Læs seneste nyheder om Flodhest

Her på siden kan du læse alle de artikler der er skrevet om Flodhest

Læs mere

Facts om Flodhest

Vægt / Højde / Levealder / osv..

Læs mere

Nyheder


onsdag 31.10-2018

Halloween hos flodhesten

Flodhestene skal naturligvis ikke snydes for lidt Halloween trick n' treat! Det første græskar var måske en anelse større end hvad flodhesten er vant til at få i gabet, så der skulle lige arbejdes en tand hårdere.
Læs mere

Se video
lørdag 01.09-2018

Flodheste kvaser vandmeloner

Flodhestene fik forleden en hel kasse med økologiske vandmeloner. Dyrepasser Brian Stefanski kastede dem enkeltvis i gabet på de store dyr, der kvitterede med at kvase og smaske sig gennem melonerne. Brian fodrer normalt med æbler for at få flodhestenes tænder at se, men melonerne fungerer lige så godt. Og så giver det en fantastisk lyd, når to flodheste smasker i takt - se med her:
Læs mere

Se video
tirsdag 22.08-2017

Flodhestefamilien genforenet

Flodhestefamilien er nu blevet genforenet efter nogle måneders adskillelse. Se her hvordan det gik, da hannen for første gang skulle møde begge hunner og unger på samme tid.
Læs mere

Se video
tirsdag 01.08-2017

Stemmerne talt op

Efter en afstemning blandt Zoos Facebookfølgere fik den fire uger gamle flodhestehan i dag sit navn: Marico – opkaldt efter den sydafrikanske flod Marico River. Navnet løb med 45 % af stemmerne efterfulgt af Katavi med 32 % og Rukwa med 23 % af stemmerne.
Navnet bliver straks taget i brug af dyrepasserne på Savannen, der også har den syv måneder gamle hunflodhest Yala at holde styr på. Derudover tæller flokken en han (far til de to unger) og ungernes to mødre.
Læs mere
mandag 24.07-2017

Flodhestunge på dybt vand

Den 14 dage gamle flodhestunge var i dag for første gang på rundtur i det dybe bassin. Her skal han lære at finde sig til rette, før han introduceres til resten af flokken.
Dyrepasser Mette Knudsen holder den næste uges tid især øje med, om den lille han kan komme op på øen i midten af bassinet, hvilket tilsyneladende også var flodhestehunnens mål med dagens svømmetur. Hun gik nemlig selv på land efter et par runder, og ungen forsøgte at følge med. Det lykkedes dog ikke helt, men Mette forventer, at han hurtigt vil lære teknikken. 
Næste skridt bliver at introducere ungen for den anden hun og halvsøsteren Yala, der nu er syv måneder gammel. Når de to hunner og to unger har vænnet sig til hinandens selskab i bassinet, får hannen, der er far til begge unger, også lov at svømme sammen med resten af flokken igen.
Se video af ungens første svømmetur her:
Læs mere

Se video
søndag 09.07-2017

Flodhesteunge født

Søndag den 9. juli kom endnu en flodhesteunge til verden i Zoo.  Ungen blev født om formiddagen, og vil blive bag kulissen i det lave staldbassin med sin mor, indtil den er svømmestærk nok til at komme på dybt vand.
"Det hele går som det skal, fødslen er forløbet godt, og ungen ser ud til at bevæge sig fint og har været nede og die under vandet. Den kommer også selv fint op ad vandet for at trække vejret, så det er glædeligt," siger dyrepasser Brian Stefanski.
Der går en uge til 10 dage, før ungen lærer at svømme rigtigt og kan gøre den lidt større flodhesteunge Yala selskab i det store bassin, så gæsterne må væbne sig med lidt tålmodighed, før de kan få den nye unge at se.
Læs mere

Se video


onsdag 22.02-2017

Fast føde til Yala

Flodhesteungen Yala er nu tre måneder gammel og har ca fordoblet sin vægt siden fødslen, så den nu nærmer sig 100 kg. Hver morgen får den lidt æbler, men lever ellers fortsat af at die hos moren. Dyrepasser Brian fortæller her, hvordan det går med Yala - og hvor svært det er at spise et helt glat æble, når man fortsat kun har tandløse gummer.
Læs mere

Se video


onsdag 14.12-2016

Mød Yala!

Samme dag som flodhesteungen var på sin første svømmetur i det dybe bassin, blev en afstemning sat i gang: Hvad skulle den lille flodhestehun hedde? Zoos Facebookbrugere fik tre navne at vælge mellem, og langt over halvdelen af stemmerne gik til Yala - der også er navnet på en flod i Kenya.
De tre navne, der var til afstemning, var udvalgt af de dyrepassere, der til daglig tager sig af flodhestene.
Læs mere


