Mød fem dedikerede dyrefædre

Mødre får ofte æren først, når det drejer sig om at passe og opdrage ungerne, men i dyreriget findes der masser af dyrefædre, der tager forældrerollen meget seriøst.

Disse dyrefædre vil gøre alt for deres familie, lige fra at bære deres unger på ryggen i ugevis til at opvarte mødrene i stor stil. Mød fem af dyrerigets mest dedikerede fædre her.

1. LØVE-FAREN

Hanløven har generelt et dårligt ry, når det kommer til forældrerollen. Han er kendt for at slappe dovent af i skyggen, mens løvinderne jager og passer unger. Dog træder han til, når det virkelig gælder. Er flokken i fare, vil han aggressivt beskytte sin flok – hvilket kan være en svær opgave for en enkelt løve.

Desuden skal han være meget overbærende og tålmodig med de mange unger, der leger, river og kravler rundt på ham, når han slapper af.

LÆS MERE OM LØVER

2. GYLDEN LØVEABE-FAREN

For gylden løveabehannen er forældrerollen bogstavelig talt en tung opgave. Fra ungerne er ca. 2 uger gamle, vil hannen bære dem på ryggen næsten 24 timer i døgnet. Det eneste tidspunkt, hunnen træder til, er, når ungerne skal die.

Efter 4 uger begynder ungerne at æde fast føde, og her er det også hannens job at mose føden og håndfodre dem. Hannen bærer på sine unger, indtil de er ca. 6-7 uger gamle.

LÆS MERE OM GYLDNE LØVEABER

3. FLAMINGO-FAREN

Flamingohannen er generelt både en god partner og far. Selv i flokke på tusindvis af fugle er flamingohannen monogam og holder sig til sin partner hele livet.

Når det er parringstid hjælper hannen hunnen med at finde reddeplads og bygge reden. Når hunnen har lagt sine æg, hjælper han også aktivt til med udrugningen og senere med pasningen af ungen.

LÆS MERE OM FLAMINGOER

4. HORNUGLE-FAREN

Hornuglehannen gennemgår en maraton-fødesøgning, mens hunnen ruger på æggene. Hunnen lægger nemlig æg om vinteren og er derfor nødt til at blive på reden for at sikre, at de ikke fryser.

Hannen skal skaffe meget føde, for hunnen er ca. 25 pct. større end han er, og han skal også selv æde en andel. Når æggene klækker, skal de sultne unger tilmed fodres. Hunnen kan først jage, når ungerne har fået dun og selv kan holde varmen.

5. DVÆRGSILKEABE-FAREN

Dværgsilkeabehannen tager sin faderrolle meget seriøst. Han begynder nemlig at tage sig af ungerne, så snart de bliver født og slikker dem rene, mens hunnen kommer sig efter fødslen.

Efterfølgende bærer han sine unger på ryggen i nogle uger og afleverer dem kun tilbage til moderen, når de skal die. Hanner er blevet observeret bære op til 4 unger på ryggen på én gang.

LÆS MERE OM DVÆRGSILKEABER

Har du husket gaven til fars dag?

Vis din taknemmelighed til din far for hans støtte og gode råd med en oplevelse tæt på dyrene i Zoo. Her finder du masser af spændende, sjove og lærerige gaver, som er et sikkert hit hos din dyreglade og eventyrlystne far.

KØB BILLET

Tag din far med en tur i Zoo. Køb billet her og spring køen over ved indgangen.

Pris
DKK 195,-

KØB ÅRSKORT

Giv din far et år med vilde oplevelser. Køb et årskort her.

Pris
DKK 475,-