o

Læs seneste nyheder om Rød panda

Her på siden kan du læse alle de artikler der er skrevet om Rød panda

Læs mere

Facts om Rød panda

Vægt / Højde / Levealder / osv..

Læs mere

Nyheder


torsdag 18.10-2018

Dyrepasser træner de røde pandaer

I naturen er den røde panda et sky dyr, som det meste af tiden opholder sig højt oppe i træerne. Her i ZOO er det dog muligt for dyrepasserne at komme helt tæt på pandaen, hvis de får opbygget et tillidsbånd.

Det kræver masser af tid og en god portion tålmodighed at opbygge et tillidsbånd mellem panda og dyrepasser, men det er samtidig også en essentiel del af arbejdet med dyrene i en zoologisk have. Ved at komme helt tæt på dyrene og vænne dem til berøring, kan dyrepasserne nemlig foretage regulære sundhedstjek uden at stresse dem:

"Vi har fundet ud af, at pandaerne er meget glade for vindruer, så det giver vi dem, når vi skal helt tæt på. På den måde forbinder de sundhedstjekket med en positiv oplevelse. Pandahunnen er meget tryg ved os, og kommer faktisk helt tæt på og tager imod vindruer fra hånden. Mens hun spiser får jeg lov til at mærke efter under pelsen for at se om hun har en fornuftig vægt, og jeg tjekker samtidig også hendes kløer", siger dyrepasser Maja Oliver. Mens hunnen har vænnet sig til at komme ned til Maja, er pandahannen endnu en smule sky. Han vover sig dog tæt nok på til at han lige kan nå vindruen på en pind, som Maja rækker op mod ham i træet.

De røde pandaer er typisk aktive ved skumringstid, men kan også sagtens finde på at kigge ud, når dyrepasserne fodrer dem fire gange dagligt: "Hvis jeg har en odderfodring i dagens program, foreslår jeg gerne gæsterne, at de kan gå med over til pandaerne ved siden af, og se med, når jeg går ind til dem”, fortæller Maja. Hun oplever ofte, at gæsterne siger de ikke kan se pandaerne i anlægget, men hvis man kigger op i træerne, kan man altid spotte dem.

I videoen har Maja filmet lidt med sit eget kamera for at vise, hvordan hun arbejder med pandaerne til hverdag. Her kan man se, hvordan hun foretager et sundhedstjek på hunnen, og hvordan hun fortsat arbejder på at opbygge samme tillidsbånd til hannen.
Læs mere

Se video
onsdag 15.03-2017

Ny rød panda lukkes ud

Nu kan du igen opleve to røde pandaer i Zoo. For nylig blev den nye avlshan fra Pairi Daiza Zoo i Belgien lukket ud til hunnen, som ankom i slutningen af 2016. Forhåbningen er at det nysammensatte par vil parre sig med succes.
Læs mere

Se video


tirsdag 22.11-2016

Ny rød panda i Zoo

Den røde panda er tilbage! Pandaanlægget har stået tomt et par måneder, men nu er en rød hunpanda fra Frankrig flyttet ind. Se med da pandaen fik et sidste lægetjek, inden den blev lukket ud, og hør om flere røde pandaer er på vej.
Læs mere

Se video
tirsdag 01.03-2016

Rød panda får ny berigelse

I øjeblikket er de røde pandaer ekstra aktive i anlægget. De har nemlig fået ny berigelse i form af et gennemsigtigt rør, som de skal kravle gennem for at finde foder. På den måde tager det længere tid for pandaerne at finde og indtage føden ligesom i naturen.
Læs mere

Se video

Facts om Rød panda


Navn: Rød panda

Videnskabeligt navn: Ailurus fulgens fulgens

Vægt: 3 - 5 kg

Højde: 50 - 62 cm

Levealder: 10 - 13 år

Drægtighed: 4 - 5 måneder

Antal unger: 1 - 4 unger

Fødselsvægt: 100 - 150 gram

Kønsmoden: 2 år

Føde: Bambusskud, græs, rødder og frugter. Lejlighedsvis larver, insekter, fugleæg og fugleunger.

Art: Pattedyr

Den røde panda er ikke, trods navnet, nært beslægtet med den sort/hvide kæmpepanda. Ét karaktertræk har de dog til fælles, nemlig en "falsk tommel" på forpoterne. En af håndrodens knogler er forlænget og danner en ekstra finger, der bruges til at holde ekstra fast om bambusskuddene, når de ædes.

Den røde panda er meget karakteristisk med sin røde pelsfarve og hvide ansigtsmaske. Halen er tyk og lang og med hvide striber.
Den røde panda er et meget sky dyr, der sjældent ses i naturen. Den er skumringsaktiv og tilbringer det meste af tiden i træerne, hvor den hviler på grenene. Kun når pandaen skal lede efter føde, bevæger den sig rundt på jorden. Dagen tilbringes sovende i en klippespalte eller et hult træ.

Hannen og hunnen lever hver for sig, undtagen i parringstiden, hvor en han kan følge en hun i dagevis.