varm og farlig dag på kontoret.

Carsten Grøndahl er mangeårig dyrlæge i ZOO samt rutineret foredragsholder for blandt andet dyrlægestuderende.

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 19.30 Hør om elefanterne 

Hvor: Ved Elefantanlægget


Kl. 20.00-21.30 Smag på Wilhelmbrættet (Begrænsede antal pladser) 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden.

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt.

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 20.00 Djævlefodring 

Hvor: Tasmanienanlægget


Kl. 20.30 Hør om Savannens dyr

Hvor: Ved Savannen 


Kl. 21.00 Tigerfodring

Hvor: Tigeranlægget ved Asien


Køb billet

Program søndag 25. august

Obs. Vi tager forbehold for eventuelle fejl og ændringer i programmet 


Kl. 09.00-21.30 FN's Verdensmål

Opdag, hvordan du med FN's Verdensmål kan hjælpe alt fra regnskovens liv til pingvinerne på den Sydamerikanske vestkyst. 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio

Foregår løbende fra 09.00-21.30

Plastic fra mad til naturen og tilbage på vores tallerken

Hvor: Norden/Den Arktiske Ring 


Kl. 09.00 Fotoudstilling af Sweet Sneak Studio 

Foregår løbende fra 09.00-21.30

The Waste Exhibition af Sweet Sneak Studio 

Hvor: Fra søløverne til Elefanthuset til leoparderne


Kl. 09.00-14.00 Fremtidens proteinkilde 

Besøg Naturbasen og bag dit eget proteinbrød med insekter. Smag på stegte melbillelarver og lær mere om et af de dyr, der er ekspert i at fange og spise insekter - flagermusen! 

Hvor: Ved Zooarenaen


Kl. 9.00-20.30 Bliv en stjerne til at mindske madspild!

Besøg Too Good To Go og bliv en stjerne til at mindske madspild. Tag dine børn, ven eller kæreste under armen og lær blandt andet om bananens rejse, få seje præmier med hjem og smag på lækre overskudssnacks. 

Hvor: Børnezoo

Deltagelse: Gratis


Kl. 10.00 Hør om pandaerne

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 10.30-20.00 Besøg Børnezoo 


Kl. 10.45 Flodhestene fodres udenfor 

Hvor: Flodhesteanlægget ved Savannen


Kl. 11.00-19.30 Lima by Mercedes

Lima by Mercedes er en lille madvogn, hvor køkkenchefen Mercedes Vasquez' hjerte banker for latinamerikansk fisk og skaldyr.

Hvor: Terrassen foran Villaen


Kl. 11.00-20.00 Besøg Zoolab 

I Zoolab sætter vi fokus på rovdyr og byttedyr. Hvordan kan man for eksempel kende forskel på et rovdyrs og et byttedyrs tænder? Brug dine pilfingre og lær mere om dyrene. 

Hvor: I Elefanthuset


Kl. 11.30 Kamelerne fodres 

Hvordan har kamelen tilpasset sig nogle helt ekstreme levevilkår? Hør med, når vi fortæller om kamelens pukler, som fungerer som enorme madpakker med helt op til 36 kilo fedt i hver pukkel. 

Hvor: Ved kamelerne 


11.45 Dødningehovedaberne fodres 

Hvor: Fuglevolieren overfor Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Johns Hotdog Deli

Byg din egen gourmet hotdog

Hvor: Ved Zootårnet


Kl. 12.00-21.30 Oles Gård

Økologiske pizzaer direkte fra stenovnen

Hvor: Ved Børnezoo


Kl. 12.00 Smag på Wilhelmbrættet 

Mellem kl. 12.00-16.00

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 165 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer små dele-hapsere med fokus på nordisk vildt og lokale grøntsager. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen 


Kl. 12.00-16.00 Workshop: Gæt en lort

Kan du kende forskel på en lort fra en kamel eller en ko? Ved du, hvor mange kilo lort en panda lægger om dagen? Og hvad betyder farven på lorten? Kig forbi ZOOs workshop og bliv klogere på dyrenes lort.

Hvor: Ved Verdenspladsen


Kl. 12.00-21.30 Banana

Økologisk og vegansk is lavet af overskudsbananer

Hvor: Ved Abetorvet


Kl. 13.00 De Sydamerikanske fugle fodres

Hvor: Fuglevolieren overfor Løveanlægget


Kl. 13.00-16.00 Design din egen Hansens Is 

Hansens Is popper i forbindelse med ZOO Food Festival op med 1.000 gratis, friskdryppede og økologiske luksusispinde. Dyp ispinden i Hansens 69%-chokolade og vælg en af Hansens Is fantastiske toppings. 

Hvor: Indgangen til Elefanthuset

Obs. vi gør opmærksom på, at det er først til mølle. 


Kl. 13.30 Bavianerne fodres 

Hvor: Ved Baviananlægget


Kl. 13.30 Rovdyrene fodres - se hvilke i dagens program


Kl. 14.00 Elefanterne lukkes ud til foder 

Hvor: Ved Elefantanlægget


Kl. 14.30 Søløverne fodres 

Hvor: Søløveanlægget ved Verdenspladsen 


Kl. 14.45 Chimpanserne fodres 

Hvor: Chimpanseanlægget ved Tropezoo 


Kl. 15.30 Savannens dyr fodres 

Lær, hvordan Savannens dyr bevæger sig afhængig af deres føde. 

Hvor: Savannen 


Kl. 15.30-20.00 Rødder & Vin 

I Zootårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin og dertilhørende snacks til vinen. 

