Bliv ZOO Ambassadør

STØT ZOOS ARBEJDE SOM ZOO AMBASSADØR

Zoologisk Have er førende inden for dyrevelfærd, forskning og formidling, og vi går forrest i kampen om at fortælle, hvordan og hvorfor vi skal passe på naturens mangfoldighed. 

Som ZOO Ambassadør er du med til at støtte ZOOs arbejde i naturen og frontløber for ZOOs budskab om at bevare naturen og de mange dyrearter. 


HVORDAN BLIVER JEG ZOO AMBASSADØR?

Som ZOO Ambassadør støtter du ZOOs arbejde via en fast månedlig donation. Du kan støtte med 100-1.000 kr. om måneden. Du skal blot vælge det beløb, du ønsker at støtte med på månedlig basis nedenfor. 


ZOOS PROJEKTER

ZOO er involveret i natur- og dyrebevarelse i hele verden. Lige fra forskning omkring moskusoksers adfærd over arbejde med at redde truede næsehorn, giraffer, løveaber og padder i Danmark til forsøg med at erstatte sprøjtemidler med biologisk bekæmpelse af skadedyr. 

Som ZOO Ambassadør er du med din donation aktivt med til at støtte op om dette arbejde. 

SE ALLE ZOOS PROJEKTER HER

HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ZOO AMBASSADØR?

  • Som ZOO Ambassadør er du med til at støtte ZOOs arbejde for at bevare truede dyr og udsatte naturområder i hele verden - fra Nordøstgrønland over Sydfyn til Sydamerika, Sydøstasien og Afrika. Dit bidrag er ikke øremærket et specifikt projekt, men vil blive brugt der, hvor der er størst behov for støtten.

  • Tilmelder du dig ZOO Ambassadør-nyhedsbrevet, holder vi dig løbende opdateret om de nyeste landvindinger i ZOOs arbejde for at bevare truede dyr og naturområder. Du kan således følge med i, præcis hvor og hvordan dit bidrag gør nytte.

  • Som ZOO Ambassadør fungerer du selv som et aktivt bindeled til omverdenen for ZOOs holdninger til dyrevelfærd, naturbevarelse og etik. 

  • Som fast donor vil du derudover blive inviteret til eksklusive særarrangementer 1-2 gange om året, hvor videnskabelig direktør Bengt Holstfortæller om de mange projekter i hele verden.

STØT MED 100 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 100 kr. om måneden. 

Betingelser
Pris
DKK 100,-

STØT MED 200 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 200 kr. om måneden. 

Betingelser
Pris
DKK 200,-

STØT MED 300 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 300 kr. om måneden. 

Betingelser
Pris
DKK 300,-

STØT MED 500 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 500 kr. om måneden. 

Betingelser
Pris
DKK 500,-

STØT MED 800 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 800 kr. om måneden.

Betingelser
Pris
DKK 800,-

STØT MED 1.000 KR./MDR.

Bliv ZOO Ambassadør og støt ZOOs arbejde med truede dyr og udsatte naturområder med 1000 kr. om måneden. 

Betingelser
Pris
DKK 1.000,-

Fra Ranger til Ambassadør

Relancering af ZOOs donationsprogram på sandskulpturfestivalens første dage

Juli 2018

En lun juliaften fik 150 ZOO Rangers en eksklusiv rundvisning på sandskulpturfestivalen af videnskabelig direktør Bengt Holst. Sandskulpturfestivalens overordnede tema er naturbevarelse, og flere af de meterhøje kunstværker viser netop, hvordan ZOO konkret arbejder med at bevare truede dyrearter og naturområder over hele kloden. 

"Jeg har netop sendt en check på 606.483,03 kr. afsted til antikrybskyttearbejdet i Pilanesberg – og det er takket være jeres bidrag,” sagde Bengt Holst til de fremmødte Zoo Rangers, der som de første også blev præsenteret for det fremtidige Zoo Ranger-program.


