FAQ

Hvordan køber jeg en gave til Zoos dyr?

Så enkelt er det at købe en gave til dyrene i Zoo

  1. Gå ind på zoo.dk/giv-en-gave (eller klik her).
  2. Vælg den gave du gerne vil forære Zoos dyr og tryk ”KØB”.
  3. Gavebeviset lægges i indkøbskurven – tryk ”Gå til kassen” for at betale.
  4. Indtast dine personlige oplysninger og betalingsoplysninger for at gennemføre betalingen.
  5. Når betalingen er gennemført, modtager du en mail med kvittering og dit unikke ”print-selv”-gavebevis.

 

Hvad køber jeg?

Køber du eksempelvis 2 meter naturreb, så får du ikke et reb tilsendt med posten. Du får derimod et gavebevis med et billede af et dyr, der bruger rebet. Gavebeviset bliver leveret som et pdf-dokument i en e-mail umiddelbart efter donationen. Det fysiske reb bliver købt og sat op i Zoo til glæde for dyrene i Haven.

Gavebeviset er unikt, og du kan nemt sende det videre eller printe det ud. Printer du det ud, er det plads til at en lille hilsen til modtageren.

Står der pris på gavebeviset?

Nej, der er ikke trykt en pris på gavekortet. Der er til gengæld en kort beskrivelse af, hvordan din donation gør en forskel for dyrene i Zoo. 

Kan jeg selv skrive på gavebeviset?

Det er muligt at printe gavebeviset ud og skrive en lille hilsen på papiret.

Er min donation fradragsberettiget? 

  • Ønsker du fradrag for din donation, skal du sende en kopi af dit køb samt CPR- eller CVR-nummer til ik@zoo.dk

Hvorfor er berigelse vigtig?

København Zoo mener, det er vigtigt, at dyrene har mulighed for at udvise naturlig adfærd i deres anlæg. Det sørger vi for ved bl.a. at give dem nogle udfordringer svarende til dem, de ville møde på deres naturlige levested. Et anlæg med god plads er nemlig i sig selv ikke nok til at skabe god dyrevelfærd. God dyrevelfærd kræver, at dyrepasserne hver dag kan give dyrene nye og stimulerende udfordringer.

Ved at give en gave fra dig til dyrene er du med til at give dyrene i Zoo en rigere hverdag og støtte Havens arbejde med dyrevelfærd.

Hvad går pengene til og hvorfor er berigelse ikke bare en del af Havens drift?

Berigelse er en del af Havens drift, men det er dyrt og materialerne bliver slidt i stykker. Når du giver en donation gør du det muligt for os at skifte slidte materialer hurtigere eller f.eks. lave flere tovbaner til aberne.

Vi lover at enhver donation går 100 % til arbejdet med berigelse. De donerede penge bliver først og fremmest brugt til den valgte gave. Skulle det imidlertid ske, at der bliver solgt flere eksemplarer af den samme gave, end der er behov for, vil overskuddet gå til andre berigelsesaktiviteter for dyrene i København Zoo.

Du er dermed sikker på at din gave altid vil bliver modtaget med tænder, klør og snabel – med andre ord, der hvor den vil blive værdsat!

Må jeg selv komme med en gave til dyrene i Haven?

Nej, det er ikke muligt at komme med en gave selv. De 6 gaver vi har valgt at slå op, er baseret på dyrenes behov og gavens berigelsesværdi. Derudover er det yderst vigtigt, at det kun er dyrepasserne, der er i kontakt med dyrene, da det er vilde dyr vi har i Zoo.


Hvorfor er netop dette udvalg af gaver valgt?

De gaver der vises i webshoppen er udvalgt på baggrund af deres berigelsesværdi for dyrenes dagligdag. Eksempelvis er naturreb et utroligt vigtigt og meget brugt redskab i Zoo. Reb bliver både brugt af primaterne til at svinge sig rundt i, og hos de større dyr som fx tigerne bliver rebet brugt til at hejse føde op i en udfordrende højde. Det er vigtigt at rebet er af naturreb, da dyrene nødigt skulle få brandsår af at bruge rebene. Vi arbejder hele tiden med at berige dyrene på nye kreative måder, og udvalget af gaver udvider sig derfor med tiden.

Hvorfor give ”en gave til dyrene” til en ven?

En gave til dyrene i Zoo er den oplagte mulighed for at bidrage til dyrevelfærd, da gaverne er nøje udvalgt til at kunne stimulere dyrene i deres hverdag. Derfor er det den perfekte gave til dyreelskeren i din vennekreds.

Kan jeg købe gavekortene i Zoobutikken?

”Fra dig til dyrene” er en onlinekampagne og gavekortene kan derfor ikke købes i Zoobutikken eller andre steder i Haven. Gaverne kan dog altid købes på zoo.dk/giv-en-gave.

KONTAKT ZOO

 

Ydereligere spørgsmål om "Fra dig til dyrene" kan stilles til:

 

Projektleder Kim Skytte Graae på:

Mail: ksg@zoo.dk  eller telefon 72 200 200

GIV EN GAVE TIL DYRENE I ZOO

 

Køb den perfekte gave til dyreelskeren i din familie eller vennekreds

og støt samtidig dyrene i Zoo.

 

Se gaver