o

Stor sandskulpturfestival indtager ZOO

STOR ÅBNINGSFEST AF SANDSKULPTURFESTIVALEN

Lørdag d. 30. juni fra kl. 9.00 – 9.30 vil Bengt Holst og Sebastian Klein byde velkommen til ZOOs store sandskulpturfestival med spændende fortællinger om dyrene. Herefter klippes snoren ind til festivalpladsen, hvor morgenfriske lørdagsgæster kan være blandt de første til at gå på opdagelse i de mere end 20 sublime sandskulpturer. 

Kl. 9.45 kan du komme på rundvisning med en af vores dygtige naturformidlere, og høre mere om dyrene og hele processen med at opføre truede dyrearter i sand.

Der vil være mulighed for at lave din egen sandskulptur i sandværkstedet, og som noget nyt, kan du købe mad fra to food trucks. De tilbyder blandt andet krydrede tacos og lækre indiske retter. Der vil også være is- og kaffevogne på festivalpladsen.

Husk, at du som årskortholder får 10% rabat i boderne.  

SANDSKULPTURFESTIVAL 30. JUNI - 16. SEPTEMBER 

Zoologisk Have lægger for første gang nogensinde grund til en stor sandskulpturfestival hele sommeren. 15 internationale kunstnere forvandler i løbet af fire uger 625 tons sand til 25 kæmpe sandskulpturer, som bliver placeret rundt omkring i ZOO og på festivalpladsen bag Savannen - og du er inviteret!

Formålet med festivalen er at sætte fokus på verdens truede dyr og ZOOs mange naturbevarelsesprojekter. Oplev en verden af dyr udformet som sublime sandskulpturer, byg din egen sandskulptur, tegn i sand på lysborde og meget mere. 

Sandskulpturfestivalen er inkluderet i entréen til ZOO. 

ZOO PLUS - EN DAG MED ALT BETALT!

Med ZOO PLUS kan du som voksen eller barn få en lidt sjovere dag!

ZOO PLUS-billetten involverer: Entré til ZOO, et måltid, drikke, en tur i Zootårnet og en gave fra Zooshop (kun til børn). 

PRIS: VOKSEN DKK 239 / BARN DKK 149

NORMALPRIS: VOKSEN DKK 359 / BARN DKK 279 

Læs mere om ZOO PLUS-fordelene her

Køb billet til ZOO PLUS

Program

30. JUNI - 12. AUGUST

Kl. 11.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis 

Kl. 11.00 – 12.15 Rundvisning ”Bag kulisserne” Mødested: Zootårnet – køb billet på webshop eller i indgang

Kl. 12.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis

Kl. 14.00-15.15 Rundvisning ”Bag kulisserne” Mødested: Zootårnet – køb billet på webshop eller i indgang

Kl. 13.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis

Kl. 14.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis

Kl. 18.30 Guidet tur om savannen. Mødested: Flodhest (udenfor) - Gratis 

13. AUGUST - 2. SEPTEMBER

Kl. 11.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis 

Kl. 12.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis 

Kl. 13.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis 

Kl. 14.00 Rundvisning sandskulptur. Mødested: Festivalpladsen - Gratis 

Rundvisning foregår på alle hverdage og i weekenden. Fra 12. august vil der kun være rundvisninger i weekenden.


Køb billet til "Bag kulisserne"

SOMMERKUPON TIL MENNESKEUNGER

Med Sommerkupon til Menneskeunger kan du som barn eller voksen forsøde din dag i ZOO! 

Sommerkupon til Menneskeunger indeholder: En tur i Zootårnet, en gave fra Zooshop, en juice, en Hansen-is (lille m. drys) og en snack. 

PRIS: DKK 59 

NORMALPRIS: DKK 117 

Læs mere om Sommerkupon til Menneskeunger-fordelene her

Køb sommerkupon her

Oplev 625 tons sand blive forvandlet til 25 gigantiske sandskulpturer

FOKUS PÅ ZOOS NATURBEVARELSESPROJEKTER

625 tons sand bliver i løbet af sommeren omdannet til 25 gigantiske sandskulpturer med fokus på Zoos naturbevarelsesprojekter. I kulissen gør ZOOs formidlere sig klar til at tage gæsterne i hånden og food trucks vil byde på nyt og varieret madudbud inden den store åbning lørdag den 30. juni. 