ZOO AMBASSADØR

"Vi er dybt taknemmelige for jeres faste støtte til vores projekter. Det har stor betydning for det arbejde, vi kan udføre ude i verden. Men vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere til at bakke op om sagen, og vi har derfor kigget konceptet efter i sømmene og ledt efter forbedringer, så både eksisterende og potentielle bidragydere får mere for pengene. Og så har vi benyttet lejligheden til at give projektet et nyt navn: fra i dag er I ikke længere Zoo Rangers men Zoo Ambassadører!", sagde Bengt Holst og uddybede efterfølgende til Zoonyt: 

STØTTEN FORDELES OVER HELE KLODEN

”Det væsentligste ved ændringerne ligger i strukturen og omfanget af projektet. De fleste kender modellen fra klassiske nødhjælpsorganisationer, hvor alle midlerne samles i én pulje for derefter at blive fordelt, hvor nøden er størst. Et jordskælv, en orkan eller en anden naturkatastrofe, der kræver en stor indsats. På samme vis, vil du som ZOO Ambassadør nu støtte alle vores projekter rundt i verden. Lige nu og her er der eksempelvis behov for yderligere støtte til Pilanesberg, hvor krybskytter dræber mere end ti næsehorn om året i jagten på dyrenes horn. Her går pengene til indkøb af ekstra kamerafælder, der opsættes på strategisk vigtige steder for jagten på krybskytter samt til drift af det overvågningsfly, vi kunne donere til parken sidste år. Inden for det næste års tid skal vi søsætte et projekt for den stærkt truede javaleopard i Baluran Nationalpark – et projekt, der omfatter kamerafælder og mærkning med radiohalsbånd, og så giver det rigtig god mening at kanalisere midlerne i den retning for en periode. Pengene skal kort sagt bruges dér, hvor de gør størst nytte.”


0% I ADMINISTRATION

Relanceringen af donationsprojektet sker også i erkendelse af, at alt for få kender til ZOOs store arbejde med naturbevarelse i hele verden. Håbet er, at et mere gennemsigtigt og tydeligt donationsprogram vil kunne tiltrække flere ambassadører, der i ordets oprindelige forstand også kan være med til at udbrede budskabet og kendskabet til naturbevarelse.

”Vi har ikke været gode nok til at fortælle om vores arbejde – og om, hvad pengene er gået til. Det skal vi gøre bedre. Giver du et fast bidrag som ambassadør, har du selvfølgelig også krav på at høre mere om alt det, vi udretter for pengene. Derfor vil vi fortsat invitere vores Ambassadører i ZOO til særarrangementer, ligesom vi skruer op for indsatsen i vores nyhedsbreve til alle donorer,” siger Bengt Holst og afslutter ”Alene det, at 0% af bidragene går til administration, synes jeg er en god historie. Det, tror jeg ikke, mange andre organisationer kan prale af.”  

DIN STØTTE GØR EN FORSKEL I HELE VERDEN

Som ZOO Ambassadør støtter du ZOOs arbejde for at bevare truede dyr og udsatte naturområder i hele verden - fra Nordøstgrønland over Sydfyn til Sydamerika, Sydøstasien og Afrika. 

Se listen over alle ZOOs aktive projekter nedenfor. 

ZOOs projekter i verden

SYDØSTASIEN

Malaysia: Radiomærkning af tapir 

Borneo, United Plantation: Bæredygtigt palmeolie

Baluran National Park, Java, Indonesien: Bevarelse af græssteppefauna


SYDAMERIKA

Brasilien: Overvågning af gyldne løveaber

AFRIKA

Sydafrika: Forskningsstation i Pilanesberg Nationalpark, Giraffernes socialstruktur, Næsehorns populationsdynamik, Elefanters socialstruktur, antikrybskytte-aktiviteter


GRØNLAND (NORDØST)

Kortlægning af moskusoksens vandring


DANMARK

Fyn: Avl og genudsætning af strandtudser

Hjortø (Sydfynske Øhav): Avl og genudsætning af klokkefrøer

Halsnæs (Sjælland): Avl af løgfrø

Halsnæs/Hesselø (Sjælland): Avl af grønbroget tudse