o

Adgangsforhold for handikappede

Zoo har siden 2004 gjort det endnu nemmere for ældre, småbørnsfamilier og handicappede at færdes i Haven. Blandt andet er Zoo tilmeldt mærkeordningen God Adgang, det er tilladt at have sin førerhund med, og Zoo har et antal kørestole til udlån. Læs om mulighederne herunder.

Zoo har siden 2004 været tilmeldt God Adgang, som er en mærkeordning for tilgængelighed. Mærket viser, at det er nemt for ældre, småbørnsfamilier og handicappede at færdes i Zoo.

Læs mere om adgangsforholdene i Zoo.

Handikapparkering ved Zoo
Der forefindes handikapparkeringsbås lige foran indgangen til Zoo. Du kan læse mere omkring handikapparkering på Frederiksberg og finde et kort over parkeringsarealer på kommunens hjemmeside.

Tilladte køretøjer i Zoo
Zoologisk Have er et fodgængerområde. Gæster med funktionsnedsættelse kan medbringe en elektrisk eller manuel kørestol. Benzindrevne køretøjer er desværre ikke tilladt af hensyn til dyrene. 

Udlån af kørestole
Zoo disponerer over et mindre antal kørestole, som udlånes gratis. Brugen af kørestolene sker på eget ansvar. Reservér venligst på forhånd - og gerne et par dage forinden - på telefon 72 200 200.

Toiletter
I Zoo er der handicaptoiletter alle steder, hvor der er almindelige toiletter. Dog findes der ingen handicaptoiletter i Børnezoo. Se, hvor toiletterne er placeret i Zoo

Førerhunde og servicehunde
Det er tilladt at medbringe sin førerhund eller sin servicehund i Zoo.

Handicaphjælpere
Handicappede, der er i besiddelse af ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller et Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice), skal ved køb af entrébillet eller årskort til den handicappede ikke betale entré til Zoo for den ledsagende hjælper.

Ledsagerkort til handicaphjælpere
Handicappede med årskort kan få udstedt ledsagerkort. Kortet udstedes i den handicappedes navn og er gyldigt for en unavngiven person, så det kan benyttes af forskellige personer, hvis den handicappede har tilknyttet flere hjælpere. 

For at få udstedt ledsagerkort skal gyldigt ledsagerkort udstedt af  Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller et Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice) fremvises.

Ledsagerkortet giver adgang for en voksen ledsager, når den handicappede foreviser det sammen med eget årskort i indgangen.


Kort over Zoo

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Leder du efter svar på andre spørgsmål, som fx hvor man kan finde dagens program eller om det er muligt at bestille bord på nogle af Zoos spisesteder, så kan du finde de oftest stillede spørgsmål og svar her.

Ofte stillede spørgsmål

PARKERING

Der findes mange parkeringsmuligheder i området omkring Zoo. Frederiksberg Kommune har to timers gratis parkering. Her kan du finde information omkring parkeringsmulighederne når du skal besøge Zoo. Handikapparkeringspladser forefindes foran indgangen til Zoo.

Parkering når du skal i Zoo