TRÆKKER VERDEN IND I ZOO

Formålet med festivalen er at øge kendskabet til ZOOs mange naturbevarelsesprojekter. Videnskabelig direktør, Bengt Holst, forventer, at sandskulpturerne bliver en stærk løftestang for et bredere kendskab til ZOOs mange projekter. 

"En af vores styrker her i ZOO er det engagement og den viden, vores dyrepassere, zoologer og formidlere hver dag giver videre til gæsterne. Men det handler ofte om de dyr, vi bogstaveligt talt står med mellem hænderne – og ikke så meget de store projekter, vi er engageret i ude i verden. Derfor vil vi med kunstnernes hjælp genskabe nogle af de situationer, vi står i, når vi bedøver moskusokser i Nordøstgrønland, når vi sætter radiohalsbånd på en tapir i Sydøstasien, eller når vi arbejder med at bekæmpe krybskytteri på næsehorn i Sydafrika. De situationer vil vi gerne trække helt ind i ZOO og på den måde iscenesætte det store arbejde, vi udfører ude i verden". 

- Bengt Holst, videnskabelig direktør 

STIL SULTEN I ZOOS MANGE MADBODER

ZOO byder hele sommeren på et delikat udvalg af alt lige fra velsmagende rugbrødssandwiches til nordisk street food, lækker kvalitetskaffe fra Kalles Kaffe og meget andet. 

Gå på jagt efter Ristet Rug-cyklen og prøv en af de velsmagende sandwiches eller få stillet sulten i vores nye madbod The Fish Project overfor den ikoniske abegrotte. 

se sommerens store madudvalg her

Følg udviklingen af sandskulpturfestivalen

NÆSEHORNET I FOKUS 

Næsehornet er et af de dyr, du kan opleve til ZOOs Sandskulpturfestival. Naturbevarelse er det overordnede tema for festivalen, og i videoen kan du høre mere om, hvorfor næsehornet har hårdt brug for vores hjælp.

Læs om ZOOs 25-års-engagement i Sydafrika her.

VIDEN OM MOSKUSOKSEN

Zoologisk have har igennem en årrække haft et samarbejde med Aarhus Universitet, for at blive klogere på moskusoksernes adfærd i det barske, højarktiske miljø. 

Læs mere om ZOOs naturbevarelsesprojekt med moskusokserne

Gå på opdagelse i Sandskulpturfestivalen

HVOR MEGET VED DU OM DE TRUEDE DYR I VERDEN? 

Hvor truet er ulven? Hvilke udfordringer står anakondaen overfor? Og hvorfor er isbjørnen truet? Bliv klogere på dyrene ved at udfordre dig selv eller børnene med spørgsmål omkring de truede dyr i verden.

Vælg et eller flere dyr, du ønsker at blive klogere på, og print arbejdsarkene ud, så de er lige ved hånden, mens du og børnene går på opdagelse blandt sandskulpturerne i festivalsområdet samt ved de levende dyr i ZOO.  

STORT MADUDVALG PÅ FESTIVALPLADSEN - TIL STORE OG SMÅ

I det store overdækkede område på festivalpladsen kan voksne ligesom børn tegne deres egne billeder i sanddækkede lyskasser og følge det imponerende arbejde med at bygge sandskulpturerne på flere skærme.

Endelig er der som noget helt nyt også inviteret food trucks med et spritnyt og varieret udbud af madvarer i ZOO, ligesom kaffevogne og frugtcykler selvfølgelig også lægger vejen forbi.

Tag hjem med ny viden i bagagen

ENESTÅENDE HÅNDVÆRK

En af arkitekterne bag sandskulpturfestivalen er kommerciel direktør Christian Higraff. Han ønsker at trække masser af gæster i ZOO henover sommeren, men han vil ikke fodre dem med tomme kalorier:

"Når vi arrangerer en event som sandskulpturfestival, er et af de helt centrale omdrejningspunkter, at leg og læring går hånd i hånd. Detaljeringsgraden og håndværket i skulpturerne er jo helt enestående, og den fascination vil vi gerne bruge til at fortælle en relevant historie. I det her tilfælde historien om vores store arbejde med naturbevarelse over hele verden, som undersøgelser har vist, at alt for få kender til".

