o

Julens kriblende mandel

Mens vi juleaften sidder og graver efter mandlen vil et lignende scenarie udspille sig hos Zoos dødningehovedaber – her er det dog ikke en mandel, der er i spil, men i stedet en masse saftige larver.

Et rør der beriger
Som berigelse får de små aber et udhulet rør, der er fyldt ud med forskellige størrelser af bambusrør. De mange bambusrør er fyldt med larver, som aberne med deres små fingre kan pille ud og mæske sig i. Det er ikke nemt at pille larverne ud af de små huller, og der er endda mange at vælge imellem. Dødningehovedaberne bliver derfor stimuleret og aktiveret, det som Zoologisk Have kalder for berigelse. Berigelse er en vigtig del af dyrenes hverdag, og dyrepasserne må tænke kreativt for at udfordre de snu aber.

Mandelgave med mening
Modsat aberne, holder de fleste af os sig nok til at lede efter mandlen juleaften, hvilket traditionen tro udløser en mandelgave. Som mandelgave kan du i år købe det berigende insekthus til aberne og dermed give en gave ”fra dig til dyrene”. Det er en mandelgave med mening, fordi det er med til at berige Zoos dødningehovedaber. Med insekthuset som mandelgave videregiver du en kriblende mandel, der i høj grad vil sprede juleglæde.

Mandelgaven kan købes på zoo.dk/giv-en-gave og koster 95 kr. Ved køb modtager du et gavebevis på mail, som du kan pakke ind og videregive som mandelgave juleaften. Efter dit køb vil Zoologisk Have sørge for at insekthuset bliver hængt op i anlægget til glæde for aberne.

HER ER JULENS VILDESTE ØNSKELISTE!

Mangler du julegaven til personen der har alt? I Zoo kan du finde et væld af vilde, sjove og spændende oplevelsesgaver for både børn og voksne.
Vi garanterer overraskede og glade ansigter, når der pakkes ud!

FIND JULEGAVEN HER

BERIGELSE OG NATURLIG ADFÆRD

I København Zoo er berigelse et centralt element, der skaber mulighed for at give dyrene de udfordringer, som de ville møde på deres naturlige levesteder. Udfordringer, der bliver værdsat og modtaget med tænder, klør eller snabel!

LÆS MERE OM BERIGELSE