mandag 28.11-2016

Flodhesteungen kønsbestemt og chippet

Den fire dage gamle flodhesteunge fik i dag besøg af dyrlæge Carsten Grøndahl for første gang. Han skulle chippe ungen, give den et hurtigt sundhedstjek og kønsbestemme den. "Vi havde på fornemmelsen, at det var hun - og det viste sig at være rigtigt," sagde Carsten Grøndahl efter et vellykket lægebesøg.
Før dyrlægen kunne chippe og kønsbestemme flodhesten, blev moren lukket fra, og ungen indfanget af dyrepasser Brian Stefanski. Og det er ikke umiddelbart en nem opgave: ”Den er måske ikke så stor, men når du har fat i den, føles det som 45 kg solide muskler, der spræller løs. Og så er den jo glat som en ål!” siger Brian Stefanski.
Udstyret med et håndklæde, der skal give ham et bedre greb i flodhesten, går han hurtigt over til ungen. Den giver et hvin fra sig, da den bliver indfanget, og moren protesterer kort på den anden side af tremmerne, men forholder sig ellers roligt.
Brian har lagt en tør bunke hø frem, og her kan han holde godt styr på den glatte unge, mens dyrlægen kønsbestemmer den, skærer den sidste rest af navlestrengen af og giver den en chip i læben. Chippen er flodhestens unikke identifikationsnummer, som efterfølgende kan aflæses med en scanner. Hos de fleste af dyrene i Zoo bliver chippen sat i nakken, men da flodhestene trænes til at komme helt hen til tremmerne med åbent gab, så tænder og mundhule regelmæssigt kan efterses, er chippen nem at aflæse, når den sidder i læben.
Dyrlæge Carsten Grøndahl smører til sidst lidt jod på navlestumpen og det lille sår fra chippen, og så er ungen klar til at blive sat sammen med moren igen. Efter sammenlukningen tjekker hun hurtigt at alt er som det skal være, modtager et æble som belønning og trækker sammen med ungen ud i lavtvandsbassinet.
Læs mere

Se video


torsdag 24.11-2016

Nyfødt flodhest overrasker alle

Dyrepasser Brian Stefanski var den første, der mødte ind i flodhestehuset i morges, og til hans store overraskelse var der ikke tre men fire flodheste i stalden. Den ene hun havde i løbet af natten født en velskabt unge på 40-50 kg.
”Vi har den sidste tid talt om, at hun forhåbentlig ville få en unge i løbet af 2017. Så det var selvfølgelig en stor og dejlig overraskelse, at hun allerede var drægtig og altså nu har født her til morgen,” siger Brian Stefanski.
Normalt ændrer drægtige hunflodheste mærkbart deres adfærd i dagene op til en fødsel, men denne gang var der ingen tegn på, at hunnen stod foran en fødsel: ”Hunnen bliver som regel mere aggressiv, trækker sig væk fra flokken og måske løber der mælk fra patterne, som kan ses på gulvet i stalden. Vi har ikke oplevet noget som helst, der pegede i den retning, så man kan roligt sige, at fødslen kom bag på os,” siger Brian Stefanski.
 
Tidligt forår i Zoo
Zoo har i løbet af efteråret oplevet et regulært boom i fødslerne hos flere markante arter, og det er selvfølgelig noget, der glæder administrerende direktør Steffen Stræde: ”Det er som om foråret er kommet ekstra tidligt forbi os,” siger han, ”og med fødsler hos girafferne, zebraerne, chimpanserne, den sjældne fødsel okapierne og nu hos flodhestene kan man roligt sige, at det pibler af liv i en tid, man ellers forbinder med vinterhi og dvale.”
Ungen forventes at blive lukket ud, så publikum kan se den i løbet af de næste 10-14 dage.
Læs mere

Se video

Facts om Flodhest


Navn: Flodhest

Videnskabeligt navn: Hippopotamus amphibius

Vægt: 2500-3000 kg

Højde: Skulderhøjde: 1 meter. Længde: 4 meter

Levealder: 40-50 år

Drægtighed: 8 måneder

Antal unger: 1

Fødselsvægt: 40-50 kg

Kønsmoden: 4 - 6 år

Føde: Græs, til tider vandplanter

Art: Pattedyr

Gødning viser vej

Når flodhestene om natten går på land for at græsse, afmærker de ruten med gødning og urin. Mens halen svinges fra side til side, afgives gødningen og spredes langs græsningsruten. Ved at følge duftsporet kan flodhesten finde tilbage til floden eller vandhuFlodhest llet, hvor dagen tilbringes. Dominerende hanner spreder også gødning, når de mødes med andre hanner inden for territoriet. Gødningen markerer deres territorium.

Et gab er en trussel

En flodhest truer ved at åbne gabet og fremvise de imponerende og knivskarpe hjørnetænder i undermunden. Et gab er ofte nok til at holde andre hanner på afstand. Den dominerende han tillader da også, at andre hanner opholder sig i hans territorium, blot de respekterer, at han bestemmer. Det er sjældent, at flodheste direkte slås, og de kommer kun sjældent alvorligt til skade under kampene.

 

 

 

Biologi

Den almindelige flodhest har kun én nær slægtning, dværgflodhesten. Dværgflodhesten bliver op til 2 meter lang og 0,75 meter høj og vejer maksimum 250 kg, så den lever fint op til sit navn.

Flodhesten tilbringer stort set hele dagen i vandet, hvor hundreder af flodheste kan ligge skulder ved skulder. Om natten kommer flodhestene på land for at græsse. De foretrækker at græsse i nærheden af vandhuller og floder, men kan blive nødt til at vandre flere kilometer i deres søgen efter føde. I helt uforstyrrede områder har man om dagen observeret flodhestene hvile på flodbredden.

Flodhesten er tilpasset et liv i vandet, og ører, øjne og næsebor sidder så højt placeret på hovedet, at flodhesten både kan trække vejret, høre og se, selvom både krop og det meste af hovedet er under vand. Flodhesten er ikke særlig god til at svømme, men løber på bunden eller foretager hop med bagbenene. Flodhesten kan opholde sig op til 5 minutter under vandet uden at skulle op til overfladen for at trække vejret. Ungen fødes under vandet og stiger straks efter fødslen op som en prop til overfladen. Ungen dier også under vandet