o

Dyrepasser for en dag i Zoo

En elefant æder 100 kilo hø om dagen og sender derfor også en masse kilo den anden vej.

Som ekstra mand i dyrepasserteamet er du med fra tidlig morgen, når elefanterne skal fodres, vandes, og der skal gøres klar og ryddes ud fra anlægget.

Du bevæger dig rundt i bokse og gange, der er skjult for offentligheden og gemmer for eksempel gulerodsstumper og æbler i elefantanlægget, så flokken skal rode i sandet for at finde maden. Det beriger nemlig dyrenes liv at skulle arbejde for maden, ligesom de skal i naturen.

Efter frokost er det tid til at hjælpe til i Børnezoo og på Savannen. Grise og/eller ponyer skal udfordres på agilitybanen, der skal igen fodres og muges ud, og du lærer at aflæse ponyernes adfærd og trivsel. Bagefter går I tur i Zoo med hver jeres pony, så dyrene oplever noget andet end deres hjemmevante fold.

Som dyrepasser for en dag lærer du også at træne en kamel og lærer om hvordan de professionelle dyrepassere gør. Kamelerne skal kunne åbne munden på kommando, løfte benet samt tillade, at dyrepasseren rører dem ved ører og øjne. Det skal de for at dyrlægen kan undersøge og behandle dem, hvis de bliver syge og beriger desuden dagen for kamelerne. Som en del af træningen tjekker du kamelerne for sår, klipper negle på dem med en knibtang og får en ridetur højt til vejrs.

Dyrepassertjansen slutter på Savannen, hvor okapier, antiloper, giraffer, flodheste, næsehorn og zebraer skal aftenfodres. Om sommeren hænger I grene ud til girafferne, fodrer zebramangustrene med rotter og giver okapierne deres melon i det fri. Om vinteren lukker I dyrene ind i staldene og fodrer dem der.

I Zoo kan alt ske. Vi har rutiner, men vi arbejder med dyr, derfor er ingen dag den samme, og programmet kan blive ændret. Hvem ved, måske skal næsehornet til dyrlægen, eller de afrikanske dværggederne have chip i nakken?

En ting er sikkert: Du får et unik og sjældent indblik i livet som dyrepasser og livet i Zoo.

Praktisk information 
Prisen inkluderer billet til Zoo, dyrepasseraktiviteter, frokost og eftermiddagskaffe. Husk praktisk tøj og fodtøj.

Hvornår: Onsdage

Tid: 7.45-15.45

Varighed:
8 timer

Antal:
En person (man skal være fyldt 15 år)

Pris:
 DKK 4500 per person

Få mere information på booking@zoo.dk eller ring på 72 200 203 hverdage fra kl. 9 til 16.


Kontakt og booking