o

Zoo er en del af EAZA-kampagnen "Lad det gro", der i 2016 og 2017 har til formål at fremme lokal biodiversitet.

Skab en oase i baggården

En baggård kan være mørk og grå. Men sådan behøver det ikke at være. Med lidt blomsterkrukker, højbede og de rigtige buske bliver baggården til en grøn oase midt i byen.

Fugle og flyvende insekter kan let sprede sig fra baggård til baggård, når de nødvendige levesteder findes. Se her fire bud på, hvordan du får mere liv i din baggård.

SÆT ET FUGLEBAD OP

 

Et fuglebad kan på en simpel måde øge biodiversiteten i din baggård, da det tiltrækker flere forskellige fuglearter. Et sted med rent vand giver fuglene mulighed for at vaske deres fjerdragt, hvilket er lige så vigtigt for dem som at få noget at spise.

LAV EN GRUSBUNKE

 

En lille bunke grus, skærver og sten i baggården kan skabe et velegnet levested for bier og andre insekter, som graver deres bo i jorden. Mange edderkopper og biller trives også i sådanne bunker, som bliver varmet godt op af solen.

BEPLANT EN ALTANKASSE

 

Du kan let skabe biodiversitet på 4. sal med en altankasse. I altankassen kan du plante nektarrige og bivenlige planter som fx lavendel og storkenæb.

Farverige sommerfugle, summende bier og skinnende biller kan herefter flytte ind og trives i altankassen. Med blomstrende planter og rent vand er der skabt gode levesteder for især insekterne.

BYG ET HØJBED

 

Jorden i storbyerne er typisk for forurenet til at dyrke grøntsager i. Derfor er det en god idé at lave højbede, som kan fyldes med god muldjord. I baggården er der ofte skyggefulde steder, hvor højbedet med fordel kan være.

Vedbend og kristtorn er gode planter at bruge her, da de ikke kræver meget lys. På steder med lidt mere lys kan der plantes nytteplanter såsom ærter, krydderurter og bærbuske. Dyrene nyder også godt af disse.