o

Store sandskulpturer i ZOO

Zoologisk Have lægger for første gang nogensinde grund til store sandskulpturer. 15 internationale kunstnere har forvandlet 625 tons sand til kæmpe sandskulpturer, som er placeret rundt omkring i ZOO og på pladsen bag Savannen - og du er selvfølgelig inviteret!

Formålet med sandskulpturerne er at sætte fokus på verdens truede dyr og ZOOs mange naturbevarelsesprojekter. Oplev en verden af dyr udformet som sublime sandskulpturer, byg din egen sandskulptur, tegn i sand på lysborde og meget mere. 

Adgang til festivalpladsen er inkluderet i entréen til ZOO.

ZOO PLUS - EN DAG MED ALT BETALT!

Med ZOO PLUS kan du som voksen eller barn få en lidt sjovere dag!

ZOO PLUS-billetten involverer: Entré til ZOO, et måltid, drikke, en tur i Zootårnet og en gave fra Zooshop (kun til børn). 

PRIS: VOKSEN DKK 239 / BARN DKK 149

NORMALPRIS: VOKSEN DKK 359 / BARN DKK 279 

Læs mere om ZOO PLUS-fordelene her

Køb billet til ZOO PLUS

Program

13. AUGUST - 31. OKTOBER

Gratis rundvisning alle lørdage og søndage. 

HVOR: Mødested: Festivalpladsen 

HVORNÅR: Kl. 13.00

Oplev 625 tons sand blive forvandlet til 25 gigantiske sandskulpturer

FOKUS PÅ ZOOS NATURBEVARELSESPROJEKTER

625 tons sand bliver i løbet af sommeren omdannet til 25 gigantiske sandskulpturer med fokus på Zoos naturbevarelsesprojekter. I kulissen gør ZOOs formidlere sig klar til at tage gæsterne i hånden og food trucks vil byde på nyt og varieret madudbud inden den store åbning lørdag den 30. juni. 

TRÆKKER VERDEN IND I ZOO

Formålet med festivalen er at øge kendskabet til ZOOs mange naturbevarelsesprojekter. Videnskabelig direktør, Bengt Holst, forventer, at sandskulpturerne bliver en stærk løftestang for et bredere kendskab til ZOOs mange projekter. 

"En af vores styrker her i ZOO er det engagement og den viden, vores dyrepassere, zoologer og formidlere hver dag giver videre til gæsterne. Men det handler ofte om de dyr, vi bogstaveligt talt står med mellem hænderne – og ikke så meget de store projekter, vi er engageret i ude i verden. Derfor vil vi med kunstnernes hjælp genskabe nogle af de situationer, vi står i, når vi bedøver moskusokser i Nordøstgrønland, når vi sætter radiohalsbånd på en tapir i Sydøstasien, eller når vi arbejder med at bekæmpe krybskytteri på næsehorn i Sydafrika. De situationer vil vi gerne trække helt ind i ZOO og på den måde iscenesætte det store arbejde, vi udfører ude i verden". 

- Bengt Holst, videnskabelig direktør 

Følg udviklingen af sandskulpturfestivalen

HØR OM BIERNE 

Zoolog Ann-Katrine fortæller, hvorfor vi har valgt at opføre bien i ZOO Sandskulpturfestival. Det er i øvrigt verdensmesteren i sandskulpturkunst 2018, Baldrick Buckle (UK), som er kunstneren bag denne detaljerede skulptur.

VIDEN OM ORANGUTANGEN 

Orangutangen er blevet et ikon for de problemer, der er opstået i forbindelse med bl.a. palmeolieindustriens indtog i de tropiske skove. Videnskabelig direktør Bengt Holst fortæller, hvordan ZOO via dialog og samarbejde med en dansk palmeolieproducent arbejder med at forbedre leveforholdene for de vilde dyr.

Gå på opdagelse i sandskulpturerne

HVOR MEGET VED DU OM DE TRUEDE DYR I VERDEN? 

Hvor truet er ulven? Hvilke udfordringer står anakondaen overfor? Og hvorfor er isbjørnen truet? Bliv klogere på dyrene ved at udfordre dig selv eller børnene med spørgsmål omkring de truede dyr i verden.

Vælg et eller flere dyr, du ønsker at blive klogere på, og print arbejdsarkene ud, så de er lige ved hånden, mens du og børnene går på opdagelse blandt sandskulpturerne i festivalsområdet samt ved de levende dyr i ZOO.  

