Adgangsforhold for handicappede

Zoologisk Have har siden 2004 gjort det endnu nemmere for ældre, småbørnsfamilier og handicappede at færdes i Haven. ZOO er blandt andet tilmeldt mærkeordningen God Adgang, som er en mærkeordning for tilgængelighed. Det er tilladt, at have sin førerhund med. Derudover har ZOO et antal kørestole til udlån.


Handicapparkering ved ZOO

Der forefindes handicapparkeringsbås lige foran Hovedindgangen til ZOO.


Tilladte køretøjer

Zoologisk Have er et fodgængerområde. Gæster med funktionsnedsættelse kan medbringe en elektrisk eller manuel kørestol. Benzindrevne køretøjer er desværre ikke tilladt af hensyn til dyrene.


Udlån af kørestole

ZOO disponerer over et mindre antal kørestole, som udlånes gratis. Brugen af kørestolene sker på eget ansvar. Reservér venligst på forhånd – og gerne et par dage forinden – på telefon 72 200 200.


Toiletter

I ZOO findes handicaptoiletter alle steder, hvor der er almindelige toiletter. Dog findes der ingen handicaptoiletter i Børnezoo.

Førerhunde og servicehunde

Det er tilladt at medbringe sin førerhund eller servicehund i ZOO.


Handicaphjælpere

Handicappede, der er i besiddelse af ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice), skal ved køb af entrébillet eller Zookort til den handicappede ikke betale entré til ZOO for den ledsagende hjælper.


Ledsagerkort til handicaphjælpere

Handicappede med Zookort kan få udstedt ledsagerkort. Kortet udstedes i den handicappedes navn og er gyldigt for en unavngiven person, så det kan benyttes af forskellige personer, hvis den handicappede har tilknyttet flere hjælpere.

For at få udstedt ledsagerkort skal gyldigt ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, ledsagerkort fra Dansk Blindesamfund eller et Børneledsagerkort fra IBS (Invalideorganisationernes Brugerservice) fremvises.

Ledsagerkort giver adgang for en voksen ledsager, når den handicappede foreviser det sammen med eget Zookort i Hovedindgangen.


Kort over ZOO

Ofte stillede spørgsmål

Leder du efter svar på andre spørgsmål, såsom hvor man kan finde dagens program eller om det er muligt at bestille bord på nogle af ZOOs spisesteder, så kan du finde de oftest stillede spørgsmål og svar her.

Ofte stillede spørgsmål

Parkering

Der findes mange parkeringsmuligheder i området omkring ZOO. Frederiksberg Kommune har to timers gratis parkering.

Her kan du finde information omkring parkeringsmulighederne, når du skal besøge ZOO. Handikapparkeringspladser forefindes foran Hovedindgangen til ZOO.

PARKERING OG OFFENTLIG TRANSPORT