Silent Forest

SILENT FOREST MED KUNSTNER CARL CHRISTIAN TOFTE

Oplev kunstmaleren Carl Christian Tofte tegne truede fuglearter fra den internationale kampagne Silent Forest. Kampagnen sætter fokus på sangfuglekrisen i Asien. Du kan også tegne dine egne fugle og “genudsætte” dem i regnskoven sammen med billedkunstner Jessica Lee Hjort. Mød også fuglepasseren, kom på besøg i foderkøkkenet og kig med når der fodres blandt Tropehusets farvestrålende fugle. ZOOs naturvejledere er også på pletten hele dagen og fortæller om ZOOs naturbevarelses projekter i Asien og du kan selvfølgelig lære meget mere om den vigtige kampagne. I Zoolab kan du lave seje fuglemasker til at tage med hjem, samt høre om hvorfor nogle fugle er truede.


HVORNÅR: Lørdag 24. november kl. 10.00-15.00

HVOR: I Tropezoo ved anlæggene med indisk blåfugl, risfugl, balistær og dværghjort

PROGRAM

10.00-15.00 Tegneworkshop i Tropehuset. Mød Carl Christian Tofte, en af Danmarks dygtigste fuglemalere.

11.00 Mød fuglepasseren i Regnskovshallen og se med når fuglene fodres.

12.00-13.00 Besøg tropehus-køkkenet. Se med bag kulisserne, hvor fuglenes foder tilberedes med frugt og levende insekter.

14.00 Se med når fuglepasseren fodrer og beriger de truede asiatiske fugle. Vi mødes foran tropehus køkkenet.

SILENT FOREST - EN INTERNATIONAL KAMPAGNE

Silent Forest er en kampagne som er igangsat af den europæiske Zoo association EAZA. I samarbejde med organisationerne TRAFFIC, Birdlife International og IUCN Asian Songbird Trade Specialist Group sætter kampagnen fokus på sangfuglekrisen fra oktober 2017 til udgangen af 2019.

Silent Forest - sådan kan du hjælpe!

VIDSTE DU, AT SANGFUGLENE ER VED AT FORSVINDE I ASIEN?

I Asien er det tradition at have fugle i fangenskab og også at holde sangfuglekonkurrencer. De fineste fugle er indfanget direkte fra naturen. Disse fugle lever resten af deres liv i et bur. Et liv, der ofte er kort og næsten altid uden æg og unger. Efterspørgslen på vilde fugle til hjemmet plus til sangfuglekonkurrencer medfører indfangning i så stort et omfang, at flere fuglearter nu er ved at forsvinde for altid. Skove der tidligere var fulde af fuglesang, er nu ved at blive stille!

ZOO deltager i Silent Forest, som er en europæisk kampagne, der sætter fokus på sangfuglekrisen i Asien. Kampagnens formål er at øge opmærksomheden omkring problemet. I de senere år er fuglehandel i Indonesien blevet mere omfattende og den illegale handel er steget.

ZOO samler penge ind til bevarelse af de asiatiske sangfugle. De indsamlede penge går til at holde øje med fuglene i naturen samt til at bygge steder, hvor der kan yngles med de mest truede arter. Når du besøger ZOO har du allerede støttet kampagnen. Ønsker du at vide mere om kampagnen, så kig forbi vores udstilling i Tropezoo, hvor du også kan se nogle af de truede fuglearter bl.a. den smukke Balistær.

Støt de asiatiske sangfugle via MobilePay 44119