o

Zoo er en del af EAZA-kampagnen "Lad det gro", der i 2016 og 2017 har til formål at fremme lokal biodiversitet.

GRO BLOMSTER TIL VEJRS

Når vi tænker på byen, tænker vi på biler, beton og asfalt. Men der er mulighed for masser af natur og dyreliv i byerne foruden duer og rotter. Med lidt hjælp kan byerne blive endnu grønnere og mere naturlige.

Levende natur kan være overalt - også på din tagterrasse. Det eneste, det kræver, er lidt krukker med blomster. 

Er du mere ambitiøs, kan du lave hække og højbede. Et pileflethegn er særligt godt. Det giver læ og blomstrer tidligt. Grønne tage har mange fordele. De giver et mangfoldigt dyreliv, opsuger CO2 og mindsker luftforureningen, afkøler huset om sommeren og isolerer om vinteren.

Desuden forlænger naturen tagets levetid, opfanger regnvand og giver dig mulighed for at dyrke madvarer selv.

BYG ET HUMLEBIBO

 

Har du en tagterasse med højbede, kan du bygge en rede til humlebierne. Det kræver kun en aflagt tekande. Fyld kanden med tørt græs og mos og grav den ned i bedet, så kun tuden stikker op over jorden. Med lidt held flytter en humledronning ind, og så får du hjælp til bestøvning af dine blomster.

Se mere om humlebibo og natur i storbyen hos Lorry.

LORRY: VILD NATUR I STORBYEN

PLANT TAGPLANTER OG KRUKKER

 

Hvis du har planter på dit tag eller terrasse, skal du huske, at de skal kunne tåle vind og tørke. Pil og sankthansurt er gode planter, men også løvefod og timian kan klare de lidt barske forhold.

Farverige sommerfugle, summende bier og skinnende biller kan flytte ind på tageterassen. Med blomstrende planter og rent vand er der skabt gode levesteder for især insekterne.