o

Polarforskning i Grønland

Antal ledige billetter eller ledige tider på dagen: 128

Dato: torsdag 19-01-2017

Tidspunkt: 19:00 - 21:00

Antal billetter

Normal pris
Medlemspris stk.
90.000000 90 DKK

Medlemsnummer

Tak for din indtastning! Du kan nu købe denne vare til medlemspris.

Der er ikke nok billetter tilbage til den forespørgsel du laverPolarforskning i Grønland - før og nu

Dobbeltforedrag om Knud Rasmussen og Zackenberg Forskningsstation

“Giv mig vinter, giv mig hunde, så kan I beholde resten” - Knud Rasmussen.

Klokken er 04.45, det er bælgmørkt, og indlandsisen brager. Det lyder som torden. Termometeret viser minus 38° C. I løbet af natten har der dannet sig rimfrost i teltet, og det tynger det ned. John Christensen kravler ud af soveposen, kommer til at støde til rimfrosten, så iskrystallerne rasler ned ad nakken på ham. Arbejdet kalder, og hans tanker løber: hvordan mon det var på Knud Rasmussens tid. “Lille Knud” var om nogen med til at gøre Grønland kendt verden over. Med sin grønlandske opvækst lå det naturligt for ham at udforske de store områder af landet, som ikke tidligere havde været udforsket og indsamle sagn og myter. Hør den spændende historie om Lille Knuds store ekspeditioner og om hans arbejde med at undersøge om inuitterne i Grønland og Alaska var kulturelt beslægtede.

 

I anden del af dobbeltforedraget skal det handle om moderne polarforskning ved Zackenberg Forskningsstation. Hør om at tælle blomster og måle vegetationens udvikling, om at fange insekter, fugle, ræve og moskusokser og om at skulle skræmme isbjørne væk, når de kommer for tæt på. Zackenberg Forskningsstation ligger i et af verdens mest øde og upåvirkede områder i Nordøstgrønland og blev grundlagt for, at forskere kan studere klimaforandringerne i den højarktiske natur. Lars Holst Hansen vil fortælle om livet på stationen, hvordan naturovervågningen foregår samt ikke mindst om de stærke naturoplevelser, man kan få i den nordøstgrønlandske ødemark. Det er masser af hårdt fysisk arbejde i al slags vejr, og det bliver ofte til lange arbejdsdage, når midnatssolen skinner 24 timer i døgnet næsten tre og en halv måned om året. Om efteråret bliver dagene hurtigt korte, og feltsæsonen slutter, kort før den lange polarnat indfinder sig.

 

Efter en del år på den afrikanske slette skulle John Christensen opleve Grønland, dette smukke lands natur og fantastiske befolkning. Fra barn af har John været fascineret af Knud Rasmussen og de gamle polarforskere. John er atter i Danmark og arbejder bl.a. som foredragsholder og rejseleder.

 

Lars Holst Hansen er feltbiolog ved Aarhus Universitet og stedfortrædende videnskabelig leder ved Zackenberg Forskningsstation. Han er desuden naturfotograf, rejseleder og en erfaren foredragsholder. Lars har tidligere holdt foredrag i Zoo i forbindelse med det moskusokseprojekt, Zoo er deltager i.

Tak!

Gå til ZOOM - foredrag der kradser i hjernen

Isbjørnen lever det fede liv

Dato: Torsdag den 2. februar

Foredragsholder: Eline Lorenzen

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90

Med naturfotografen i felten

Dato: Torsdag den 30. marts

Foredragsholder: Mogens Trolle

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90