Carlsbergs bryggerheste flytter til ZOO


Carlsberg og ZOO har indgået en aftale, der betyder, at Carlsbergs fire bryggerheste flytter til ZOO under ombygningen af Carlsbergs historiske stalde.

”Bryggerhestene og de historiske stalde er en vigtig del af Carlsbergs historie. Hestene blev helt frem til 1950’erne brugt til distribution af øl, men i dag bruger vi dem kun til specielle lejligheder, og jeg tror godt jeg kan sige, de er meget forkælede. Derfor synes vi heller ikke, de skal blive stående, imens vi bygger om,” siger Jakob Stilov, der er chef for Visit Carlsberg og Carlsbergs ejendomme.

ZOO har bygget en ny hestefold tæt på porten ved Roskildevej og overtager en del af pasningen af de fire bryggerheste. En kusk fra Carlsberg følger også med, og skal primært stå for, at hestene kommer ud og køre.

I ZOO har videnskabelig direktør Bengt Holst trukket i trådene for at få aftalen på plads, og han ser frem til at byde de fire bryggerheste velkommen:

”Det er nogle fantastisk flotte dyr med en lang og spændende historie med sig i bagagen. Jeg glæder mig derfor til, at vi og vores gæster kan opleve hestene på nært hold. Vi forsøger altid at forvalte vores kvadratmeter bedst muligt til glæde for dyr og gæster, så da Carlsberg henvendte sig, lagde vi os i selen for at finde den fornødne plads under forhold, der er de imponerende heste værdig. Det lykkedes, og vi glæder os til at byde hestene velkommen og give vores gæster en ekstra oplevelse,” siger Bengt Holst.

Ombygningen af det gamle Carlsberg varer frem til foråret 2022, hvor de fire bryggerheste forventes at flytte hjem igen.

Udgifterne til at etablere staldene og den daglige drift betales af Carlsberg.