Tag hjem med ny viden i bagagen

ENESTÅENDE HÅNDVÆRK

En af arkitekterne bag sandskulpturfestivalen er kommerciel direktør Christian Higraff. Han ønsker at trække masser af gæster i ZOO henover sommeren, men han vil ikke fodre dem med tomme kalorier:

"Når vi arrangerer en event som sandskulpturfestival, er et af de helt centrale omdrejningspunkter, at leg og læring går hånd i hånd. Detaljeringsgraden og håndværket i skulpturerne er jo helt enestående, og den fascination vil vi gerne bruge til at fortælle en relevant historie. I det her tilfælde historien om vores store arbejde med naturbevarelse over hele verden, som undersøgelser har vist, at alt for få kender til".

- Christian Higraff, kommerciel direktør  

FANTASTISKE HISTORIER FRA ARBEJDET I FELTEN

Festivalområdet vil hele sommeren være bemandet med formidlere og zoologer, der fortæller om de projekter og truede dyr, skulpturerne viser. Gæsterne kan altså både møde dem, som arbejder med dyrene i ZOO til dagligt, men også de forskere, der bringer fantastiske historier og viden med hjem fra arbejdet i felten.

"Vi håber selvfølgelig, at vores gæster vil tænke over, hvordan vi i fællesskab kan være med til at beskytte Jordens dyreliv, når de ser lidt af, hvad vi laver ude i verden,” siger Christian Higraff og tilføjer, at festivalområdet i høj grad også kommer til at fungere som en ny og uforglemmelig ekstraoplevelse på turen rundt i ZOO: ”Børnene vil elske det store legeområde, vi etablerer midt i festivalen. Her er der sand, redskaber og vejledning til, hvordan du kan lave din egen sandskulptur - eller et klassisk sandslot med voldgrav og en ispind som vindebro!" 

- Christian Higraff, kommerciel direktør   

VIDSTE DU...

  • Sandskulpturer i ZOO  bliver til efteråret. 
  • 15 internationale kunstnere har opført mere end 20 skulpturer. En lille håndfuld er rundt omkring i ZOO, resten er samlet på festivalpladsen i Søndermarksdelen af ZOO - lige bag okapierne. 
  • Sandskulpturerne bliver fremstillet af 625 tons sand. 
  • Hver skulptur består af 30-40 tons sand afhængigt af størrelse.  
  • At du med din entré støtter ZOOs arbejde med naturbevarelse i hele verden.
  • Festivalpladsen har ikke tidligere været anvendt som publikumsareal.
  • Adgang til festivalen sker ved almindelig adgang til ZOO. 
  • Læs mere om ZOOs naturbevarelsesprojekter i verden

ZOO Plus-fordele

ZOO PLUS VOKSEN

Pris: 239,- 

Normalpris: 359,- 

ZOO PLUS-billetten indeholder:

Entré til Zoologisk Have 

Adgang til Zootårnet 

Måltid 

Drikkevare 

ZOO PLUS BARN

Pris: 149,- 

Normalpris: 279,- 

ZOO PLUS-billetten indeholder:

Entré til Zoologisk Have 

Adgang til Zootårnet 

Måltid 

Drikkevare 

Gave fra Zooshop

SOMMERKUPON TIL MENNESKEUNGER 

Sommerkupon til Menneskeunger er et alternativ til dig, der er voksen eller barn, og eksempelvis har årskort til ZOO, men gerne vil have alle de øvrige fordele ved ZOO PLUS-billetten. 

Pris: 59,- 

Normalpris: 117,- 

Børnekupon indeholder:

Adgang til Zootårnet 

Gave fra Zooshop

Juice 

Hansen is (lille m. drys)

Snack (grønt bæger)

VALGMULIGHEDER OG AFHENTNINGSSTEDER

MÅLTID 

Vælg mellem: 

Flæskestegssandwich med pommes frites 

Sandwich & grøntsagsstænger 

Fish & Chips 

Pizza (vælg mellem 3 varianter) 

Zooburger med pommes frites 

Børnemenu med kyllingenuggets

DRIKKE

Vælg mellem:

Økologisk brikjuice fra Rynkeby 

Lille øl i pantkop

Lille sodavand i pantkop 

Kildevand 

TÅRNTUR 

En polet til Zootårnet (Indgangen/Zooshop)

GAVE 

(Kun til børn)

Vælg mellem 3 forskellige gaver (Zooshop)  


Køb ZOO Plus her