MØD TRE FANTASTISKE DYREMØDRE

Der er ikke noget som en mors kærlighed, og der er bestemt ingen undtagelser, når det kommer til mødre i dyreriget. I dyrenes verden findes der nemlig masser af yderst dedikerede mødre, der vil gøre ekstraordinære ting for deres unger.

Lige fra at bære deres afkom på ryggen i månedsvis til at give deres eget liv for at beskytte dem. Her kan du læse om tre af de bedste dyremødre og deres fantastiske indsats for at sikre deres afkoms og arts overlevelse.

1. ELEFANT-MOREN

Hunelefanter er ekstraordinære mødre på flere områder. Hunelefanten skal først udholde en drægtighedsperiode på hele 22 måneder, hvorefter hun føder en af de største og tungeste unger, der findes på landjorden.

Ved fødslen træder alle flokkens hunner i fællesskab til med en hjælpende snabel. Søstre, kusiner, tanter og bedstemødre bistår den nye mor med at tage sig af den ”lille” krævende ny.

Læs mere om elefanter

2. LØVE-MOREN

Modsat mange andre dyrearter er løvinder langt fra alene om at passe deres unger. Løvinder i en flok kommer nemlig i brunst, er drægtige og føder næsten på samme tid, og det er derfor naturligt at de i fællesskab tager sig af de små.

Løvemødre i en flok kan endda finde på at lade andre unger end deres egne die ved dem. Løvinder er også kendt for at være yderst aggressive mødre, når det kommer til at beskytte deres afkom mod fremmede hanner. De vil slås i flok og nogle gange til døden for at sikre ungernes overlevelse.

Læs mere om løver

3. ISBJØRNE-MOREN

Hunisbjørnen får ikke meget hjælp af sin partner som mor. Faktisk deltager hanner slet ikke i opfostringen af ungerne, men smutter efter parringen. I drægtighedsperioden tager hunnen hele 180 kg ekstra på, for hvis hun ikke er fed nok genoptager hendes krop fosteret.

Fødslen foregår i en beskyttet hule, dog skal hunisbjørnen være konstant på vagt. Hvis hun hører en hanisbjørn nærme sig, kan hun finde på at æde sine egne unger, før han får en chance for at slå dem ihjel.

Læs mere om isbjørne

Har du husket gaven til mors dag?

Vis din taknemmelighed til din mor for hendes hjælp og kærlige tanker med en oplevelse tæt på dyrene i Zoo. Her finder du masser af spændende, sjove og lærerige gaver, som er et sikkert hit hos din dyreglade og eventyrlystne mor.

KØB BILLET

Tag din mor med en tur i Zoo. Køb billet her og spring køen over ved indgangen.

Pris
DKK 195,-

KØB ÅRSKORT

Giv din mor et år med vilde oplevelser. Køb et årskort her.

Pris
DKK 475,-