o

KOM TIL VINTER I ZOO

DEN 13. JANUAR - 25. FEBRUAR

I weekenderne uge 2-5 og hele uge 7-8 kan du komme i vinterstemning i Zoo. Der er masser af hyggelige aktiviteter på programmet, og du får med garanti dejligt røde kinder.

Find ud af hvordan det er at leve som samer i det barske polarklima, vær kreativ på nordisk værksted og oplev de nordiske dyr.

I vinterferien kan du bl.a. slå katten af tønden til fastelavn eller finde de romantiske hot spots til valentinsdag.

Husk at du kan få en folder i indgangen med Zoos vinterrute - du har mulighed for at vinde et årskort til Zoo!

PROGRAM WEEKENDER UGE 2-5

Kl. 10.45 Kameltræning
Kl. 11.15 Alkefuglene fodres
Kl. 11.35 Silkeaberne fodres
Kl. 12.45 Følg med rensdyrene til Samepladsen (start ved sælerne)
Kl. 13.00 Mød rensdyrene ved Sameteltet 
Kl. 13.00 Chimpanserne fodres
Kl. 13.30 Rovdyrfodring
Kl. 14.30 Mød en slange i Tropezoo
Kl. 15.00 Girafferne fodres

Følg også med på infoskærmene i Zoo på dagen.

Program for vinterferien i perioden fra 10.-25 februar finder du her.

LÆR OM DYR OG MENNESKER I NORDEN

ALLE HVERDAGE KL. 11-15, SAMT WEEKENDER KL. 11-16

Kom og vær med i samerteltet når Zoos formidlere sætter fokus på dyrene og livet nord for polarcirklen.

Vi arbejder med uld, skind og knogler, laver uldarmbånd og kaster med lasso. Vi skal også kigge på skind og kranier fra dyr, der lever i de kolde egne og meget mere.

Der er tændt op i bålet til nogle hyggelige og lærerige timer. Ses vi?

NORDISK VÆRKSTED I ZOOLAB

WEEKENDER UGE 2-5 KL. 11-15

Besøg Zoolab og vær kreativ i det nordiske værksted. Støb dit eget seje ulvespor i gipsværkstedet! Brug dine pilfingre og lær mere om Nordens dyr.

Du kan også blive kranieXpert og bygge dit eget nordiske dyr i vinterens skulpturkonkurrence.

Zoolab holder selvfølgelig også åbent hele vinterferien med spændende aktiviteter. Klik dig ind på vinterferiens program og læs mere om hvad der sker.

 

VINTERTILBUD I ZOOSHOPPEN

KIG FORBI ZOOSHOPPENS BOGHJØRNE

Mangler du god læsning til de kolde vinteraftener?
Zooshoppen har et super godt tilbud på bogen om den første danske Galatheaekspedition. Det er historien om den godt 26 måneders lange færd over verdenshavene, der bragte drama, intriger og utrolige naturoplevelser med sig.

I boghjørnet på butikkens 1. sal finder du mange andre spændende og sjove bogtitler for både børn og voksne.

Tilbuddet gælder så længe lager haves og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Vintertilbud bog Zoologisk Have

HOLD DIN VINTERFERIE I ZOO

ALLE DAGE FRA 10.-25. FEBRUAR

I vinterferien skruer vi op for stemningen og har oplevelser på programmet hver eneste dag! Slå katten af tønden til fastelavn, find de romantiske hot spots til valentinsdag og meget mere. 

Du kan også følge Zoos vinterrute og vinde et årskort!

SE VINTERFERIENS PROGRAM

KOM TIL MEDRIVENDE FOREDRAG I ZOO

Zoos nye adm. direktør Jørgen Nielsen har store planer for Zoo. Vær med når han fortæller om Havens spændende fremtid og hvad det betyder for dig som gæst i Zoo. Du kan også møde Cecilia Vanman, der bl.a. tager os med på en rejse til verdens dybfryser med titusindvis af kongepingviner.

Zoo har mange spændende foredragsholdere på programmet!

Læs mere om Zoos foredrag og køb billet

Fra vildmarken til Vinter i Zoo

Zoos naturvejleder Eddie Bach byder igen i år vinteren velkommen, når han rykker ind i Zoo med sametelt, bål, snobrød, rensdyr på vandring og kreativt nordisk værksted. Og i år kommer han direkte fra den nordnorske natur som en af de otte deltagere i DRs program Alene i Vildmarken.

Bålene er tændt, friskbagt snobrød sender dufte gennem luften og polardyrene står i deres flotteste vinterpels. Umiddelbart er det dog som om, at dyrene fra Savannen forsøger at stjæle billedet fra de traditionelle vinter- og polardyr med det bedste kneb af alle: nyfødte dyreunger. Hos næsehornene er der netop født det andet næsehorn på tre måneder, hos flodhestene slås de to unger med deres tandløse gummer, giraffen og zebraen ligger helt tæt i opløbet om at levere den næste nyfødte, og hos løverne vimser to kuld løveunger på skift rundt i anlægget. De helt små og kluntede og de lidt større og mere selvsikre, der udfordrer deres far konstant.

Så der er kamp om opmærksomheden i øjeblikket, men Zoos naturvejledere har også deres tricks i ærmet:

”Vi er klar over, at mod dyreunger kæmper de fleste forgæves, men med bål, kranier, skind og historier fra de kolde lande er jeg sikker på, at vi også i år kommer til at tiltrække en masse gæster i sameteltet,” siger naturvejleder Eddie Bach.

Udover hygge og bål danner teltet også ramme om spændende fortællinger fra livet nord for Polarcirklen blandt samere og polardyr. Og skulle det ikke være nok, kan Eddie supplere med sine egne oplevelser fra vildmarken. Han er netop vendt hjem efter at have deltaget i DRs serie ALENE I VILDMARKEN, hvor otte deltagere kæmper om at klare sig længst tid i den norske natur.

”Jeg har lovet ikke at afsløre, hvor langt jeg nåede i konkurrencen, men jeg giver gerne mine bedste overlevelsestricks videre,” siger Eddie. I sameteltet er der også plads til klassiske discipliner som snobrødsbagning og ristning af skumfiduser, så Eddie føler sig alt i alt godt klædt på i kampen mod Savannedyrene: ”Et nybagt snobrød med frisk marmelade og en ristet skumfidus er svært at stå for på en kold vinterdag. Så mon ikke de fleste kigger forbi teltet enten før eller efter de har besøgt de mange dyrebørn? Jeg tror det,” slutter Eddie og åbner således op for, at dyr og samere kan være fælles om gæsternes gunst.

Find hele programmet for Vinter i Zoo her - det omfatter også en festlig fastelavn og romantisk Valentines Day.

I vinterferien uge 7 og 8 har vi udvidet programmet yderligere: Find det fulde program for vinterferien her.

BØRNEBILLET

Spring køen over og køb din børnebillet til Zoo på forhånd her.

Pris
DKK 100

VOKSENBILLET

Spring køen over og køb din voksenbillet til Zoo på forhånd her.

Pris
DKK 180