o

Fobibehandling

Er din angst for bestemte dyr så stor, at det påvirker din dagligdag eller dit valg af feriested? Hvis ja, lider du sandsynligvis af en fobi, og du er ikke alene. Tusindvis af danskere har det, ligesom dig.

Mange vil umiddelbart mene, at de er bange for edderkopper og slanger, men denne behandling er for dig, der faktisk har oplevet, at fobien forhindrer dig i at gøre det du vil, eller at angsten direkte påvirker dit liv.

Hvis du er klar til at få det bedre med din fobi, så har Zoo uddannet fire fobiterapeuter der i trygge rammer kan hjælpe dig til at gøre noget ved din angst. Fobiterapeuterne er uddannet af autoriserede psykologer og arbejder ud fra den kognitive model, hvor de identificerer uhensigtsmæssige tanke- og handlingsmønstre, for derved at hjælpe dig til bedre at kunne håndtere din angst.
Vi har stor erfaring i at behandle specifikke dyrefobier som fx slangefobi og edderkoppefobi.

Behandlingen foregår i Zoo og strækker sig over to møder:

  • Første del (1 time) har til formål at give Zoos terapeut et grundigt indblik i din situation. Her er ingen dyr involveret.
  • Anden del (2-3 timer) omfatter selve behandlingen, samt en afrunding med introduktion til de redskaber du med fordel kan benytte i hverdagen fremover.

"Jeg har haft meget svær araknofobi i mange år. Jeg har ikke kunne se billeder eller sige ordet højt uden at blive dårlig og har haft svært ved at lukke øjnene. Efter forløbet kunne jeg stå med en edderkop i hånden og have det fint. Det er for vildt!"

Louise M. Hemmingsen, kursusdeltager i Zoo

Du vil på intet tidspunkt blive udsat for kontakt med dyr, uden selv at have givet en forudgående accept.

Hvornår: Aftales nærmere
Tid: Aftales nærmere
Varighed: 3-4 timer
Antal: 1 person
Pris: DKK 4.500 per person

Få mere information hos Mikkel Georg Schultz i kursusafdelingen på mgs@zoo.dk eller på telefon 30 167 345


Kontakt kursusafdelingen

Det vrimler med edderkopper - eller gør det?

Særligt i det tidlige efterår kan må få fornemmelsen af, at de danske husedderkopper er ved at indtage vores hjem og haver. De pibler frem bag sofaen, og en tur i haven ender næsten med sikkerhed med et klæbrigt spind om ansigtet.

Men er der egentlig flere edderkopper om efteråret end normalt? Fobibehandler Mikkel Georg fra Zoologisk Have i København giver noget af svaret:

”Nej. Det er der faktisk ikke. Men det kan måske føles sådan, fordi de er meget mere synlige i øjeblikket. På den her årstid er forårets kuld af edderkopper blevet kønsmodne, og hannerne søger efter hunner, de kan formere sig med. Og det giver en heftig trafik over stuegulvet og i haven. Men reelt set er der ikke flere, end der plejer,” siger Mikkel Georg, der til daglig hjælper folk af med fobier for edderkopper – og alle mulige andre dyr.

”Fobi for edderkopper er nok én af de mest kendte og udbredte fobier. Det skyldes blandt andet, at vinemt kommer til at opfatte edderkoppen som utilregnelig.

Når vi møder en hund eller en kat, kan vi ret hurtigt afgøre, om den er vred eller glad – og hvad dens intentioner er. Med edderkoppen er det anderledes: Vi kan ikke se dens øjne, og vi kan ikke regne ud, hvad dens næste træk er. Går den til højre eller venstre? Går den ind i os – og kravler den pludselig ind i skjorteærmet? Vi ved det ikke, og når vi oplever den form for kontroltab, kan det udløse angst og ubehag,” siger Mikkel Georg.

Mange oplever, at de møder særligt mange edderkopper om morgenen, og det er der også en helt naturlig forklaring på: ”Edderkopperne er nataktive, og jagten på hunner foregår derfor om natten og i de tidlige morgentimer. Så ja, der er størst chance – eller risiko – for at støde ind i edderkopperne i brusebadet eller i hjørnet af stuen, når vi står op. Men farlige – det er de ikke,” forsikrer Mikkel Georg og slutter af: ”Men bliver angsten så massiv, at den bliver styrende for ens liv, kan man jo overveje en fobibehandling.”