- Christian Higraff, kommerciel direktør  

FANTASTISKE HISTORIER FRA ARBEJDET I FELTEN

Festivalområdet vil hele sommeren være bemandet med formidlere og zoologer, der fortæller om de projekter og truede dyr, skulpturerne viser. Gæsterne kan altså både møde dem, som arbejder med dyrene i ZOO til dagligt, men også de forskere, der bringer fantastiske historier og viden med hjem fra arbejdet i felten.

"Vi håber selvfølgelig, at vores gæster vil tænke over, hvordan vi i fællesskab kan være med til at beskytte Jordens dyreliv, når de ser lidt af, hvad vi laver ude i verden,” siger Christian Higraff og tilføjer, at festivalområdet i høj grad også kommer til at fungere som en ny og uforglemmelig ekstraoplevelse på turen rundt i ZOO: ”Børnene vil elske det store legeområde, vi etablerer midt i festivalen. Her er der sand, redskaber og vejledning til, hvordan du kan lave din egen sandskulptur - eller et klassisk sandslot med voldgrav og en ispind som vindebro!" 

- Christian Higraff, kommerciel direktør   

VIDSTE DU...

  • Sandskulpturfestivalen i ZOO løber fra 30. juni - 16. september. 
  • 15 internationale kunstnere opfører 20-25 sandskulpturer. En lille håndfuld bliver sat rundt omkring i ZOO, resten samles på festivalpladsen i Søndermarksdelen af ZOO - lige bag okapierne. 
  • Sandskulpturerne bliver fremstillet af 570 tons sand. 
  • Hver skulptur består af 30-40 tons sand afhængigt af størrelse.  
  • At du med din entré støtter ZOOs arbejde med naturbevarelse i hele verden.
  • Festivalpladsen har ikke tidligere været anvendt som publikumsareal.
  • Adgang til festivalen sker ved almindelig adgang til ZOO. 
  • Læs mere om ZOOs naturbevarelsesprojekter i verden

ZOO Plus-fordele

ZOO PLUS VOKSEN

Pris: 239,- 

Normalpris: 359,- 

ZOO PLUS-billetten indeholder:

Entré til Zoologisk Have 

Adgang til Zootårnet 

Måltid 

Drikkevare 

ZOO PLUS BARN

Pris: 149,- 

Normalpris: 279,- 

ZOO PLUS-billetten indeholder:

Entré til Zoologisk Have 

Adgang til Zootårnet 

Måltid 

Drikkevare 

Gave fra Zooshop

SOMMERKUPON TIL MENNESKEUNGER 

Sommerkupon til Menneskeunger er et alternativ til dig, der er voksen eller barn, og eksempelvis har årskort til ZOO, men gerne vil have alle de øvrige fordele ved ZOO PLUS-billetten. 

Pris: 59,- 

Normalpris: 117,- 

Børnekupon indeholder:

Adgang til Zootårnet 

Gave fra Zooshop

Juice 

Hansen is (lille m. drys)

Snack (grønt bæger)

VALGMULIGHEDER OG AFHENTNINGSSTEDER

MÅLTID 

Vælg mellem: 

Flæskestegssandwich med pommes frites (Provianten)

Sandwich & grøntsagsstænger (Provianten/Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

Børneboks med kyllingenuggets (Provianten)

Pizza (vælg mellem 3 varianter) (Provianten)

Zooburger med pommes frites (Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

Børnemenu med kyllingenuggets (Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

DRIKKE

Vælg mellem:

Økologisk brikjuice fra Rynkeby (Provianten/Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

Lille øl i pantkop (Provianten/Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

Lille sodavand i pantkop (Provianten/Børnezoogrillen/Papegøjegrillen)

Kildevand (Provianten/Børnezoogrillen/Papegøjegrillen/Flamingokiosken/Slangen på Abetorvet/Hansens Is i Børnezoo)

TÅRNTUR 

En polet til Zootårnet (Indgangen/Zooshop)

GAVE 

(Kun til børn)

Vælg mellem 3 forskellige gaver (Zooshop)