o

Tasmanske djævleunger chippes

 

Se med her, når de tre Tasmanske djævleunger bliver undersøgt af dyrlægen. De fik bl.a. en chip, der officielt markerer dem som en del af avlsprogrammet for den truede art. Der er en han og to hunner og de blev født i oktober 2015.

TRE DJÆVLEUNGER I PUNGEN

Dyrepasseren har for nylig givet de tre nye tasmanske djævleunger et kort overordnet helbredstjek. Da ungerne blev født i uge 40, var de på størrelse med et ukogt riskorn.

Nu er de snart store nok til at slippe dievorterne og bevæge sig helt ud af pungen. Der er to hunner og en han, og djævleflokken tæller nu i alt 16 individer. Du kan opleve ungerne i Zoos Tasmanien til foråret. Få i mellemtiden et smugkig her:

Mød vombat, djævle og kænguruer

Enhver, der går gennem det nyåbnede Tasmanien første gang, vil få mindst 5 nye oplevelser, der ikke tidligere er set i Zoo: 

  • Som det eneste sted i Zoo – bortset fra i klappegedernes fold – kommer publikum helt tæt på dyrene i den del af anlægget, der huser kænguruer og vombatter. En sluse i hver ende af anlægget sørger for, at gæsterne kan komme ind, og at dyrene ikke løber ud.
  • Tasmanske kæmpekænguruer er aldrig før set i Zoo, og er da også en sjældenhed uden for Australien. Så der venter både gæster og dyr helt nye oplevelser i den del af anlægget, der er åben for publikum. 
  • Vombatten er også en helt ny art i Zoo. De fire vombatter, to hanner og to hunner, kommer fra Trowunna Wildlife Park i Australien, og du kan følge dem live, når de er i udeområdet på Zoo-tv
  • Madpakkespisere og amatørfotografer kan komme i øjenhøjde med de tasmanske djævle i den lille nedsænkning på gangbroen. Her sørger brede trappetrin ned i terrænet for, at publikum og djævle mødes i jordniveau.
  • Der er indlagt varme i de udendørs klipper i djævlenes del af anlægget. Det betyder, at de solelskende dyr kan være ude året rundt, og publikum vil derfor altid kunne møde dyrene på turen gennem Tasmanien.

Sådan ser Tasmanien ud fra oven - og i børnehøjde

OG SÅDAN SÅ DET UD, DA VOMBATTERNE ANKOM TIL TASMANIEN

De fire vombatter blev bragt hertil fra Trowunna Wildlife Park i Australien af Androo Kelly. Her fortæller han lidt om de bjørnelignende pungdyr:

 

På vombatternes første tur udenfor undersøgte de nysgerrigt jordbunden og anlægget. Det blev - vist nok ved et uheld - også til en tur i den lille dam:

 

De tasmanske djævle var de første til at indtage det nye Tasmanien

MØD OGSÅ DEN TASMANSKE GRÅ KÆMPEKÆNGURU

Når Zoos gæster første gang går gennem det nye Tasmanienanlæg, vil det også være første gang, de kommer tæt på en ny art i Zoo: den tasmanske grå kæmpekænguru – også kaldet Forester.

Læs mere

BESØG TROWUNNA HVOR DYRENE KOMMER FRA

Mange af de dyr, der bor i det nye tasmanienanlæg kommer fra Trowunna Wildlife Park. Zoos medarbejder Rie Holch Kristiansen har været i praktik hos parkens ejer, og er kommet helt tæt på de tasmanske dyrearter. Læs og se billeder fra Ries ophold down under.

 

RIE DOWN UNDER