o

Alle ved, at de vilde elefanter skal beskyttes mod krybskytteri, og at vi skal forhindre tab af dyrenes naturlige levesteder; de åbne savanner i Afrika. Få ved, at der er seks gange så mange elefanter som giraffer.

Antallet af giraffer falder voldsomt disse år, fordi dyrenes levesteder på savannen forsvinder i takt med, at jorden bliver inddraget til landbrug samt bygning af byer og veje.

 

40% tilbagegang på 15 år

De tilbageværende giraffer isoleres i små bestande, hvilket gør dem ekstra sårbare. Udviklingen er dramatisk, og bestanden er gået tilbage med 40% på under 15 år.

Omkring årtusindskiftet regnede man med en samlet bestand på 140.000 individer, men de seneste opgørelser viser, at der højst er 80.000. 

Fortsætter denne udvikling, vil giraffen stille forsvinde fra Afrikas natur. Sker det, mister vi ikke kun en unik dyreart men et ikon for den afrikanske dyreverden.

 

Forskning kan sikre overlevelse

Zoo er gået sammen med forskere på Københavns Universitet i et forskningsprojekt i Pilanesberg National Park i Sydafrika. Projektet skal gøre os klogere på giraffernes levevis og være med til at sikre, at kommende generationer også kan se vilde giraffer på savannen. Vis din støtte og giv et bidrag til Zoos forskning og bevarelse af de langhalsede dyr.


STØT

SMS TEKSTEN ZOO TIL 1272 OG STØT MED 30 KR

 

Vis din støtte og giv et bidrag til forskning i og bevarelse af de fascinerende giraffer.

SMS teksten ZOO til 1272 og støt med 30 kr. + trafiktakst.

SMS teksten GIV til 1272 og støt med 150 kr. + trafiktakst.

STØT ONLINE

SPØRGSMÅL OG SVAR

 

Få mere at vide om baggrunden for kampagnen, og hvordan pengene hjælper Zoos arbejde med girafferne i Pilanesberg National Park i Sydafrika. 

SPØRGSMÅL OG SVAR