o

Isbjørnen lever det fede liv

Antal ledige billetter eller ledige tider på dagen: 129

Dato: torsdag 02-02-2017

Tidspunkt: 19:00 - 21:00

Antal billetter

Normal pris
Medlemspris stk.
90.000000 90 DKK

Medlemsnummer

Tak for din indtastning! Du kan nu købe denne vare til medlemspris.

Der er ikke nok billetter tilbage til den forespørgsel du laverIsbjørnen lever det fede liv i ekstrem frost og med tårnhøjt kolesteroltal

 

Isbjørnen lever på alle måder et liv i det ekstreme og er unikt tilpasset livet på havisen. I det kolde Arktis er energi i høj kurs, og isbjørnen indtager gennem hele livet en meget fedtholdig kost. Det resulterer i tårnhøje kolesteroltal, og det er en gåde, hvordan arten igennem et helt liv og uden problemer kan klare så meget fedt i blodet uden at blive synligt påvirket af det. Tilsvarende værdier hos mennesker er forbundet med en kraftigt forøget risiko for hjertekarsygdomme. Spørgsmålet er: hvordan kan det lade sig gøre? 

I foredraget vil Eline Lorenzen fortælle, hvordan hun sammen med kollegaer fra Danmark, Kina og USA har gennemtrevlet information, der ligger hengemt i isbjørnens DNA, til at belyse dette og andre spørgsmål omkring, hvordan isbjørnen har udviklet sig, og hvad klimaforandringerne kan betyde for isbjørnens fremtid.

 

Eline Lorenzen:

Eline Lorenzen er lektor og kurator for pattedyr på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet. Hun har igennem sin forskerkarriere lavet feltarbejde på den afrikanske savanne, i Sibirien og i det kolde Arktis og har tidligere forsket på University of California Berkeley, et af USA’s mest ansete universiteter, og udgivet artikler i de anerkendte videnskabelige tidsskrifter Nature og Cell.

I sit arbejde bruger Eline Lorenzen DNA til at forstå vilde dyrs evolution og undersøger, hvilke kræfter der har skabt - og igennem tiderne også udryddet - verdens biologiske mangfoldighed. Det er et tværdisciplinært arbejde, der fusionerer genetik med geologi, palæontologi, botanik, økologi og klima.

Tak!

Gå til ZOOM - foredrag der kradser i hjernen

Med naturfotografen i felten

Dato: Torsdag den 30. marts

Foredragsholder: Mogens Trolle

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90