Hvor: Zootårnet 


Kl. 16.00 Flodsvinene fodres 

Hvor: Pampassen


Kl. 16.00 Fra tunge til tarm

Se med, når ZOOs dyrlæge og dyrelægestuderende dissekerer et dyr. Lær om dyrenes opbygning og hvordan maden bevæger sig igennem dyrets krop fra tunge til tarm.

Hvor: Ved Zootårnet, Hovedindgangen


Kl. 16.30 Kænguruerne fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget

Kl. 17.00 Talk: Naturens kræsenpinde - fra panda til kolibri

Mennesker og grise kan spise næsten hvad som helst, mens mange andre dyr er specialiserede til at leve af helt specielle ting. Hør dyrlæge Mads Bertelsen fortælle om disse specialister og om hvordan ZOO løser udfordringen med at skaffe mad på bordet til dyr, der kun spiser snegle, blade eller bambus.

Mads Bertelsen arbejder til daglig som klinisk- og forskningsdyrlæge i ZOO.

Hvor: Scenen ved Zootårnet


Kl. 17.00 Hear about the giant pandas (English)


Kl. 17.00 Besøg køkkenet i Tropezoo

Tropezoos køkken slår dørene op og byder indenfor. Hvor ofte spiser slangen? Hvordan fodrer man en fugleedderkop? Bliv klogere på, hvad ZOOs eksotiske arter spiser, mens dyrepasseren fortæller. 

Hvor: Tropezoo


Kl. 17.00 Besøg Foderkøkkenet i driftsgården (begrænsede antal pladser)

Hvor meget foder skal der til for at mætte alle ZOOs dyr? Hvordan skaffer vi det hele? Spiser dyrene økologisk? Har vi kød nok til alle vores rovdyr? Genbruger vi dyrene i ZOO? Kom forbi ZOOs foderkøkken og stik hovedet ind i køleboksen. 

Hvor: Driftsgården

Tilmelding: Gratis. Begrænsede antal pladser - Tilmeld dig her


Kl. 17.30 Isbjørnene fodres 

Isen smelter og det har stor indvirkning på de arktiske dyr. Men hvilke konsekvenser har det? Bliv klogere på, hvordan isbjørnens levevilkår bliver påvirket af klimaændringerne. 

Hvor: Den Arktiske Ring 


Fra 17.30 Restaurant FOLK 

ZOOs familierestaurant FOLK byder på klassiske, danske favoritter i en bæredygtig tapning til store og små. Vi serverer Boller i karry, Spaghetti Bolognese, Stegt flæsk, Gammeldags æbletærte og Blommetærte, hvor smag, struktur og duft er familært samtidig med, at der er skruet ned for klimaaftrykket og op for sudheden. 

Hvad: A la carte menu fra kl. 17.30 (kræver ingen reservation)

Boller i karry: kødboller lavet på kylling med linser, karamelliseret selleri, æbletern, karry sauce og kogt perlebyg. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Spaghetti bolognese: bolognese af rådyr, svampe og aubergine serveret med frisk pasta. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret). 

Stegt flæsk: Stegte kartofler og syltet rødbede, stegt flæsk, gulerod og sprød tempeh, luftig sauce med persilleolie. Pris: 115 kr. (børn 65 kr. pr. ret)

Gammeldags æblekage: Æblekage lavet på økologiske danske æbler og sprød perlebyg. Pris: 85 kr. /børn 55 kr. pr. ret)

Blommetærte a la Sobczyk. Pris: 85 kr. 

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Fra kl. 17.30 Bistro panpan

Hanpandaen Xing Er er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. I det nye Pandaanlæg finder du Bistro panpan, som byder på en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine samt et kig til hanpandaen.

Hvad: 3-retters klimavenlig menu fra kl. 17.30 

Kammusling i egen skal a la panpan

Morkel-faseret vagtel med sæsonens grønt og vadouvan sauce 

Blåbær, blåbær og blåbær - marineret blåbær, blåbærsorbet, ingefær og urter 

Pris: 350 kr. for menu / 3 glas vinmenu 195 kr. 

Reservation: Book bord her

Obs. Restauranten har ligeledes åbent til frokost med vanligt spisekort.


Kl. 18.00 Hør om pandaerne 

Pandaen er en helt særlig tilpasset bjørn, som næsten udelukkende lever af bambus. Men hvordan kan en bjørn leve kun af bambus? Og hvordan skaffer ZOO bambus nok til så kræsen en bjørn? Bliv klogere på pandaen og bambussen. 

Hvor: Pandaanlægget


Kl. 18.00-19.30 Smag på Wilhelmbrættet 

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm, som serverer vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Råvarerne er enten blevet skudt, fanget med harpun eller hevet op af jorden med de bare næver. Restaurant Wilhelm samarbejder med de lokale landmænd, fiskere og jægere, og kokkene plukker deres egne urter i den vilde natur. Her er der fuld smæk på smagen, og maden akkompagneres af bæredygtige vine fra små gårde rundt om i hele verden. 

Pris: 295 kr. inkl. moms pr. person (75 kr. inkl. moms for barn op til 11 år). Prisen inkluderer vildt fra grillen med grøntsager og urter fra skoven og stranden. Dessert med hvid chokolade, havtorn, honning og sprødt. 

Obs. Entrébillet til ZOO ikke inkluderet.

Hvor: Ved Verdenspladsen

Tilmelding: Tilmeld dig her


Kl. 18.30 Pingvinerne fodres

Hvor: Pingvinanlægget ved Verdenspladsen


Kl. 19.00 Brunbjørne fodres 

Hvor: Bjørneanlægget ved Norden


Kl. 19.15 Flodhestene fodres 

Hvor: Flodhesteanlægget


Kl. 19.30 Djævle Fodres 

Hvor: Tasmanienanlægget


Køb billet